Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Weergave van de grafieken
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Weergave van de grafieken

    Lijnen

    Lijngrafiek

    U ziet hier achtereenvolgens dezelfde markt, namelijk de daggrafiek van het EUR/USD forex paar van maart tot oktober 2012, maar in verschillende weergaven en grafiektypes. We beginnen met de eenvoudigste grafiek: Lijnen. Lijndiagrammen verbinden alleen de slotkoersen van de markt (of een aandeel). U krijgt dus geen informatie over de prijsactie gedurende het tijdsbestek. In tegenstelling tot de andere grafiektypes, ziet u niet de hoogste en laagste koersen van de handelsdag. Daarom toont de grafiek geen lichamen of kaarsen.

    OHLC

    OHLC Grafiek

    OHLC grafieken staan gewoon voor Open, High, Low en Close van een bepaalde handelsdag. Wij krijgen hier dus al veel meer informatie over de handelsactiviteit. Het is een van de oudste grafieken en wordt nog steeds door veel handelaren wereldwijd gebruikt. Een voordeel van de OHLC is dat de grafieken geen body's hebben. Het is dus gemakkelijker om de grafiek te comprimeren en meer op het scherm weer te geven. Op die manier krijgt u een langere prijsontwikkeling. De volgende illustratie toont precies hoe het display moet worden geïnterpreteerd.

    OHLC


    Candlesticks

    Candlestick grafiek

    Candlesticks zijn zeker de meest gebruikte grafiek om een prijstrend weer te geven. De eenvoudige reden is dat zij de meeste informatie verschaffen. De kleur van de kaars in het voorbeeld hierboven toont hoe de euro sloot in vergelijking met de vorige dag. Als de kaars rood is, was de slotkoers van de euro lager dan de slotkoers van gisteren. Als de kaars groen is, sloot de euro hoger dan gisteren. Op de foto ziet u ook sporen boven en onder de lichamen. Deze worden lonten genoemd. Dit zijn de hoogste en laagste prijzen van de dag. De slotkoers is ofwel de bovenrand ofwel de onderrand van het lichaam.

    Candlestick Grafiek


    Heikin-Ashi

    Heikin-Ashi Grafiek

    Heikin-Ashi grafieken zijn algemeen bekend geworden, vooral de laatste jaren, en traders gebruiken dit type grafiek steeds meer voor hun dagelijkse handel. Ze zijn vergelijkbaar met kandelaars, maar u zult zien dat de grafiek visueel veel duidelijker is. Dit komt omdat de berekening van de kaarsen niet exact de OHLC volgt, maar het gemiddelde van de vorige dag neemt. Daarom krijgt u een veel "vlottere" weergave van de prijsgeschiedenis, en de huidige trend wordt gewoon duidelijker weergegeven. Men kan dus stellen dat Heikin-Ashi grafieken grafiek en indicator (voor de trend) in één zijn. Het nadeel van HA-grafieken is dat ze de prijs niet accuraat weergeven. Daarom is het altijd raadzaam om een snelle blik te werpen op een candlestick chart of een OHLC chart.





    “Armoed is geen schande – rijkdom evenmin”

    - Curt Goetz -
    Last edited by Leren traden; 22-03-2022, 12:08.
Working...
X