Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Splunk - gewoon te weinig
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Splunk - gewoon te weinig

    Het aandeel beweegt al weken zijwaarts. Het dieptepunt is echter nog niet bereikt.

    evolutie aandeel splunk

    Het Big Data aandeel Splunk kwam vorig jaar niet echt op gang. De langetermijngrafiek vertoont een duidelijke divergentie ten opzichte van de algemene markt. Terwijl de Amerikaanse indices vorig jaar nieuwe all-time highs konden neerzetten, dateert de recordhoogte van Splunk al van 2020.

    De langetermijngrafiek geeft echter nog meer informatie. Het aandeel heeft de ondergrens van een dalend trendkanaal bereikt en houdt deze sinds mei vast. In de maandgrafiek bieden een tussentijdse low op 83,69$ en de EMA200 op 83,34$ eveneens steun. Het probleem is dat de opwaarderingen op deze steun steeds kleiner worden. Bijgevolg neemt de neerwaartse druk toe. Als het aandeel onder 83,69$ zakt, ligt de volgende steun op 76,85$.

    Splung, maandgrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel splunk

    Test het gratis demo account van WH Selfinvest

    Een blik op de situatie op de daggrafiek laat een stabilisatie zien sinds mei, maar de innerlijke structuren zijn allesbehalve bullish. Het herstel stopte telkens bij de EMA50. Op korte termijn zou het laagste punt van het jaar getest kunnen worden. Indien de "koopjesjagers" wegblijven, zou 76,85$ het eerste doel kunnen zijn. Daaronder zou het techaandeel kunnen dalen tot 69,89$. Stijgt het aandeel daarentegen boven 101,27$, dan zou het opnieuw kunnen worden gedwarsboomd op 105,45-109,51$. Pas boven dit niveau zal de grafiek op korte tot middellange termijn wat opklaren.

    Ommekeer in het komende jaar?

    Fundamenteel verwachten analisten dat Splunk pas volgend jaar de winstzone zal bereiken. Volgens de koers-winstverhoudingen is de waardering van het aandeel aanvaardbaar. Met Vanguard, Hellman & Friedman en Blackrock heeft Splunk ook interessante grote investeerders aan boord. Ze zullen waarschijnlijk veel geduld moeten hebben.



    "Het mooiste van alle geheimen is een genie te zijn en de enige te zijn die het weet."

    - Mark Twain -
    Last edited by SignalRadar; 13-07-2022, 12:53.
Working...
X