Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Walt Disney - Prijssprong dankzij goede cijfers van streaming business
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Walt Disney - Prijssprong dankzij goede cijfers van streaming business

    De kwartaalcijfers van Walt Disney brachten beleggers gisteren in de nabeurshandel in vervoering en leidden tot een koerssprong van bijna 7% tot meer dan 120$. Vooral de streaming-activiteiten van de entertainmentgigant waren een succes.

    evolutie aandeel walt disney

    De winst per aandeel in het derde kwartaal bedraagt 1,09$ en overtreft met gemak de ramingen van de analisten op 0,98$. Ook de inkomsten (21,5$ miljard) overtreffen de verwachtingen van 20,99$ miljard.

    Een inkomstenstijging van 26% op jaarbasis en een winststijging van 53% waren gisteren slechts bijzaak. Het spannendste nieuws voor Disney-aandeelhouders was dat het rivaal Netflix wist in te halen met iets meer dan 220 miljoen abonnementen op streamingdiensten zoals Disney+ of ESPN+. Tegelijkertijd zijn voor de komende maanden aanzienlijke prijsverhogingen voor advertentievrije abonnementen gepland. Dit zou de toekomstige cijfers nog hoger moeten doen uitkomen.

    Het aandeel zet zijn heropleving verder

    "Driving upwards" vat ook het koersverloop na sluitingstijd goed samen, aangezien het aandeel bijna 7% kon winnen en boven de grens van 120$ sprong (paars gemarkeerd in de grafiek). Dit zou de opwaartse trend van de laatste weken moeten voortzetten en boven de grens van 117,23$ moeten leiden naar de weerstandszone van 127-129,25$. Een eerste tegenbeweging zou dan kunnen worden verwacht op het niveau van de correcties van januari en maart. Mochten deze barrières ook worden overwonnen, dan zou de weg naar 138-144,46$ vrij zijn.

    De steile stijging van de laatste dagen zou daarentegen pas duurzaam worden gebroken onder 107$ en zou waarschijnlijk omslaan in een correctie in de richting van 98,86$ voordat de volgende opwaartse impuls kan beginnen.

    Walt Disney, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel walt disney

    Probeer een gratis trading demo van het NanoTrader platform




    "Het maakt niet uit hoe langzaam je gaat, zolang je maar niet stopt"

    - Confusius -
    Last edited by SignalRadar; 11-08-2022, 09:21.
Working...
X