Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
AUDUSD daalt na zwakke loongegevens en vrees voor nieuwe lockdowns in China
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • AUDUSD daalt na zwakke loongegevens en vrees voor nieuwe lockdowns in China

    Nadat gisteren in de notulen van de RBA werd vermeld dat de leden een renteverhoging van 40 basispunten tijdens de vergadering van mei hadden overwogen, richtten de traders hun aandacht vanochtend resoluut op de loongegevens voor het eerste kwartaal van AU 2022 - op zoek naar aanwijzingen over de omvang van de volgende renteverhoging van de RBA.

    Als er ooit een moment was waarop de loonstijging de onderliggende kracht van de bredere arbeidsmarkt zou moeten weerspiegelen, dan was het vandaag wel - vooral nadat de RBA gisteren in haar notulen opmerkte

    "tijdigere gegevens uit verbindings- en conjunctuurenquêtes wezen erop dat de loonkosten toenamen in een krappe arbeidsmarkt en dat in de komende periode een verdere stijging te verwachten was".

    Uit de gegevens van vandaag blijkt dat het jaartempo in het eerste kwartaal van 2012 is opgelopen tot 2,4%, ruim boven het dieptepunt van 1,4% in 2020, maar nog steeds ruim onder het niveau van 3% dat de RBA tegen het einde van het jaar verwacht, en aanzienlijk onder het inflatiecijfer van 5,1%. De reële lonen - gecorrigeerd voor de algemene inflatie - zijn het afgelopen jaar met 2,6% gedaald.

    In reactie daarop heeft de rentemarkt prompt zijn verwachtingen voor een renteverhoging van 40 bp volgende maand naar beneden bijgesteld en de markt is nu gelijk verdeeld tussen een verhoging van 25 bp en 40 bp.

    In combinatie met de mogelijkheid van een kleinere verhoging dan verwacht in juni en het nieuws van deze ochtend over nieuwe uitbraken van Covid-19 rond belangrijke Chinese steden, wat de mogelijkheid van een nieuwe ronde van schadelijke lockdowns verhoogt, is de AUD/USD teruggevallen van het hoogste punt in de ochtend op .7047 om op het moment van schrijven terug te handelen rond .7000c.

    Zoals we hier gisteren opmerkten, blijft er een risico voor een nieuwe low leg naar de support nabij .6600c, als de AUDUSD niet duurzaam breekt en sluit boven de weerstand op .7100/20c.

    Daggrafiek AUD/USD (bron TradingView)

    AUD/USD 1D

    Test de gratis demo







    "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

    - Nicolas Darvas -
Working...
X