Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Short selling – De 10 aandelen die het meest verkocht worden deze week
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Short selling – De 10 aandelen die het meest verkocht worden deze week

    De volgende drie aandelen zijn momenteel de favorieten van short sellers. Om verschillende redenen geloven beleggers dat hun aandelenkoers eerder zal dalen dan stijgen.

    Het Tesla aandeel steeg vorige week met 16,74% en staan opnieuw op zijn beginpositie. Dit komt nadat Elon Musk aankondigde dat hij "bijna klaar" is met de verkoop van zijn aandelen - een opluchting voor beleggers. De waardering van het bedrijf is nu weer gestegen tot ongeveer $ 1 biljoen, waardoor de bekende bezorgdheid dat het aandeel overgewaardeerd is, weer de kop opsteekt.

    short sell
    Test een van de gratis demo account van WHSelfinvest.

    Het BHP aandeel steeg vorige week met 1,49%, ondanks een vrij slechte start. Over de hele lijn, had de ASX een vrij ruwe start vorige week. Ook de ijzerertsprijzen zetten het mijnbouwaandeel onder druk. Er werd gevreesd dat BHP zijn winst niet zou halen voor het boekjaar 22.​

    Vorige week kondigden Blackberry (BB) en BMW een meerjarige overeenkomst aan om technologie te ontwikkelen voor de volgende generatie auto's van de autofabrikant. Het nieuws deed de BB-aandelen stijgen, maar het BMW aandeel steeg slechts met 0,38%. Dit is vooral te wijten aan de aanhoudende bezorgdheid over de concurrentie in elektrische voertuigen en het tekort aan halfgeleiderchips.
    short sell
    Wilt u ook de aandelen traden?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en open een rekening of probeer een demo.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw positie met geautomatiseerde bracket orders
    Last edited by SignalRadar; 08-01-2022, 08:47.

  • #2
    Dit zijn de aandelen die momenteel het meest short verkocht worden. De beleggers openen short sell posities omdat ze ervan overtuigd zijn dat de koers van deze aandelen gaat dalen. Dit is de huidige Top 10:
    1. Tesla
    2. BHP Group
    3. Anglo American
    4. Apple
    5. BMW
    6. Easyjet
    7. Softcat
    8. Lloyds Banking
    9. Rio Tinto
    10. Pendragon
    Het aandeel Tesla

    Tesla is 2022 goed begonnen, met zijn hoogste dagelijkse koersstijging in 10 maanden op maandag. En gisteren werd bekend dat Tesla's recordverkopen in het Verenigd Koninkrijk de Model 3 tot het op één na populairste automodel van het land van 2021 hadden gemaakt. Dit komt slechts een week nadat Tesla 475.000 Model 3 en Model S auto's terugriep om cruciale herstellingen m.b.t. de veiligheid te doen. Aandelen van TSLA staan nog steeds 0,81% lager. Ondanks goed nieuws, lijkt de rek eruit.

    Zoals eerder geschreven over Tesla, staat de koers van het aandeel ver boven de doelkoers van de meeste analisten. De short sellers en de analisten hebben dus dezelfde opinie. Beleggers hebben blijkbaar een andere opinie.


    De aandelen BHP en Anglo American

    De mijn- en grondstoffen aandelen BHP en Anglo American hadden een sterke week dankzij de prijsstijgingen in de markt voor ijzererts. Niet goed dus voor de short sellers.


    Het aandeel Apple

    Het Apple-aandeel is deze week met 3,32% gedaald, na de hoogste koers van $182,80 op maandag die het bedrijf een recordwaardering van $3 biljoen opleverde. Apple was het eerste Amerikaanse bedrijf dat deze mijlpaal bereikte. Het is niet verwonderlijk dat de koers van het aandeel vanaf dit niveau licht is teruggevallen.

    Het aandeel BMW

    Het aandeel BMW.


    Aandelen van BMW zijn de afgelopen 5 dagen met 7,87% gestegen nu de Europese auto-aandelen naar recordhoogtes stijgen na recordverkopen. BMW meldde meer dan 2,2 miljoen verkochte voertuigen en dat zijn Facelift-serie in juli 2022 in productie zou gaan. Beleggers verkopen momenteel eerder de tech aandelen en zetten in op aandelen die het goed zouden moeten doen na een covid heropleving.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders




    "Degene die alleen maar begint met het idee om rijk te worden, zal niet slagen; je moet een grotere ambitie hebben."

    - John D. Rockefeller



    Comment


    • #3
      Dit zijn de aandelen die deze week het meest short verkocht worden. De beleggers openen short sell posities omdat ze ervan overtuigd zijn dat de koers van deze aandelen gaat dalen. Dit is de Top 10 van de meeste short verkochte aandelen:
      1. Tesla
      2. Apple
      3. BHP Groep
      4. Anglo American
      5. EasyJet
      6. Royal Caribean
      7. Lloyds Bank
      8. Rio Tinto
      9. THG Holdings
      10. NVIDIA
      Tesla is deze week om een paar redenen met 4,37% gedaald. Ten eerste zou de Cybertruck, die in 2021 in productie zou gaan, nu in 2022 worden verwacht - maar aangezien het de eerste deadline niet haalde, is de nieuwe deadline een groot vraagteken. Gisteren kwam ook het nieuws dat een 19-jarige IT-specialist mogelijk 25 Tesla-voertuigen in 13 verschillende landen heeft gehackt. Volgens de New York Post is hij erin geslaagd om hun radio's aan te zetten, hun koplampen te laten knipperen en zelfs hun motoren te starten. De hacker heeft er zelf op gewezen dat dit geen fout is van Tesla, maar eerder van het gebrek aan antivirussoftware van de autobezitters.

      De aandelen van Apple zijn niet verrassend een beetje volatiel nu ze vorige week de mijlpaal van $3 triljoen bereikten. Sommige aandeelhouders hebben hun aandelen bij het bereiken van het historische hoogtepunt verzilverd, waardoor de koers van het aandeel met ongeveer 6% is gedaald. JPMorgan heeft echter zijn vooruitzichten voor Apple vernieuwd door te stellen dat het bedrijf gelooft dat het de winstverwachtingen zal overtreffen in zijn kwartaalverslag later deze maand. JPMorgan zit dus niet bij de short sellers.

      De aandelen van BHP Group zijn deze week gestegen nu de plannen om de notering aan de LSE te schrappen in een stroomversnelling terechtkomen en de koperprijzen in de futures naar een hoogste punt in drie maanden stegen. Het BHP-aandeel sloot deze week zelfs op een hoogste punt in de 52-week, waardoor het bedrijf een totale marktwaardering van $164 miljard kreeg.

      Het mijnaandeel Anglo American.

      Aandelen van Anglo American zijn ongeveer 12% gestegen vanaf het begin van 2022, meer dan 43% hoger dan het laagste punt in 2021. De boost komt te midden van afnemende vrees voor de Omicron-variant en de stijgende koperprijzen. Anglo zag halverwege de week wel een kleine hapering toen het bevestigde dat het in gesprek is gegaan met de Braziliaanse mijnbouwer Vale om de Serpentina ijzerertsbron te ontwikkelen.

      De aandelen van easyJet zijn deze week gedaald, maar slechts met ongeveer 0,11%. Gezien de bijzonder moeilijke jaren die easyJet achter de rug heeft - een daling van 20% in 2021 en 40% in 2022 - is het niet verwonderlijk dat beleggers nog steeds terughoudend zijn. Vooral omdat uit onderzoek van de luchtvaartmaatschappij is gebleken dat meer dan de helft van de consumenten nog steeds te nerveus is om naar het buitenland te reizen.

      Het mag gezegd worden dat bijna alle bedrijven in de short sell lijst ofwel succesverhalen zijn, en de short sellers dus denken dat ze overgewaardeerd zijn, of bedrijven zijn die een come-back maken post-covid, en dat de short sellers ook denken dat de come-back niet zo indrukwekkend zal zijn. Zou het niet beter zijn dat short sellers zoeken naar zwakke bedrijven? Maken ze het zichzelf moeilijk?

      Bent u een actieve belegger?
      • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
      • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
      • Bescherm uw posities met automatische bracket orders






      "Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt."

      - Confucius

      Comment


      • #4
        Dit zijn de aandelen die deze week het meest short verkocht worden. De beleggers openen short sell posities omdat ze ervan overtuigd zijn dat de koers van deze aandelen gaat dalen. Dit is de Top 10 van de meeste short verkochte aandelen:
        1. Tesla
        2. BHP
        3. Anglo American
        4. Easyjet
        5. Lloyds Banking
        6. Natwest
        7. Rio Tinto
        8. THG Holdings
        9. London Stock Exchange
        10. Barclays
        Wat betreft Tesla zitten de short sellers goed. Het Tesla aandeel is deze week met 10,21% gedaald omdat het bedrijf vreest dat het dit jaar marktaandeel zal verliezen aan concurrenten zoals Lucid en Rivian. Analisten verwachten dat het marktaandeel van Tesla zal dalen van 69% in 2021 tot slechts 19% in 2024.

        Lees ook deze analyse: Electrische voertuigen aandelen in 2022

        Wat betreft mijnbouwers, zitten de short sellers dan weer op het verkeerd pad. Aandelen van het mijnbouwbedrijf Anglo American staan, bijvoorbeeld, deze week 3,16% hoger nu het woensdag een nieuw 52-weeks hoogtepunt bereikte. Dit komt doordat Morgan Stanley zijn koersdoel verhoogde van 2870 naar 2900.

        Het aandeel Barclays Bank.

        Het aandeel van de Barclays bank is een nieuwe verschijning in de Top 10 van de meest short verkochte aandelen. De aandelen van Lloyds - en van de andere banken Natwest en Barclays - zijn deze week gedaald omdat de FCA heeft gewaarschuwd dat de grote vier Britse banken verzwakken door technologische innovatie van nieuwkomers in de banksector. Een aantal nieuwe rivalen is begonnen met het weglokken van een groot deel van het klantenbestand. Lloyds daalde deze week met 6%, hoewel het dit jaar nog steeds hoger staat. Deze trend zal ons inziens ook overwaaien naar het continent. Eerlijkheidshalve moet er wel bij gezegd worden dat veel van deze rivalen niet onderworpen zijn aan de strenge MiFID wetgevingen. De EU heeft, om innovatie aan te moedigen, een zandbak gemaakt voor opstarters die zich niet volledig aan de gaande wetgevingen moeten houden. Deze nieuwkomers kunnen vaak hun groei niet in goede banen leiden door gebrek aan ervaring, over-focus op technologie, euforie door onrealistische waarderingen enz. Zo sneuvelde hoogvlieger Wirecard en heeft N26 zich uit de US moeten terugtrekken en is het in Duitsland beperkt in het aantal klanten dat het maandelijks kan werven. Dit maar om te zeggen dat de klassieke banken nog niet afgeschreven moeten worden.

        De aandelen van easyJet zijn deze week gedaald, met 0,8%. Hoewel dit slechts een blip is in de 23% stijging van de aandelenkoers in de afgelopen maand. Analisten zijn over het algemeen nog steeds positief over de vooruitzichten en zien de daling van deze week als waarschijnlijk beperkt. De short sellers blijven echter in een daling geloven, aangezien het aandeel nog steeds op de vierde plaats staat bij de meest short verkochte aandelen.

        Bent u een actieve belegger?
        • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
        • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
        • Bescherm uw posities met automatische bracket orders




        "Geen verstandige piloot, hoe groot zijn talent en ervaring ook is, verzuimt om zijn checklist te gebruiken."

        - Charlie Munger
        Last edited by SignalRadar; 22-01-2022, 08:04.

        Comment


        • #5
          Dit zijn de aandelen die deze week het meest short verkocht worden. De beleggers openen short sell posities omdat ze ervan overtuigd zijn dat de koers van deze aandelen gaat dalen. Dit is de Top 10 van de meeste short verkochte aandelen:
          1. Tesla
          2. Anglo American
          3. BHP Group
          4. Rentokil Initial
          5. Rio Tinto
          6. Lloyds Banking Group
          7. Amazon.com
          8. Glencore
          9. Intl Consolidated Air
          10. Softcat

          Bent u een actieve belegger?
          • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
          • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
          • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

          Comment

          Working...
          X