Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Edele metalen - Goud: Aandelen concurreren met goud
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Edele metalen - Goud: Aandelen concurreren met goud

    De goudprijs staat onder zware druk. Deze week bereikte de goudprijs een laagste punt in 52 weken op 1.726 US dollar per troy ounce. Technisch gezien is de steunzone van 1,675 US dollar per troy ounce binnen bereik. Op dit niveau neemt de kans op een tegenbeweging toe. De goudprijs is hier in de afgelopen twee jaar al vier keer omhoog gedraaid.
    Goud
    De sterke dollar weegt momenteel op de goudprijs. De waardestijging van de Amerikaanse munt maakt goud duurder voor beleggers buiten de VS. Dit zet een domper op de vraag. Bovendien trekken beleggers zich actief terug uit het edelmetaal. Dit blijkt uit de ETF-uitstroom. De belangstelling voor op de beurs verhandelde producten die door goud worden gedekt, is in juni verder afgenomen. De door Bloomberg gevolgde goud-ETF's registreerden vorige week een uitstroom van 29 ton met een tegenwaarde van ongeveer 1,7 miljard US dollar. Reeds in mei werd 53 ton met een volume van ongeveer 3,1 miljard US dollar uit de markt genomen. Deze zetten ook de prijs onder druk.

    Het rentevrije goud wordt intussen weer ingeruild voor obligaties. "Door de stijging van de kapitaalmarktrente overwegen veel beleggers waarschijnlijk al weer staatsobligaties als alternatief voor goud", horen we van de Postbank. Bovendien hebben veel grote beleggers in tijden van hoge volatiliteit de neiging hun posities in goud eerst te sluiten en cash aan te houden als kortetermijnsaldo. "Op middellange termijn zouden deze beleggers echter kunnen terugkeren naar de goudmarkt", aldus de analisten.

    Conclusie:


    De goudprijs handelt nabij een belangrijk technisch steunniveau. Beleggers op korte en middellange termijn bouwen hier hun eerste posities op. Echter, het niveau van 1.670 US dollar
    1.670 mag niet blijvend worden onderboden, anders bestaat het risico van verdere prijsverliezen.





    "Brede diversificatie is alleen nodig als beleggers niet begrijpen waar ze mee bezig zijn."

    - Warren Buffett
Working...
X