Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Het eerste verlies is het beste!
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Het eerste verlies is het beste!

    Een vaak voorkomende fout die door veel handelaren wordt gemaakt is: te veel geduld. Geduld mag een kwaliteit zijn bij investeringen, maar het is het meestal niet bij beleggingen. Als een zojuist gekochte positie in het rood staat, kan zij natuurlijk weer positief worden. Maar dat hoeft niet. Of liever: vaak niet. En nu wordt het moeilijk. Heeft u als trader de hardheid om een positie die u net gekocht heeft te sluiten OMDAT ze in het rood staat?

    Wat is een trader?

    trader
    Voor beleggers die een aandeel kopen voor maanden, misschien jaren, zou het absurd lijken om een positie te verkopen die "licht" in het rood staat. Je moet gewoon geduld hebben op de aandelenmarkt. Deze gewoonte kan fataal zijn voor een handelaar. Laten we de term handelaar nog eens definiëren: Een trader is iemand die op de beurs snel kleine verliesposities sluit en winstgevende posities zo lang mogelijk aanhoudt. Bent u het eens met deze definitie?

    Misschien klinkt deze definitie u te simplistisch in de oren? Maar is dit niet precies de toepassing van de gulden regel van de aandelenmarkt: beperk verliezen, laat winsten lopen.

    Wat is een stop?


    Nu zou u kunnen tegenwerpen dat u uw posities van verstandige stoporders heeft voorzien, zodat u te allen tijde beschermd zou zijn tegen grote verliezen. Bravo. Je hebt zeker de eerste stap gezet naar een succesvolle carrière in de aandelenmarkt. Laten we niettemin de betekenis van stop-loss orders eens nader bekijken. Wij definiëren een stop-loss order als een kapitaalbeschermingsmaatregel. De stop beschermt u tegen grotere verliezen. En als het getriggerd wordt, is het goed voor u om uit de markt te stappen.

    Sluit verliesposities snel!


    Wij leggen de nadruk op maatregelen ter bescherming van het kapitaal. Dit betekent dat een stop de LAATSTE reddingslijn is als alles daarvoor al is misgelopen.

    Natuurlijk beschermt de stop de trader tegen grote verliezen en is hij zinvol. Maar als we goed luisteren naar onze definitie van een handelaar: Een trader, is een persoon die snel kleine verliezende posities in de aandelenmarkt sluit. opgepast! Hier staat: snel! Dit kleine woordje kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. Laten we het onderstaande voorbeeld eens nader bekijken.

    Eurostoxx50 Index


    De trader heeft een short positie ingenomen in de Eurostoxx50 (rode pijl). Dus hij hoopt dat deze markt lager zal gaan, om wat voor reden dan ook. De markt opent de volgende dag zelfs iets lager, maar de aanvankelijke verliezen worden in de loop van de dag goedgemaakt, zodat de positie 's avonds van deze handelsdag net break-even is. En dat is nog niet alles. De volgende dag opent de Eurostoxx50 index hoger, zodat de positie met verlies is. Na twee dagen is de inschatting van de handelaar niet uitgekomen.

    Eurostoxx50-Index


    Te lang wachten is meestal fataal


    Toegegeven, het verlies is klein (de volatiliteit was laag op dit punt), en dus maakt de handelaar zich weinig zorgen. Maar zoals u kunt zien, steeg de Eurostoxx50 gestaag in de handelsdagen die volgden, om vervolgens weer terug te vallen. De handelaar kreeg zelfs een tweede kans om de positie te sluiten tegen break-even, maar deed dat niet. Hij bleef in de markt voor een goede 14 (!) handelsdagen. Soms was de positie iets omhoog, soms iets omlaag. En toen op de 15e dag gebeurde het. De markt steeg sterk en bereikte een nieuw hoogtepunt (rode cirkel). Hier trad de stop in werking en werd de positie met verlies gesloten.

    U zult wel begrijpen dat dit niet absoluut noodzakelijk was. Afgezien van de zenuwenoorlog die 14 dagen duurde, waren er misschien betere kansen geweest dan deze positie. Het eerste kleine verlies zou de betere keuze zijn geweest. En meestal is dat zo, als de positie eenmaal op verlies staat.






    "Het is niet wat we af en toe doen dat ons leven vorm geeft, maar wat we consequent doen."

    - Tony Robbins -
    Last edited by Leren traden; 29-04-2022, 19:14.
Working...
X