Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Intraday omkeringen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Intraday omkeringen

    De markt is gek...
    Een van de grootste moeilijkheden waarmee traders te kampen hebben, kan het niet-logische gedrag van de markten worden genoemd. Alles lijkt perfect voorbereid. De trader heeft zijn technische analyse gedaan en wacht gewoon op een signaal van de markt. Wanneer het komt, plaatst de handelaar zijn order in het systeem. Hij heeft nu een positie. En het ziet er goed uit. De handel wordt onmiddellijk daarna winstgevend. De handelaar is tevreden. Zijn analyse was juist. Beter nog. Zijn inschatting wordt bevestigd door een blik op de correlerende markten. Maar dan gebeurt het. Plotseling verandert het gedrag van de markt. En de aanvankelijke winst smelt weg als sneeuw voor de zon ... Een voorbeeld:

    EUR/USD, 15-minuten grafiek

    Voorbeeld




    Een uitbraak uit de range


    De trader ziet een zeer lage volatiliteit in het EUR/USD valutapaar tijdens de ochtendhandel op 15 augustus 2013. Natuurlijk weet hij uit ervaring dat dit niet lang zal duren. Volgens hem is er een prijsdoorbraak op komst. Dit gebeurt (blauwe cirkel) en de handelaar gaat onmiddellijk short. Een uur later, staat de positie mooi op winst. De handelaar heeft een "goed gevoel" omdat de beurzen ook dalen. Hij verwacht dat de euro zal afkoersen op steun op 1,32, nadat hij in de ochtendhandel verschillende keren met succes de weerstand op 1,33 heeft getest. Hij overweegt zijn winst te nemen op dit moment. Dit zou een forse winst van 80 pips betekenen.

    Eerste kleine tekenen ...


    Maar de euro aarzelt. De kaarsen worden kleiner... wat erop wijst dat het momentum afneemt. En jawel, om 15.30 uur (opening Wall Street) zet het valutapaar een sappige groene candle neer (rode cirkel). De winst van de handelaar daalt onmiddellijk met 30 pips. En het wordt nog erger. Minuut na minuut blijft de euro stijgen ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Is dit een tijdelijke terugval, vraagt de trader zich nu af? En zal de euro binnenkort weer het koersdoel van $1,32 bereiken?

    De grote jongens draaien aan het wiel


    Het is duidelijk dat dit in dit voorbeeld niet het geval is. De eerste grote groene kaars om 15.30 uur had de trader moeten waarschuwen. Dit was geen kleine technische tegenbeweging in een neerwaartse trend. Hier zit veel meer kracht en geld achter. De grote jongens hebben de markt gewoon omgedraaid. Dit wordt een intraday ommekeer genoemd. Onze handelaar kon dit natuurlijk niet weten om 15.30 uur. De timing en de kracht van de eerste kaars wezen daar echter duidelijk op. Ten laatste toen de koers het niveau van 1.3240 had herwonnen, zou het voor de trader duidelijk moeten zijn geweest dat de bearish trend voorbij was.

    Ervaren handelaren


    Zeer ervaren handelaren herkennen dit fenomeen. Zij sluiten hun positie op tijd, nemen hun winst en gaan zelfs long. Hun moed werd beloond toen om 19.00 uur de euro binnen 15 minuten zo'n 80 pips omhoog schoot. Hier was de intraday omkeer perfect! De grote jongens hadden de markt 180° omgedraaid en zelfs door het plafond gekatapulteerd met een sprong boven de $1,33





    "Het is niet wat we af en toe doen dat ons leven vorm geeft, maar wat we consequent doen."

    - Tony Robbins -
    Last edited by Leren traden; 01-06-2022, 20:22.
Working...
X