Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandelen kopen zonder commissies te betalen: Freestoxx onder de loupe
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandelen kopen zonder commissies te betalen: Freestoxx onder de loupe

    Een eenvoudige manier voor beleggers om geld te besparen? Laten we eens kijken naar Freestoxx. Via deze broker kun je Amerikaanse aandelen kopen zonder commissies te betalen. Klinkt goed. Maar laten we dit eerst eens in detail bekijken.

    Freestoxx is een merk van WH SelfInvest. Deze broker specialist bestaat al sinds 1998. Het zijn dus geen beginners. Onderzoek op het internet toont dat het bedrijf een goede reputatie heeft.

    Freestoxx aanbod.

    Anders dan anderen?

    Freestoxx gaat er prat op dat het je beursorders uitvoert volgens de NBBO regel van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Kort samengevat schrijft deze regel voor dat brokers het order mogen uitvoeren in om het even welke lokatie waar dit mogelijk is (tenzij de klant een specifieke instructie geeft), op voorwaarde dat het order altijd uitgevoerd wordt aan de beste prijs van het moment van alle lokaties.

    Dit is zeer goed nieuws. De meeste neobrokers zoals Trader Republic sturen je order immers naar een market maker in Hamburg of Stuttgart. Deze market makers verhogen de bied- en laatkoers. Beleggers betalen dus weliswaar geen commissie, maar ze betalen de aandelen veel duurder bij aankoop en krijgen minder voor hun aandelen bij verkoop. Dit is bij Freestoxx dus niet het geval.

    Vermeldenswaardig is ook dat je rekening in USD gehouden wordt. Sommige brokers houden je rekening in EUR en rekenen elk keer een commissie aan om je EUR in USD om te zetten bij aankoop en dan een tweede commissie om je USD weer in EUR om te zetten bij verkoop. Bij een rekening in USD bestaan deze kosten niet.

    Welke kosten zijn er dan wel?

    Je kunt dus inderdaad Amerikaanse aandelen kopen zonder een commissie te betalen en zonder dat je andere verborgen kosten aangerekend worden. Dit wil niet zeggen dat Freestoxx volledig gratis is. Een mooie, duidelijke tariefkaart toont alle kosten. Zo betalen beleggers die een hefboom gebruiken een intrest. Short sellers moeten aandelen lenen, en worden voor deze dienst iets aangerekend.

    Interessant is dat beleggers gratis beurskoersen krijgen als ze één order uitvoeren in de maand. Gegeven dat de orders gratis zijn, heb je dus in essentie gratis beurskoersen op het platform en in de trading app.

    Wat is goed?

    Geen ordercommissies
    Uitvoering van de orders volgens de NBBO regel
    Hefboom en short selling mogelijk
    Een solide depotbank
    Geen maandelijkse inactiviteitskost
    Efficiënte online rekeningopening

    Wat kan beter?

    Geen Amerikaanse opties.
    Aandelen met een waarde kleiner dan 5 $ kunnen niet verhandeld worden
    Het NanoTrader platform van WH SelfInvest is niet beschikbaar.

    Geeft Freestoxx een demo?

    Ja, je kunt gedurende een week een gratis demo testen.



    "Laat wat je niet kunt doen niet in de weg staan van wat je wel kunt doen."

    - John R. Wooden
Working...
X