Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Traden met het doji kaarspatroon
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Traden met het doji kaarspatroon

    Doji's zijn misschien eenvoudige kaarspatronen, maar ze kunnen krachtige strategieën mogelijk maken. Laten we eens kijken hoe we het doji kaarspatroon kunnen verhandelen.
    Wat is een doji figuur?Het Doji patroon is een enkelvoudige candlestick die verschijnt op trading grafieken. Het heeft weinig of geen body, wat betekent dat de openings- en slotkoersen van de markt voor de periode ongeveer (of precies) gelijk waren.

    In essentie betekent een doji dat - ongeacht de activiteit die plaatsvond tijdens de candlestick - noch de bulls noch de bears de controle konden overnemen, en dat zij elkaar uiteindelijk hebben gecompenseerd.
    Soorten doji candlesticksEr bestaan vier soorten doji die u gewoonlijk op handelsgrafieken zult tegenkomen: lange-legged, dragonfly, gravestone en four-price. Laten we elk van hen eens bekijken.

    Doji types

    leren traden met doji candlesticks

    Long-legged doji

    De long-legged doji's hebben een lange lont aan beide zijden, wat wijst op veel volatiliteit tijdens de periode. De stieren dreven de markt omhoog, de beren dreven hem omlaag, maar uiteindelijk had geen van beiden de overhand.

    Als u een long-legged doji ziet met een iets breder lichaam, hebt u een spinning top.

    Dragonfly doji

    Een dragonfly doji daarentegen heeft een lange onderste lont en weinig of geen bovenste lont. De markt kende dus een sterk koopsentiment tijdens de periode, maar tegen het einde van de periode was dit omgeslagen.

    Heb je een dragonfly doji gezien met een groter lichaam? Het zou een omgekeerde hamer of een vallende ster kunnen zijn.

    Gravestone doji

    Gravestone doji's zijn precies het tegenovergestelde van dragonfly doji's. Een lange hogere lont, wat wijst op een neerwaartse trend die op het einde van de sessie omkeerde, en niets (of bijna niets) aan de andere kant.

    Een gravestone doji met een groter lichaam kan een hamer of een hangende man zijn.

    Four-price doji

    Een four-price doji is een candlestick met weinig of geen body en weinig of geen bovenste of onderste lont. Ze zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze er bijna uitzien als een gap op de grafiek. De markt heeft bijna geen volatiliteit gekend.

    Hoe doji's traden?Welk type doji u ook tegenkomt in de markten, het betekent meestal dat het sentiment gemengd is. Noch de stieren, noch de beren hadden de overhand aan het einde van de periode, ondanks enige prijsactie. Op een vlakke grafiek zal dit niet veel houvast bieden. Maar als u een doji ziet op een sterk bewegende markt, kan dit een teken zijn van afnemend momentum of een mogelijke omkering.

    Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een dragonfly doji ziet na een lange periode van daling. De lange onderste lont vertelt ons dat de markt in het begin van de periode bleef dalen. Maar aan het eind stapten de kopers in, en alle verliezen werden gecompenseerd. Als dit zo doorgaat, kan de neerwaartse trend voorbij zijn.

    Zoals elk omkeerpatroon kunt u met doji's traden en voordeel halen uit een ommekeer. In ons voorbeeld hierboven zou u de markt kopen in de hoop dat de kopers de controle zouden overnemen. Een doji op zich is echter niet noodzakelijk een sterk signaal, dus moet u ervoor zorgen dat u een stop loss in plaats heeft. Een betere manier om met een doji te handelen is om het te gebruiken als onderdeel van een groter patroon dat een betrouwbaardere voorspelling biedt van toekomstige prijspatronen.
    Ster patronen van doji's Zoals we hierboven zagen, is de context uiterst belangrijk bij doji. Indien onze dragonfly doji verschijnt in een uptrend zou dit eerder een voortzetting dan een ommekeer kunnen betekenen, aangezien de initiële ommekeer wordt omgekeerd aan het einde van de candlestick.

    Een belangrijk voorbeeld van een doji is het ster doji patroon - ook bekend als de morningstar - dat een doji bevat als de tweede candlestick in zijn drie candlesstickreeks. Een doji ster wordt beschouwd als een sterk signaal van een bullish reversal. U kunt ook een doji ster vormen met een top in het midden, maar het signaal is niet zo sterk. Het tegenovergestelde van een morningstar is een eveningstar patroon.

    Kies uw broker verstandig

    www.whselfinvest.com is waarschijnlijk de beste broker voor actieve beleggers. Probeer de kostenloze tradingdemo.

    "Geld alleen maakt niet ongelukkig."

    - Peter Falk
    Attached Files
    Last edited by Leren traden; 19-04-2022, 09:04.
Working...
X