Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel BMW – Kopen of verkopen?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel BMW – Kopen of verkopen?

    Met iets minder dan +3% is het BMW-aandeel de week goed begonnen. De reden voor de stijging van vandaag is snel gevonden: een upgrade door Goldman Sachs.

    Aandeel BMW: kopen of verkopen?



    Goldman Sachs heeft BMW opgewaardeerd van "Neutraal" naar "Kopen" en het koersdoel verhoogd van 110 € naar 123 €. Deze opwaardering maakt echter ook het technische analyse plaatje veel interessanter.

    BMW breekt (voorlopig) een belangrijke weerstand

    Dankzij het positieve nieuws slagen de BMW aandelen erin met een gap up boven de weerstand van 96,39 - 97,50 € te springen. Op dit niveau werden echter winsten genomen. Een slotkoers boven de 97,50 € is nu vereist om van een koopsignaal te kunnen spreken. Eens deze horde genomen, kan het BMW schip koers zetten naar 104,85 €.

    Na de stijgingen van de laatste dagen zou een consolidatie kunnen ontstaan. Dit verandert echter niets aan de positieve set-up. Moesten er grotere dalingen komen, dan is er steun op 91,85 €. Zolang deze koers niet doorbroken wordt, blijft het aandeel BMW sterk. Een daling onder deze koers naar de steunzone rond 89,37 - 90,53 € laat wel lucht uit de banden van BMW. Tot dan hebben kopers de bovenhand.

    BMW, daggrafiek (bron TradingView)

    BMW op de beurs: kopen of verkopen?

    Aanrader: met de spectaculaire NanoTrader platform demo kun je BMW verhandelen en deze analyse testen

    BMW is één van de meest short verkochte aandelen

    Zoals geschreven in ons artikel "De 10 aandelen die het meest verkocht worden" is BMW één van de favorieten van de short sellers. Als het aandeel echter teveel gaat stijgen, en zeker als het sprongen maakt zoals vandaag, dan kan er een short squeeze ontstaan. Dit betekent dat de short sellers hun verliezen nemen en aandelen kopen om hun positie te sluiten. De gewone kopers en de short sellers die kopen om te sluiten zorgen voor een koopgolf(je). Dit is een short squeeze en het is mogelijk bij BMW.

    Conclusie aandeel BMW

    Dankzij Goldman Sachs probeert het BMW aandeel een pro-cyclisch koopsignaal te geven. Als de aandelen nu boven EUR 97,50 sluiten, zou een korte consolidatie spoedig tot de volgende doorbraak kunnen leiden.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders





    "De grootste les in het leven is te weten dat zelfs dwazen soms gelijk hebben."

    - Winston Churchill

Working...
X