Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Omzetten van onzekerheid in kansen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Omzetten van onzekerheid in kansen

    Onzekerheid en volatiliteit zijn twee onlosmakelijke elementen van de financiële markten. De constante dynamiek van de markt zorgt voor onzekerheid in beleggingsrendementen en vormt een groot risico voor beleggers. Met de juiste strategieën en risicobeheerinstrumenten is het echter mogelijk om effectief door deze turbulente wateren te navigeren.

    Volatiliteit begrijpen

    Voordat we in volatiliteitsbeheer duiken, is het essentieel om het concept te begrijpen. Volatiliteit is een beoordeling van de variabiliteit van rendementen op een instrument. Met andere woorden, het vertegenwoordigt de mate van variatie in de prijzen van financiële activa. Volatiele markten kunnen zowel een kans als een bedreiging vormen voor beleggers.

    Risicobeheer in een volatiele marktomgeving

    Risicobeheer is een belangrijk element van elke beleggingsstrategie. Hier volgen enkele tips voor risicobeheer in een volatiele marktomgeving.

    1. Diversificatie

    Eén van de meest gebruikte en effectieve tactieken voor risicobeheer is diversificatie. Door beleggingen te spreiden over verschillende activa en activaklassen kunnen beleggers de impact van negatieve prestaties minimaliseren.

    2. Behoud een langetermijnperspectief

    Door een langetermijnperspectief aan te houden, worden beleggers minder beïnvloed door marktschommelingen op de korte termijn. Ze moeten zich richten op het beoordelen van de financiële gezondheid van hun beleggingen op de lange termijn.

    Investui: een solide alternatief

    Investui is een beleggingsdienst die beleggers een solide alternatief biedt voor beleggen in een volatiele omgeving. Investui onderscheidt zich dankzij zijn unieke benadering op basis van markteffecten.

    Investui onderscheidt zich door zijn rigoureuze rotatie van vier verschillende markteffecten (verschillende financiële instrumenten, verschillende tijdframes, enz.) op middellange tot lange termijn. Dit vermindert de impact van kortetermijnvolatiliteit op beleggingen. Investui biedt ook een gepersonaliseerde dienstverlening die rekening houdt met de risicotolerantie van elke belegger. Dit betekent dat de omvang van de beleggingen wordt afgestemd op elk individu, wat een beter risicobeheer mogelijk maakt.

    Investui gebruikt ook een systematische aanpak om te profiteren van bewezen markteffecten. Hierdoor worden veelgemaakte fouten van beleggers vermeden, zoals overreacties op kortetermijnmarktschommelingen of het niet volgen van een vastgestelde beleggingsstrategie als gevolg van onvoorziene gebeurtenissen. De systematische benadering van Investui is gebaseerd op nauwkeurige feitelijke en statistische gegevens om markteffecten toe te passen. Deze benadering vermijdt cognitieve vooroordelen die kunnen leiden tot beoordelingsfouten, vooral in volatiele marktomgevingen. Het doel van Investui is om het rendement te maximaliseren en tegelijkertijd het risico te minimaliseren. Daarom hanteert Investui een aanpak die gebaseerd is op wetenschappelijk bewijs, waarbij de nadruk ligt op strategieën die hun effectiviteit hebben bewezen. In een onzekere en volatiele marktomgeving kunnen risicobeheerstrategieën en -instrumenten zoals diversificatie en het handhaven van een langetermijnperspectief helpen om de impact ervan te beperken. ​

    Registreer je GRATIS voor het gebruikelijke webinar.
    Registreer je GRATIS voor het speciale webinar.​
    Open uw beheerde rekening online in slechts 10 minuten

    Met vriendelijke groet,
    Evelyn Lauwers

    P.S. Een rekening openen is GRATIS. U kunt de rekening op elk moment sluiten. Er zijn geen uitstapkosten.​​​​​
    Last edited by Investui; 06-06-2023, 15:51.
Working...
X