Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel BIRKENSTOCK – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aandeel BIRKENSTOCK – Kopen of verkopen

    De beursgang van Birkenstock zal naar verwachting in september 2023 plaatsvinden. Alhoewel Birkenstock een Duitse onderneming is, zal de beursnotering in de Verenigde Staten gebeuren.

    Wie is de eigenaar van Birkenstock?

    De private equity firma L Catterton is voor het grootste deel eigenaar van Birkenstock. Familieleden van de oprichter van het schoenenmerk - de broers Alex en Christian Birkenstock - hebben nog een minderheidsbelang in het bedrijf.

    Wie of wat is L Catterton?

    Het Franse luxe modehuis LVMH is gelinkt aan L Catterton. De private equity firma werd in 2016 opgericht toen de familieholding van LVMH en Bernard Arnault samensmolt met het Amerikaanse L Catterton. Naar schatting beheert L Catterton meer dan 30 miljard USD aan activa, waaronder consumentenmerken zoals het Scandinavische modebedrijf Ganni en het fitnessbedrijf ClassPass.

    Het gerucht gaat dat L Catterton zelf ook een beursgang overweegt.​

    Hoeveel is Birkenstock waard?

    Schattingen van de beursgang van Birkenstock hebben het bedrijf gewaardeerd op meer dan 8$ miljard. Sommige schattingen gaan zelfs uit van een IPO waarde van 10$ miljard. Het bedrijf werd voor het laatst gewaardeerd in 2021 toen L Catterton een meerderheidsbelang kocht voor 4€ miljard.

    De beursgang van Birkenstock komt slechts enkele maanden na de beursgang van een ander door L Catterton gesteund merk, Oddity Tech. De online verkoper van schoonheidsproducten haalde meer dan 400$ miljoen op toen het op de Nasdaq werd genoteerd.​

    Wat doet Birkenstock?

    Birkenstock is een bekende schoenenfabrikant uit Duitsland. Volgens de website is Birkenstock één van de vijf grootste schoenenmerken ter wereld. De producten van het bedrijf, waaronder de beroemde sandaal met voorgevormde kurkzolen, worden wereldwijd in meer dan 90 landen verkocht.

    Birkenstock werd oorspronkelijk gepositioneerd als orthopedisch merk. Het kreeg hierdoor de bijnaam 'de originele, lelijke schoen van de mode'. De huidige reputatie van Birkenstock als 'de populairste schoen ter wereld' - volgens zoekplatform Lyst - is dus een succesvolle rebranding. Door de jaren heen heeft Birkenstock samenwerkingen gehad met luxenamen als Dior, Manolo Blahnik en Valentino. Hierdoor heeft Birkenstock uiteindelijk een plaats veroverd in de categorie mode schoenen.

    In tegenstelling tot andere wereldmerken besteedt Birkenstock de productie niet uit. Het bedrijf is nog steeds eigenaar van elke stap van de productielijn. Hierdoor kan het bedrijf goed reageren op veranderingen in de vraag en zijn erfgoed als Duits bedrijf beschermen.

    Birkenstock heeft wereldwijd ongeveer 5.500 werknemers. Het merendeel van de activiteiten vindt nog steeds plaats in Duitsland, met productiefaciliteiten in Rijnland-Pfalz, Noordrijn-Westfalen, Beieren, Hessen en Sachsen. Birkenstock heeft veel geïnvesteerd in de uitbreiding van de productielocaties in Duitsland, waaronder een nieuwe fabriek van 120€ miljoen in Pasewalk, een stad ten noorden van Berlijn.

    Birkenstock heeft verkoopkantoren in de VS, Brazilië, China, Singapore, Hong Kong, Japan, Denemarken, Polen, Slowakije, Spanje, Frankrijk, Noorwegen, Dubai, India en het Verenigd Koninkrijk.

    Maakt Birkenstock winst?

    Ja. Birkenstock maakte in 2022 een aangepaste winst van 394€ miljoen op een omzet van 1,2€ miljard. Dit wordt gemeld door Bloomberg.

    In 2019 verkocht het merk naar schatting meer dan 23,8 miljoen paar schoenen en ze zijn de afgelopen jaren alleen maar populairder geworden.

    Het bedrijf zag een stijging in de verkoop in de zomer van 2023 na de release van de Barbie-film, waarin actrice Margot Robbie in een scene een paar Birkenstocks draagt.​

    Waar kan ik Birkenstock aandelen kopen?

    Birkenstock gaat voor een beursnotering in de Verenigde Staten. Het volgt in de voetsporen van het grootste Duitse bedrijf, Linde, dat zijn beursnotering in Duitsland schrapte en nu noteert in de Verenigde Staten. FREESTOXX is ijzersterk in Amerikaanse aandelen.

    Beleggers en traders hebben directe toegang tot NASDAQ en NYSE. Penny stocks zijn ook beschikbaar. Maar er is meer. Amerikaanse aandelen worden ook op andere plaatsen van uitvoering verhandeld. ECN's zoals ARCA zijn daar een voorbeeld van.

    FREESTOXX heeft toegang tot al deze beurzen en plaatsen van uitvoering. Orders worden dus bliksemsnel uitgevoerd en je krijgt altijd de beste prijs. Dit is gegarandeerd.

    Als je FREESTOXX eens wilt testen, probeer dan deze GRATIS demo.

    De keuze aan aandelen op de Amerikaanse beurzen is vrijwel onbeperkt. Alle industriële en dienstensectoren zijn vertegenwoordigd. Alle aandelen van de Dow (DJIA), NASDAQ 100, S&P 500 en Russell 2000 indexen zijn beschikbaar. Alle aandelen zoals Tesla, Gamestop, NVIDIA, Alibaba en Apple, die in WallStreetBets op Reddit veel besproken worden, zijn beschikbaar. Verder zijn er ook Chinese aandelen en dergelijke meer.​


    PROBEER deze GRATIS aandelen demo met REAL-TIME koersen

    Uw voordelen:
    • Alle NYSE- en Nasdaq-aandelen
    • Geen commissies (0,00$)
    • Geen spreidingstoeslag
    • Geen negatieve rentevoeten

    "Je moet weten wat je bezit en waarom je het bezit."

    - Peter Lynch -​
    Last edited by SignalRadar; 07-09-2023, 07:51.
Working...
X