Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Airbnb - een zware hindernis volgt
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Airbnb - een zware hindernis volgt

    Na een goede run heeft het aandeel belangrijke hindernissen op middellange tot lange termijn bereikt. Hoe zou het verloop voor komende weken eruit kunnen zien?

    evolutie aandeel airbnb

    Na de beursgang in 2020 was het aandeel Airbnb zeer volatiel, maar bewoog het niet van de bodem. De koers van het aandeel is geleidelijk in een driehoeksformatie terechtgekomen, waaruit het dit jaar dynamisch naar beneden is uitgebroken. In het voorjaar daalde het aandeel, wat resulteerde in een verder verkoopsignaal.

    Na een bearish pullback tekende de waarde nieuwe dieptepunten onder de 90$, voordat een herstel in de afgelopen weken het mogelijk maakte om opnieuw de weerstand op 123$ te bereiken.

    Deze ups en downs sinds het voorjaar zouden deel kunnen uitmaken van een bodemproces op middellange termijn. Deze is echter nog niet geactiveerd. Integendeel, na de goede run moeten tegenslagen worden gepland, die wel eens deel zouden kunnen uitmaken van deze poging tot trendombuiging.

    Airbnb, weekgrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel airbnb

    Test het kosteloze demo account van WH Selfinvest

    Op de daggrafiek is de weerstandszone tussen 123$ en 130$ duidelijk gemarkeerd. De stieren hebben daar onlangs geen vooruitgang geboekt. In de loop van een welverdiende consolidatie zou het aandeel in de komende dagen en weken kunnen dalen in de richting van het tussentijdse dieptepunt op 112,80$. Als het daar ook niet stabiliseert, zijn verdere dalingen naar 101,10-102,13$ denkbaar, waar naast een opvallende low ook het 61,8% Fibonacci retracement van de stijging sinds het all-time low wacht. Als het aandeel daar positief reageert, zou het de bodempoging op middellange termijn kunnen voortzetten en opnieuw in de richting van 123-127$ kunnen gaan.

    Als de stieren daarentegen direct standhouden en de waarde verdere highs markeert, zou een kleine gap vanaf mei op 133,04$ het volgende doel zijn. Daarboven zijn de EMA200 en verschillende stijgende trendvarianten verdere hindernissen.

    Conclusie: het Airbnb aandeel zou rijp zijn voor consolidatie. Een dergelijke consolidatie hoeft echter niet het begin te zijn van een nieuwe neerwaartse trend, maar kan ook deel gaan uitmaken van een belangrijk bodemproces indien de waarde zich stabiliseert op de genoemde niveaus.




    "Grote prijsveranderingen worden meestal gevolgd door meer grote veranderingen, positief of negatief.
    Kleine veranderingen worden meestal gevolgd door meer kleine veranderingen. Volatiliteit clustert."


    - Benoit B. Mandelbrot -
    Last edited by SignalRadar; 19-08-2022, 13:35.
Working...
X