Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Cisco - aandeel heeft weerstand in het vizier na publiceren van de cijfers
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Cisco - aandeel heeft weerstand in het vizier na publiceren van de cijfers

    Na zware verliezen in de eerste helft van het jaar is het aandeel weer aan het herstellen. Het gisteren gepresenteerde kwartaalverslag en de vooruitzichten waren niet spectaculair. Toch stijgt het aandeel.

    evolutie aandeel cisco

    Na een prognoseverlaging en een koersdaling in mei, heeft het aandeel zich de laatste tijd stap voor stap weer omhoog gewerkt. Gisteren presenteerde het bedrijf zijn cijfers over het afgelopen boekjaar 2021/22 en een prognose voor het nieuwe boekjaar. Beide werden goed ontvangen door de markt.

    In het vierde kwartaal behaalde Cisco een omzet van 13,1$ miljard en een winst per aandeel van 0,83$, terwijl analisten hadden gerekend op een omzet van slechts 12,79$ miljard en een winst van 0,82$ per aandeel. De inkomsten bleven gelijk in vergelijking met hetzelfde kwartaal van vorig jaar en de winst daalde licht van 3,6$ miljard tot 3,4$ miljard. Voor het volledige jaar stegen de inkomsten met 3% tot 51,6$ miljard en bedroeg de winst 3,36$ per aandeel, 4% meer dan in 2021.

    Lichte groei in 2023

    Cisco zal ook in het boekjaar 2022/23 geen grote groei realiseren. De directie verwacht een omzetstijging van 4-6% en een winst per aandeel tussen 3,49-3,56$. Dit is ongeveer in overeenstemming met de marktverwachtingen. Met een koers-winstverhouding van 13 is het aandeel redelijk goed gewaardeerd.

    Na de handelsuren reageerde het Cisco aandeel positief op het nieuws, wat het vanuit technisch oogpunt een kans geeft om de kloof te dichten op 48,21$. Daarboven vormt de EMA200 op 49,70$ een horde in de grafiek. Horizontale weerstanden zijn te vinden op 51$ en 53$.

    Conclusie: het aandeel heeft zich onlangs aanzienlijk hersteld, maar het ontbreekt eenvoudigweg aan prijsfantasie. Er is op dit moment geen reden om te kopen.

    Cisco, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel cisco

    GRATIS demo met CFD-Forex en Futures





    "Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt"

    - Confusius -
    Last edited by SignalRadar; 18-08-2022, 13:03.
Working...
X