Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Is goud een veelbelovende belegging?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Is goud een veelbelovende belegging?

    Tegen een complexe economische achtergrond positioneert goud zich als een veelbelovende 'safe haven'. Volgens experts op de grondstoffenmarkt zou de prijs van dit edelmetaal tussen nu en maart 2024 een gunstige weg inslaan. Deze voorspelling is gebaseerd op drie belangrijke factoren: een aanhoudende vraag van centrale banken, een zwakke dollar en het risico van een recessie in de Verenigde Staten. Deze factoren creëren een omgeving die bevorderlijk is voor de waardegroei van goud.

    Ten eerste is de vraag naar goud van centrale banken een belangrijke drijfveer voor de goudprijs. Deze trend zal zich op lange termijn voortzetten, gezien de huidige geopolitieke context die de de-dollarisering van deviezenreserves aanmoedigt ten voordele van het goud. Insiders wijzen erop dat verschillende centrale banken onlangs grote aankopen van goud hebben gedaan, zoals de Poolse centrale bank, die 15 ton goud heeft verworven. Daarnaast blijft China een beleid van regelmatige aankopen voeren, met een toename van 8 ton in april. Andere spelers, zoals Irak en Tsjechië, hebben ook kleinere aankopen gedaan, waaruit blijkt dat dit edelmetaal aantrekkelijk blijft.

    Daarnaast is de zwakte van de Amerikaanse dollar een factor in de waardestijging van goud. Volgens experts wordt goud, dat genoteerd staat in dollars, automatisch betaalbaarder voor beleggers die andere valuta gebruiken wanneer de Amerikaanse munt in waarde daalt. Experts verwachten dat de dollar de komende maanden zal verzwakken omdat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) van plan is om haar beleid van verhogen van de belangrijkste rentetarieven te vertragen. Andere centrale banken, met name de Europese Centrale Bank (ECB), zal het monetaire beleid blijven verkrappen. Deze gespecialiseerde analyse benadrukt het potentieel voor goud om te stijgen ten opzichte van de dollar.

    Tot slot wordt goud vaak gezien als een veilige investering in tijden van economische vertraging of angst voor een recessie. Marktexperts wijzen erop dat in de Verenigde Staten de kredietvoorwaarden krapper worden, de industrie tekenen van zwakte vertoont en de vastgoedmarkt het moeilijk heeft. Dit verhoogt het risico op recessie in de Amerikaanse economie. Tegen deze onzekere achtergrond wenden beleggers zich vaak tot stabielere activa om hun kapitaal te beschermen en hun koopkracht te behouden.

    Met dit in gedachten hebben grondstoffenexperts een prijsdoel gesteld van 2.20$ per ounce in maart 2024. Dit vertegenwoordigt een stijging van meer dan 10%. Deze voorspelling trekt de aandacht van beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren en willen profiteren van de goudmarkt.

    Wilt u op een intelligente manier in goud beleggen? Investui is een gerenommeerde beleggingsdienst die een geavanceerde benadering van beleggen in goud biedt, gebaseerd op markteffecten. Of u nu een doorgewinterde belegger bent of wilt beginnen met beleggen in goud, Investui biedt u de expertise en de ideale omgeving om veilig te beleggen. Mis de kans niet om te profiteren van het opwaartse potentieel van goud en uw portefeuille te diversifiëren. Ontdek vandaag nog de beleggingsoplossingen van Investui en neem controle over uw financiële toekomst!​​

    Registreer je GRATIS voor het gebruikelijke webinar.
    Registreer je GRATIS voor het speciale webinar.​
    Open uw beheerde rekening online in slechts 10 minuten

    Met vriendelijke groet,
    Evelyn Lauwers

    P.S. Een rekening openen is GRATIS. U kunt de rekening op elk moment sluiten. Er zijn geen uitstapkosten.​​​​​​
    Last edited by Investui; 12-06-2023, 16:46.
Working...
X