Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
RSI : populaire indicator snel uitgelegd
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • RSI : populaire indicator snel uitgelegd

    De Relatieve Sterkte Index (RSI) is een technische indicator die aangeeft wanneer een instrument overgekocht of -verkocht is. Traders maken gebruik van deze indicator om in en uit positie te gaan.

    Hoe wordt de RSI berekend?

    De RSI vergelijkt het gemiddeld aantal perioden dat een instrument hoger sluit met het gemiddeld aantal perioden dat het lager sluit. Dit gemiddelde wordt vervolgens gewaardeerd op een schaal van 1 tot 100.

    Traders kunnen het handmatig berekenen met de volgende formule.

    technische indicator

    Hoe wordt de RSI gebruikt?

    Gewoonlijk wordt de RSI gebruikt op 9, 14 of 25 perioden van de huidige slotkoers van een instrument. Als u meer perioden in de berekening opneemt, wordt de waarde als minder volatiel beschouwd.

    De RSI kan gebruikt worden om overgekochte of -verkochte situaties te identificeren, of hij kan gebruikt worden om divergenties te identificeren. Een RSI waarde onder 20 wijst op een oververkochte situatie, een waarde boven 80 wijst op een overgekochte situatie.

    Naar welke signalen moet ik uitkijken?

    Indien de markten een oververkochte toestand hebben bereikt, kan dit erop wijzen dat de beweging een uitputtingspunt heeft bereikt en dat een ommekeer op til kan zijn. Als de RSI onder 20 ligt en stijgt, kunnen traders dit gebruiken als een potentieel signaal voor een ommekeer in de markt en het begin van een stijgende markten.
    Aan de andere kant, als de markt is hersteld en de RSI-waarde boven 80 is en dan begint te dalen, zou de markt kunnen omkeren en lager gaan.
    Het is belangrijk te begrijpen dat deze signalen niet 100% accuraat zijn.

    Wat is de beste periode om de RSI te gebruiken?

    Oscillatoren kunnen worden gebruikt in verschillende tijdseenheden, gaande van minuten tot uren, dagen en zelfs weken. De meest voorkomende tijdframes zijn dagen voor korte termijn traders en weken voor lange termijn traders.

    Voor welke soort handel is deze indicator geschikt?

    Deze indicator is nuttig voor traders die de markt willen timen voor korte termijn trendveranderingen en willen profiteren van overgekochte of
    -verkochte condities.

    RSI

    Kosteloos trading platform demo


    Wilt u een tradingrekening openen?
    • Open een www.whselfinvest.com CFD-Forex rekening of Futures rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het indrukwekkende NanoTrader platform (gratis demo).
    • Bescherm uw positie met geautomatiseerde bracket order.

    "Hij die geen visie heeft, is niet in staat grote verwachtingen te vervullen, noch grote ondernemingen te verwezenlijken."

    - Woodrow Wilson
    Last edited by Leren traden; 15-03-2022, 09:49.
Working...
X