Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Grafiek van de week: BAT
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Grafiek van de week: BAT

    Het aandeel British American Tobacco (BAT) geeft een koopsignaal. De koers van het tabaksbedrijf beweegt zich sinds eind november in een intact opwaarts trendkanaal. Aan het begin van de week draaide de koers van het aandeel weer opwaarts op een kruissteun. Dit is een koopkans.

    Het risico kan duidelijk worden beperkt. In het beursjaar 2021 bewoog het BAT-aandeel niet. De prijs bewoog maandenlang zijwaarts met een licht neerwaartse basistrend.

    Aan het begin van het beursjaar 2022 stegen de koersen dynamisch. De zijwaartse trend werd achter zich gelaten met een opwaartse uitbraak. Parallel daaraan zijn de handelsvolumes op de Londense beurs toegenomen. Dit is een krachtig signaal.

    British American Tobacco

    Na deze bevrijdende klap, was er geen houden meer aan. Zonder grote consolidatiefasen stegen de prijzen tot ongeveer 3.450 pence medio februari. Gemeten ten opzichte van het dieptepunt van eind november zijn de BBT in tweeƫnhalve maand tijd met bijna 37% gestegen.

    Deze dynamische koersstijging van het aandeel werd aanvankelijk gevolgd door een scherpe terugval. Binnen twee weken zakte de BBT-koers met ongeveer 15% tot ongeveer 2.900 pence. Een terugval in het oude kanaal werd echter voorkomen. Vervolgens is de prijs weer dynamisch gestegen. Het aandeel heeft zich aanvankelijk geconsolideerd rond de 3.300 pence tussen eind maart en medio mei. De volgende opwaartse beweging dreef het aandeel op tot ongeveer 3.600 pence.

    Deze week duwde winstnemingen de BAT-prijs naar de kruissteun rond 3.300 pence. Hier ontmoet de stijgende trendlijn van het opwaartse trendkanaal de prijssteun rond 3.300 pence. Nu is de koers van het aandeel weer aan het stijgen. Vanuit een technisch perspectief vergroot dit de kans dat het BAT-aandeel zijn dynamische opwaartse beweging zal voortzetten.

    Conclusie:


    Technisch georiƫnteerde beleggers kopen British American Tobacco nabij de kruissteun en zetten in op een voortzetting van de opwaartse trend. Beleggers moeten uitstappen bij een slotkoers onder 3.280 pence.





    "Het mooiste van alle geheimen is een genie te zijn en de enige te zijn die het weet."

    - Mark Twain -
    Last edited by SignalRadar; 15-07-2022, 14:22.
Working...
X