Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Munich Re- Dit is wat analisten opwindt
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Munich Re- Dit is wat analisten opwindt

  Het aandeel is in de afgelopen handelsweken opvallend vaak door analisten opgewaardeerd.

  evolutie aandeel munchner ruck

  De koers van het aandeel is meer dan stabiel en stijgt zelfs in dit zwak marktklimaat. Wat zijn de redenen hiervoor? Waarom vermijden beleggers Allianz aandelen, maar grijpen ze wel naar Munich Re?

  ​Stijgende rentevoeten en premies

  Als herverzekeraar bezit de onderneming traditioneel een grote portefeuille obligaties, onroerend goed, alternatieve activa en aandelen. Het deel in aandelen is gewoonlijk betrekkelijk gering, omdat herverzekeraars vertrouwen op voorspelbare en betrouwbare premies. Dit is waar de stijging van de rentevoeten in het spel komt. Steeds meer obligaties leveren weer een aantrekkelijk rendement op. Dit verhoogt het rendement van de portefeuille en biedt meer ruimte voor premies en inkoop van aandelen. Dit is precies waar de analisten van Morgan Stanley opgewonden over zijn. Ze hebben het aandeel onlangs opgewaardeerd naar "overwogen". De winstvooruitzichten ontwikkelen zich sterk en een programma voor de inkoop van eigen aandelen zou binnenkort kunnen worden aangekondigd.

  Ook JPMorgan heeft zich positief uitgelaten. De winstvooruitzichten voor 2023 zijn zeer positief. In het licht van deze vooruitzichten is het aandeel niet buitensporig gewaardeerd en heeft het nog veel opwaarts potentieel. UBS neemt een soortgelijk standpunt in. Klanten reageren prijsgevoelig op verhogingen van de verzekeringstarieven. Ook deze analist ziet de herverzekeringssector als vrij crisisbestendig en verkiest het aandeel boven aandelen zoals Allianz.

  Conclusie: analisten zijn het erover eens dat Munich Re uitstekend gepositioneerd is voor het huidige klimaat.

  Munich Re, daggrafiek (bron: godmode trader)

  evolutie aandeel munich re

  Test een gratis demo account van WH Selfinvest.
  "U hoeft niet vaak te handelen. Als u gedurende de dag één of twee bewegingen naar de koerdoelen met een goede omvang kunt opvangen, kunt u een goed inkomen verdienen en de handelskosten laag houden."
  Last edited by SignalRadar; 08-09-2022, 16:36.
Working...
X