Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Apple - Michael Burry met perfecte timing!
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Apple - Michael Burry met perfecte timing!

    Michael Burry maakte eind maart een grote short positie op Apple bekend. Nu weten we het: de hedge fund manager is uitbetaald. In juni had Burry slechts één positie in het fonds.

    evolutie aandeel apple

    Hedgefondsbeheerder Michael Burry werd beroemd om zijn shorts tijdens de vastgoedcrisis, en het hele gebeuren werd verfilmd in de film "The Big Short". Natuurlijk maakt zo'n hit nog geen goede trader, maar als Burry als rolmodel moet worden beschouwd, is het vooral zijn tegendraadse denken dat aanspreekt. Meezwemmen met de markt is geen probleem. De beste manier om dat te doen is met ETF's. Maar als u een beter rendement wilt behalen, hebt u een zeer goede selectie van onderliggende waarden en/of een zeer goede timing nodig. Wanneer het op timing aankomt, betekent dit vaak verkopen wanneer iedereen euforisch is en kopen wanneer de markt in een depressieve stemming is.

    Met name Burry's timing werd onder de loop genomen, want Burry had eind maart een grote short positie in Apple aandelen bekendgemaakt (iets minder dan 18% van zijn portefeuille). Het onderwerp werd toen, zoals zo vaak, "Burry vs. Buffett". Toch is deze vergelijking vrij onzinnig, alleen al vanwege de verschillende beleggingshorizonten.

    Apple, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel apple

    Test een gratis demo account van WH Selfinvest.

    Marktwaarnemers gingen er echter grotendeels van uit dat Burry nog steeds een short positie aanhield, wat nu een grote vergissing is gebleken. Integendeel, Burry heeft nogmaals zijn goede instincten op de beurs getoond door in de loop van het tweede kwartaal de short positie volledig te verkopen. Wij weten dit sinds gisteren, omdat de 13F-dossiers gisteren in de VS zijn gepubliceerd. En volgens hen heeft Burry vanaf 30 juni niet alleen de Apple short gedekt, maar bijna alle aandelenposities geliquideerd, bijvoorbeeld in de techgiganten Alphabet en Meta. Eind juni had hij nog slechts één positie in zijn portefeuille: 501.360 aandelen in Geo Group, een exploitant van gevangenissen en instellingen voor geestelijke gezondheidszorg.

    De 13F-dossiers worden 45 dagen na het einde van een kwartaal gepubliceerd. Daarin moeten grote beleggers met een beleggingsvolume van meer dan 100 miljoen $ hun posities bekendmaken. Het probleem is het grote tijdsverschil tussen de openbaarmakingen. De markten zijn sinds eind juni aanzienlijk opgeveerd. Of Burry defensief blijft of in de recente opleving nieuwe posities heeft ingenomen, zullen we pas in september weten. In het uiterste geval kan hij de positie in Geo Group op het moment van schrijven al hebben verkocht.

    Conclusie: het tijdsverloop bij de bekendmaking van de positie van grote beleggers in de 13F-dossiers is belangrijk om in overweging te nemen. Interessant is dat aandelen vaak met sterke koersschommelingen op deze documenten reageren. De gewone belegger weet zelfs niet of de grote belegger de positie nog in handen heeft op het tijdstip van de openbaarmaking.

    GEO group, weekgrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel geo group

    Test een gratis demo account van WH Selfinvest.


    “Don’t be pushed around by the fears in your mind. Be led by the dreams in your heart.”

    ― Roy T. Bennett
    Last edited by SignalRadar; 16-08-2022, 13:17.
Working...
X