Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Ruwe olie daalt opnieuw met WTI onder $90
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ruwe olie daalt opnieuw met WTI onder $90

    Ruwe olie blijft sterke weerstand vinden na de prijsomkeer rond half juni. Na de scherpe verkoop van vorige week begonnen de olieprijzen deze week met een voorsprong, maar sommige van die winsten beginnen weer te verdampen. Als gevolg van de afzwakkende vraagvooruitzichten en het niet zo krappe aanbod, zijn beide oliecontracten gedaald naar hun laagste niveau sinds februari en de Russische invasie in Oekraïne. Maar de neerwaartse trend kan beperkt blijven, aangezien Europa de winter met een tekort aan dieselolie lijkt te beginnen. China en de westerse regeringen zullen op een bepaald moment ook hun strategische reserves moeten aanvullen. Maar toch zouden we op korte termijn verdere zwakte in de olieprijzen kunnen zien. WTI kan op weg zijn naar lage tot midden $80.
    Olie
    Zorgen over de vraag zijn de voornaamste drijfveer geweest achter de zwakte van de olieprijzen in de afgelopen maanden. Hoge inflatiecijfers en recessiesignalen uit Europa en de VS hebben gewogen op de vooruitzichten voor de vraag, wat de reden is waarom verschillende olieagentschappen hun prognoses voor de groei van de vraag naar beneden hebben bijgesteld. De impliciete vraag naar Amerikaanse benzine is deze zomer tot dusver zwak geweest. Bovendien zou de grote olierally aan het begin van het jaar, die de prijzen naar meerjarenhoogten dreef, ook voor enige vraagvernietiging hebben gezorgd, hoewel dit nu de prijzen weer zijn gedaald niet meer zo'n groot probleem is.

    Daar komt nog bij dat de bezorgdheid over een krap aanbod begint af te nemen, zoals blijkt uit de versmalling van de backwardation forward curve. De premie voor oliecontracten voor de eerste maand ten opzichte van vaten die over zes maanden worden geladen, is aanzienlijk gedaald ten opzichte van een maand of twee geleden. De olieproductie van Libië is verbeterd en dit zou zich moeten vertalen in een hogere OPEC-productie, vooral omdat de groep de aanbodbeperkingen langzaam blijft versoepelen. Er zou ook een doorbraak kunnen komen in de Iraanse nucleaire besprekingen nadat de EU haar definitieve ontwerp voor een overeenkomst heeft ingediend, die nu door de VS en Iran zal moeten worden goedgekeurd.

    Het neerwaartse momentum heeft ongetwijfeld aanleiding gegeven tot meer technische verkopen, wat een andere factor is die op de prijzen weegt.

    WTI is bijvoorbeeld doorbroken tot onder diverse steunniveaus, zoals het 200-daags gemiddelde op $94,65 en het psychologisch belangrijke handvat van $90. Vanaf hier lijkt het erop dat Amerikaanse olie op weg is naar onder het laagste punt van vorige week op $86,22 en eventueel daalt naar $85,00 voordat het haar volgende stap bepaalt. In principe is de weg vrijgemaakt voor een daling naar het volgende ronde cijfer van $80 per vat.

    Daggrafiek Ruwe Olie (WTI) (bron WHS Webtrader)

    WTI

    De technische vooruitzichten zullen bearish blijven, zelfs als we de prijzen op korte termijn een herstel zien vertonen vanaf de huidige niveaus, zolang de bearish trendlijn standhoudt.





    "Risico ontstaat als je niet weet wat je doet."

    - Warren Buffett -
    Last edited by SignalRadar; 11-08-2022, 14:12.
Working...
X