Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel AMAZON (AMZN) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Aandeel AMAZON (AMZN) – Kopen of verkopen

  De enorme retail- en e-commercetak van Amazon (ticker AMZN) zou, aldus insiders, een actie begonnen zijn om van derden verkopers op de site forfaitaire bedragen te vragen om de lagere winstmarges te compenseren.

  Aandeel Amazon.

  Het bedrijf zou de verkopers ook hebben verteld dat het hen niet langer de volledige prijs zal vergoeden van producten die in de Amazon magazijnen of tijdens de levering zijn beschadigd. Bovendien wordt de hoeveelheid voorraad die elke verkoper op de Amazon-sites mag opslaan verminderd. Verschillende niet bij naam genoemde verkopers, vrezen dat zij tijdens de cruciale feestdagen niet genoeg voorraad beschikbaar zullen hebben.

  Amazon heeft ook gewaarschuwd dat het rekent met de traagste omzetgroei gedurende alle feestdagen periodes ooit. Dit komt na het nieuws dat Amazon voorbereidingen treft om 10.000 werknemers te ontslaan.

  Het goed nieuws, voor aandeelhouders, is dat Amazon blijkbaar niet bij de pakken neer blijft zitten. Het bedrijf lijkt er zich van bewust dat de productiviteit naar boven moet en de kosten naar beneden. Na de jarenlange ongekende groei is dit ook niet abnormaal voor bedrijven. Een fitnesskuur om af te slanken, kan de koers van het aandeel ondersteunen.

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00 € wanneer je je aandelen op de beurs koopt.

 • #2
  ​Het is misschien een rustige periode op de Amerikaanse aandelenmarkt, maar er wordt gehoopt dat mensen vandaag druk zullen winkelen als Black Friday begint. De prognoses wijzen echter op een trage omzetgroei, deels omdat de meeste bedrijven gebukt gaan onder een voorraadoverschot dat hen ertoe dwingt diepere kortingen over langere periodes aan te bieden, wat meer omzet aan dit weekend zou kunnen onttrekken. Zo hield Amazon in oktober voor het eerst zijn tweede prime verkoopmanifestatie. Amazon worstelt vandaag ook met stakingen in de VS, VK, India, Japan, Australië, Zuid-Afrika en heel Europa, waardoor één van de drukste verkoopperiodes van het jaar verstoord dreigt te worden. Het initiatief 'Make Amazon Pay' heeft werknemers in meer dan 30 landen opgeroepen tot stakingen.

  evolutie aandeel amazon

  STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00 € wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​
  Last edited by SignalRadar; 25-11-2022, 14:40.

  Comment


  • #3
   Amazon was één van de grootste winnaars tijdens de corona pandemie. Tussen maart 2020 en juli 2021 is de koers van het aandeel meer dan verdubbeld. Maar ondertussen is de winst weer verdwenen. Maakt dit Amazon interessant voor koopjesjagers?

   evolutie aandeel amazon

   Het aandeel Amazon is tot nu toe afgegleden naar een dieptepunt van 81,69$, waarmee het bijna het (voor splitsing gecorrigeerde) dieptepunt tijdens de crash van corona in maart 2020 op 81,3$ bereikte. In vergelijking met het record van juli 2021 is de koers dus meer dan gehalveerd.

   Amazon, maandgrafiek

   evolutie aandeel amazon

   Hoewel het waardepapier aanvankelijk terrein verloor tijdens de corona crash, bleek de pandemie een enorme rugwind te zijn. In juli 2021 bereikten ze een all-time high van 188,65$, meer dan een verdubbeling vanaf het dieptepunt in 16 maanden.

   Terwijl de pandemie Amazon een aanzienlijke rugwind bezorgde, zorgt het huidige klimaat van hoge inflatie voor een sterke tegenwind omdat de arbeids- en transportkosten sterk zijn gestegen. In het lopende boekjaar zal Amazon daarom waarschijnlijk zelfs in het rood staan. Volgens ramingen van analisten zal de winst per aandeel pas in 2025 het niveau van het recordjaar 2021 overschrijden. Ook de vrije kasstroom zal naar verwachting dit jaar duidelijk negatief zijn, maar vanaf 2023 weer positief.

   Het valt nog te bekijken of Amazon zijn oude kracht kan herwinnen in een omgeving van stotterende globalisering en toegenomen inflatie. Terwijl de cloudactiviteiten zouden moeten blijven groeien, zouden de chronisch lage marges van de onlineactiviteiten in toenemende mate een rem kunnen vormen.

   Tegelijkertijd maakt de sterke koersdaling het aandeel natuurlijk interessant voor koopjesjagers, terwijl waardebeleggers hun oog laten vallen op de waardering, die massaal is gedaald maar nog steeds vrij ambitieus is voor een bedrijf zonder duurzame winstgroei.​

   evolutie aandeel amazon

   STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00 € wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​​
   Last edited by SignalRadar; 02-01-2023, 12:44.

   Comment


   • #4
    Amazon aandelen staan momenteel op 86,58$. Broker Jefferies verlaagde zijn koersdoel voor de e-commerce en cloud computing gigant van 135$ naar 125$. Ondertussen meldde The Times of India dat Amazon een contract heeft getekend om gebruik te maken van de vrachtactiviteiten van Quikjet Airlines. Zij behaalden nog maar een paar maanden geleden hun air operator certificaat. Quikjet zal in de toekomst in heel India met vliegtuigen met het merk Amazon Prime Air gaan vliegen.

    evolutie aandeel amazon
    Last edited by SignalRadar; 10-01-2023, 08:46.

    Comment


    • #5
     Het aandeel begon te stijgen na de laatste bespreking van de grafiek. Nu is de tijd gekomen om winst te nemen. Tenminste voor de korte termijn belegger.

     evolutie aandeel amazon

     De conclusie van het laatste grafiekoverzicht luidde: "Op het huidige prijsniveau is het aandeel Amazon een basisbelegging voor beleggers op middellange termijn. Natuurlijk kan de prijs nog steeds dalen tot 65$, maar de kans is momenteel vrij groot dat een positieve reactie op dit prijsniveau zal plaatsvinden." Ten tijde van dit grafiekoverzicht stond de koers van het aandeel op 82$, dus precies op het steunniveau, die uiteindelijk het dieptepunt was. Momenteel worden de Amazon aandelen opnieuw verhandeld tegen ongeveer 96$.

     Nieuw instapniveau rond 88$?

     Of het aandeel Amazon rond 96$ of pas rond 100$ breekt, is slechts een klein luxeprobleem voor de kortetermijnbelegger die vanuit grafiekperspectief zeer dicht bij het laatste dieptepunt is ingestapt, want in zeer korte tijd werd een zeer goed rendement gegenereerd. Het is dus niet absoluut noodzakelijk de positie volledig uit te putten.

     Conclusie: De belegger op middellange termijn verkoopt ten hoogste de helft van zijn totale positie op het huidige prijsniveau. De kortetermijnbelegger kan nog steeds inzetten op een stijging tot 99$ met een strakke stop. Een lucratieve "re-entry" voor beide investeerdersgroepen zou dan rond de 88$ kunnen liggen.​

     Amazon, weekgrafiek

     evolutie aandeel amazon

     STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00 € wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​
     Last edited by SignalRadar; 17-01-2023, 13:45.

     Comment


     • #6
      Amazon heeft een nieuwe stap gezet in de gezondheidszorg. Een maandelijks abonnement van 5$ voor zijn Prime leden in de VS geeft toegang tot een reeks generieke geneesmiddelen die aan huis kunnen worden geleverd.

      evolutie aandeel amazon

      RxPass zal meer dan 50 medicijnen omvatten die ongeveer 80 chronische ziekten behandelen, waaronder angst, hoge bloeddruk en diabetes. Iedereen die overheidssteun ontvangt, zoals Medicare of Medicaid, komt echter niet in aanmerking. Telsey Advisory Group verlaagde vanmorgen zijn koersdoel op het aandeel naar van 140$ naar 125$.

      STOP met het betalen van commissies wanneer je aandelen koopt! Werk met broker www.freestoxx.com en betaal 0,00$ wanneer je je aandelen op de beurs koopt.​​
      Last edited by SignalRadar; 24-01-2023, 14:58.

      Comment


      • #7
       AMAZON.COM (Nasdaq ticker AMZN) is de meeste bekende online kleinhandel. Het bedrijf heeft echter nog andere indrukwekkende pijlen op zijn boog zoals de cloud database diensten.​

       De zero commissie broker Freestoxx heeft een goede pagina waarop je Amazon kan volgen. Enkel het essentiële nieuws, de koers en een gebalde analyse.​​

       evolutie aandeel amazon

       Comment

       Working...
       X