Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aandeel NVIDIA (NVDA) – Kopen of verkopen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    De koes van NVIDIA en andere halfgeleideraandelen staat op een nieuw laagste punt in oktober. De markten vrezen dat de sector de toegang tot de enorme Chinese markt kan verliezen nadat de VS nieuwe regels heeft geïntroduceerd om de achterpoortjes rond het verbod op de export van geavanceerde chips naar China aan te pakken. NVIDIA en andere bedrijven zoals AMD hebben hun meest geavanceerde chips aangepast om ervoor te zorgen dat ze niet in overtreding zijn en verkocht kunnen blijven worden aan China, maar de VS richt zich nu rechtstreeks op hen. NVIDIA zegt dat de impact op het resultaat beperkt zal zijn. De analisten maken zich toch zorgen over een lange termijn impact.

    STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com

    Comment


    • #17
      Vanavond is het weer zover: Nvidia presenteert zijn cijfers voor het derde kwartaal en analisten en investeerders verwachten een sensationele groei. Het bedrijf zou zijn omzet meer dan verdubbeld hebben en zijn winst met ongeveer 475% hebben verhoogd ten opzichte van het voorgaande jaar. De verwachtingen zijn dus opnieuw hooggespannen. Nvidia moet ook punten scoren als het gaat om vooruitzichten. Analisten verwachten zelfs een verdere versnelling van de omzetgroei ten opzichte van vorig jaar tot bijna 200%.

      De cijfers in één oogopslag

      De omzet voor het derde kwartaal wordt geschat op 16,11$ miljard, een stijging van 171,7% ten opzichte van vorig jaar. De EBIT is naar verwachting met 534% gestegen tot 9,7$ miljard. De winst per aandeel zal 3,39$ zijn op niet-GAAP-basis en 3,02$ op GAAP-basis. De vrije kasstroom zal naar verwachting 7,8$ miljard bedragen.

      Voor het vierde kwartaal wordt een omzet verwacht van 17,82$ miljard, wat zou overeenkomen met een stijging van 194,5% ten opzichte van vorig jaar. De EBIT wordt verwacht op 10,84$ miljard en de winst per aandeel wordt geschat op 3,81$. Dit betekent dat het vierde kwartaal ook de piek van de groei zou moeten zijn. Daarna zullen de groeipercentages naar verwachting snel dalen tot ongeveer 30% midden 2024. Een daling van de groeicijfers voor snelgroeiende aandelen is vaak ook een keerpunt. Aandelenkoersen hebben dan veel meer moeite om verder te stijgen.

      Op basis van de huidige schattingen is de koers/omzetverhouding van Nvidia voor de komende vier kwartalen 17, waarmee het bedrijf gewaardeerd wordt op 33 keer de winst en 35 keer de vrije kasstroom. De waardering is dus al aanzienlijk gunstiger dan in de voorgaande kwartalen, wat te danken is aan de hoge winststijging.​

      Conclusie: De grootste bedreiging voor Nvidia is zeker de toenemende concurrentie. Steeds meer bedrijven ontwikkelen hun eigen AI-chips. Dit zal zeker de marges drukken na de piekgroei, namelijk wanneer de vraag het aanbod van chips niet langer aanzienlijk overstijgt. Niemand kan precies zeggen wanneer dit zal gebeuren. Maar het moment nadert onverbiddelijk.

      STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com
      Last edited by SignalRadar; 21-11-2023, 11:56.

      Comment


      • #18
        Dit jaar alleen dikte de NVIDIA koers aan met +13,58%. Dit rendement is te danken aan de enorm sterke positie die de microchip ontwerper heeft in de kunstmatige intelligentie (KI) revolutie. Het aandeel blijft een lieveling bij beleggers. Van de 53 analisten die NVIDIA volgen, bevelen 49 het aandeel aan. De vier andere analisten gaan voor 'Houden'. Geen enkele analist verkoopt het aandeel. Ondanks de meer dan spectaculaire koersstijging de afgelopen 18 maanden, staat de huidige koers (545 $) nog onder het gemiddelde koersdoel (664 $) van de analisten. Wall Street lijkt dus van mening dat de NVIDIA koers nog verder kan stijgen.

        STOP met het betalen van commissies wanneer u Amerikaanse aandelen koopt! Kies voor broker www.freestoxx.com



        "Ik geloof in analyse en niet in voorspelling"

        - Nicolas Darvas​​

        Comment

        Working...
        X