Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Beurs analyse: China trekt de vraag naar olie op
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Beurs analyse: China trekt de vraag naar olie op

  Met de versoepeling van de Corana regels in China trekt de olieprijs weer aan. Alleen al de maatregelen in verband met reizen, zullen de vraag naar brandstoffen aanzienlijk doen toenemen. De honger naar grondstoffen zal zich dan geleidelijk uitbreiden naar de andere sectoren. Als de Chinese economie weer op gang komt, zou dit zichtbaar moeten worden in de olieprijs. Want China's honger naar energie is enorm.

  Verdere stimulansen zullen waarschijnlijk komen van het monetaire beleid van China. De Chinese centrale bank en de centrale regering in Peking hebben veel speelruimte om de economie een handje te helpen. Naar internationale maatstaven is de inflatie in China met 1,8% in december zeer laag. Hogere voorraden in de VS daarentegen remmen de olieprijs nauwelijks af. De voorraden ruwe olie in de VS aanzienlijk zijn gestegen met ongeveer 19 miljoen vaten in vergelijking met de voorgaande week. Oliehandelaars wijzen er echter op dat er geen fundamentele reden is voor de stijging. De toename van de voorraden was eerder te wijten aan de tijdelijke sluiting van de Amerikaanse raffinaderijen tijdens de koudegolf in december.

  Na een scherpe terugval rond de jaarwisseling krijgt het zwarte goud nu weer rugwind. Aan het begin van het jaar werd Amerikaanse WTI-olie nog steeds verhandeld in de buurt van de dieptepunten van vorig jaar, rond 72$ per vat. Momenteel handelt de olie al bijna 9% hoger op 78,40$ per vat en zet hij zijn zinnen al stevig op de horde van 80$. Als deze weerstand wordt overwonnen, is de weg naar de 90$ grens vrij.

  Conclusie: De olieprijs vormt een bodem tussen 70$ en 80$ per vat. Met de openingsvooruitzichten in China neemt de kans op een opwaartse trendbreuk toe. Met een olie contract zonder hefboom profiteren beleggers van stijgende prijzen.​

  STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com  "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

  - Nicolas Darvas -​
  Last edited by SignalRadar; 13-01-2023, 10:55.
Working...
X