Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
EUR/USD: Kijk uit wanneer 20-maands lows op 1.1125 bereikt worden!
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • EUR/USD: Kijk uit wanneer 20-maands lows op 1.1125 bereikt worden!

    Het aanhoudende militaire conflict in Oekraïne kan EUR/USD binnenkort naar zijn laagste niveaus in meer dan 20 maanden duwen.

    Het escalerende conflict in Oekraïne heeft een voorzienbare impact gehad op 's werelds meest verhandelde valutapaar: Toen de Russische invasie op woensdagavond uitbrak, dumpt EUR/USD meer dan 200 pips in ongeveer 24 uur, omdat traders een groter risico voor de nabijgelegen eurozone inschatten en vluchten naar de veiligheid van 's werelds reservevaluta.

    Hoewel het pair zich de laatste handelsdagen boven dat belangrijke supportlevel heeft gestabiliseerd, zou het aanhoudende militaire conflict EUR/USD spoedig naar de laagste niveaus in meer dan 20 maanden kunnen duwen. De recente krantenkoppen dat Rusland zijn nucleaire voorbereidingen opvoert en dat het Westen steeds strengere sancties oplegt, activa bevriest en bepaalde Russische entiteiten uitsluit van het interbancaire SWIFT-communicatienetwerk doen vermoeden dat de risicomijdende toon de hele week en mogelijk ook daarna zal aanhouden.

    Vanuit een technisch perspectief blijft de EUR/USD (net) binnen de 1.1125-1.1500 range van februari, maar na een ondiepe opleving richting het weekend, staat de koers opnieuw op het punt om lager te breken. Liefhebbers van klassieke technische analyse zouden de prijsactie van februari zelfs kunnen identificeren als een "omgekeerde cup-and-handle" formatie, die groeiende verkoopdruk toont op 1.1125 steun en de potentie voor een snelle beweging omlaag naar 1.1000 of lager, wanneer dat niveau in de komende dagen zou wijken:

    EUR/USD, 4-uurs Grafiek (bron TradingView)

    eur usd dollar euro 4 uurs grafiek

    Volg deze analyse in real-time met deze gratis demo van het NanoTrader trading platform

    Ter referentie, het 1.1000 level was niet alleen een psychologisch-significant rond getal, maar ook een herhaaldelijk weerstandsgebied in april 2020; zoals altijd hebben vroegere weerstandsniveaus, eens gebroken, een hogere waarschijnlijkheid om in de toekomst om te slaan in support. Om in te spelen op deze setup zouden bearish-geïnspireerde traders kunnen overwegen om een stop verkooporder in te stellen bij de 1.1100 handle, met een stop terug boven 1.1125 en een initieel koersdoel bij potentiële support op 1.1000.

    Ondanks de huidige bearish technische/fundamentele achtergrond, is het belangrijk om te onthouden dat de bredere omgeving erg veranderlijk blijft, dus het helpt om voorbereid te zijn op meerdere mogelijke uitkomsten. In die zin zouden tekenen van een staakt-het-vuren in de Oekraïne en/of een sprong boven de high van deze week nabij 1.1250 in EUR/USD de bearish bias voor de korte termijn kunnen wegnemen en suggereren dat de range van februari zou kunnen standhouden tot tenminste de eerste week van maart.



    "Het geheim van winnen of verliezen op de beurs, is zo weinig mogelijk te verliezen als je aan het verliezen bent."

    - William J. O'Neil -
    Last edited by Forex Trader; 03-03-2022, 08:48.
Working...
X