Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Top Reddit aandelen om in de gaten te houden
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Top Reddit aandelen om in de gaten te houden

    Hieronder staat een lijst van de top 10 meest genoemde Amerikaanse aandelen in de WallStreetBets thread op Reddit gedurende de laatste 24 uur op 6 juli 2022, volgens gegevens van Quiver Quantitative. Exchange-Traded Funds (ETF's) zijn uitgesloten.
    1. Tesla
    2. Advanced Micro Devices
    3. GameStop
    4. NVIDIA
    5. Roblox
    6. Apple
    7. Amazon
    8. AMC Entertainment
    9. Faraday Future Intelligent Electric
    10. Jacobs Engineering Group

    Tesla-aandelen zijn vanochtend 1% gedaald. De maker van elektrische auto's onthulde in het weekend dat het in het tweede kwartaal veel minder auto's heeft geleverd dan verwacht, omdat tegenwind in de toeleveringsketen en verstoringen door Covid-19 in China de productie schaadden en het moeilijk maakten om de productie in zijn nieuwe fabrieken op te voeren. Maar hij beweert dat de productie een nieuw maandelijks record bereikt in juni, en dit werd ondersteund door het nieuws dat het in Juni ongeveer 78.000 auto's verkocht gemaakt in Shanghai, een stijging ten opzichte van slechts 32.165 in mei. Dat was ook hoger dan de 71.000 die Tesla had beoogd. De productie in Shanghai kan deze en volgende maand echter nog een tijdelijke tegenslag oplopen als de fabriek tijdelijk wordt stilgelegd om een grote upgrade uit te voeren die de capaciteit van Giga Shanghai aanzienlijk zal verbeteren.

    Tesla

    Big Tech-aandelen blijven in het spel nu de markten zich schrap zetten voor wat een moeilijke reeks kwartaalresultaten zou kunnen worden wanneer het winstseizoen later deze maand van start gaat. De markten bereiden zich voor op een winstdaling voor de meeste bedrijven, omdat ze te maken krijgen met moeilijke vergelijkingscijfers en de groei blijft vertragen, waarbij alleen van Microsoft en Alphabet wordt verwacht dat ze hun bedrijfsresultaten blijven opkrikken.

    Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat Microsofts voorgenomen overname van Activision Blizzard ter waarde van $69 miljard in het Verenigd Koninkrijk zal worden onderworpen aan een onderzoek door toezichthouders. Microsoft-aandelen noteren 0,2% lager voor de bel, terwijl Activision Blizzard 1,4% lager noteert.

    Apple-aandelen noteren 0,3% lager in de vroege handel. Verwacht wordt dat het bedrijf dit kwartaal een bescheiden groei van de omzet zal rapporteren, terwijl de winst een lichte daling van iets meer dan 1% zal vertonen. Sommige analisten zijn echter van mening dat de markten de verkoop van iPhones hebben onderschat, waardoor het bedrijf dit kwartaal voor een verrassing zou kunnen zorgen. Volgens Loop Capital Markets blijft Wall Street de gemiddelde verkoopprijzen van iPhones "materieel onderschatten" en zou het bedrijf in de tweede helft van het jaar de verwachtingen kunnen overtreffen. Ondertussen zei JPMorgan dat de doorlooptijden voor de iPhone in de meeste markten minder dan een week blijven, wat suggereert dat het bedrijf de problemen met de toeleveringsketen, die het bedrijf dit jaar miljarden hebben gekost, veel beter onder controle heeft.

    Vanmorgen werd bekend dat de Europese wetgevers hun goedkeuring hebben gehecht aan twee nieuwe ingrijpende herzieningen van de regelgeving voor Big Tech, die tot doel hebben concurrentiebeperkend gedrag aan te pakken en de moderatie van inhoud te verbeteren. Niet-naleving kan leiden tot een boete gelijk aan 20% van de jaarlijkse wereldwijde omzet en kan een ijkpunt vormen voor andere landen die grote Amerikaanse techbedrijven onder controle willen brengen.

    Met dat in het achterhoofd is het Amazon-aandeel 0,4% gedaald nadat toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk een onderzoek zijn gestart over de vraag of het bedrijf de concurrentie schaadt door zijn eigen verkopers voorrang te geven boven die van derden op zijn website. Ondertussen heeft Amazon ook opties veiliggesteld om een belang van 2% te nemen in de Amerikaanse voedselbezorggigant Grubhub, dat nu deel uitmaakt van Just Eat Takeaway. Amazon is van plan zijn Prime-leden een jaarabonnement op Grubhub aan te bieden, wat het verkeer naar het platform moet stimuleren en wat verloren terrein moet helpen terugwinnen op Uber en DoorDash, die vandaag allebei onder druk staan dankzij het nieuws. De deal zou jaarlijks kunnen worden verlengd als het succesvol is, en dat zou ertoe kunnen leiden dat Amazon een belang van maximaal 15% in Grubhub neemt.

    Chipmakers blijven volatiel. Hoewel de fundamentals op lange termijn er sterk uitzien voor halfgeleideraandelen, groeit de bezorgdheid dat de vraag naar technologie zal afnemen net nu de aanbodbeperkingen beginnen af te nemen in de tweede helft van 2022. Een waarschuwing van Micron over de vraag naar smartphones en computers zou een waarschuwing van de kanarie in de kolenmijn kunnen blijken, hoewel de vraag naar meer winstgevende toepassingen zoals datacenters en industrieel gebruik veel veerkrachtiger lijkt. Vanochtend is Micron 0,5% gedaald, AMD-aandelen zijn 0,4% lager en NVIDIA handelt 0,3% lager.

    Roblox is weer in de top 10 van meest besproken aandelen binnengedrongen. Het aandeel sprong gisteren meer dan 14% hoger en is 0,2% gedaald voor de markten openen. Dat is het gevolg van het nieuws dat Jon Najarian, medeoprichter van handels- en marktonderzoeksbureau Market Rebellion, aandelen in het bedrijf heeft gekocht na de zware verkoopgolf van dit jaar waardoor het aandeel in 2022 met 60% is gedaald. Het is duidelijk dat het aandeel is afgeslacht. Het is zo dramatisch gedaald dat mensen zeggen: "Ik ga hier een kans op wagen", zei hij in een interview met CNBC. Sommige van deze aandelen zijn zo zwaar gehavend dat het moeilijk is om je een veel slechter scenario voor te stellen', voegde hij eraan toe. Dit volgt op het nieuws dat Wedbush Securities en andere hedgefondsen en institutionele beleggers dit jaar hun belangen in Roblox hebben vergroot.

    Click image for larger version

Name:	Roblox PNG.png
Views:	90
Size:	226.8 KB
ID:	4348

    Faraday Future Intelligent Electric is een nieuwkomer nadat het gisteren meer dan 48% hoger noteerde en zijn hoogste niveau sinds maart bereikte. Het aandeel is vanochtend vroeg 1,5% gedaald. De maker van elektrische voertuigen steeg ondanks het uitblijven van nieuws over het aandeel, maar het lijkt de aandacht te trekken van retailhandelaars nu het verder werkt aan de start van de productie van zijn FF 91-auto in het derde kwartaal van 2022. Het bedrijf heeft sinds zijn oprichting echter meer dan 3 miljard dollar opgebruikt en verwacht meer verliezen in de nabije toekomst, wat beleggers nerveus zal maken aangezien het eind maart slechts 276 miljoen dollar in kas had. Dat heeft sommigen het vertrouwen gegeven om tegen het bedrijf te wedden, met 27,7% van zijn publieke aandelen in de handen van short sellers, volgens cijfers van Bloomberg. Dat heeft ongetwijfeld een aantal handelaars aangetrokken die op zoek zijn naar de volgende potentiƫle short-squeeze, waardoor Faraday Future Intelligent Electric het nieuwste meme-aandeel zou kunnen worden dat de aandacht van de markt trekt.

    Andere favorieten van meme-aandelen blijven ook in het spel, met videogameverkoper GameStop die 1% daalt voor de bel en AMC Entertainment dat 0,6% daalt, waarbij laatstgenoemde deze week aankondigde dat het tot eind oktober op dinsdagen tickets met korting zal lanceren voor slechts $5 plus belasting.

    Andere bewegingen om in de gaten te houden


    Exxon Mobil stijgt 0,1% in de vroege handel nadat analisten hun verwachtingen voor dit winstseizoen verhoogden nadat de oliegigant vorige week zei dat het de winst in het eerste kwartaal bijna zou kunnen verdubbelen. Credit Suisse zei dat de update suggereerde dat het bedrijf zou kunnen genieten van "een van de sterkste kwartalen" in zijn geschiedenis. Als gevolg daarvan denkt Wall Street nu dat het een kwartaalwinst van ongeveer $4,02 per aandeel zou kunnen boeken, een forse opwaardering ten opzichte van de $2,99 die eerder was voorzien. Hoewel dit goed nieuws is, verhoogt het ook de druk van de Amerikaanse regering die de sector wil aanmoedigen om hun recordwinsten te herinvesteren in meer capaciteit om de crisis van de kosten van levensonderhoud die het publiek treft, te helpen verlichten.

    Het aandeel Walmart handelt vanochtend licht lager nadat het bedrijf volgens berichten van plan is om vanaf volgende maand een aantal van zijn leveranciers te laten betalen voor het vervoer van goederen naar zijn magazijnen en winkels, omdat het worstelt met stijgende transportkosten. The Wall Street Journal, die een interne memo citeert, zei dat Walmart op zoek was naar "gedeelde verantwoordelijkheid voor de kosten" met zijn leveranciers.

    Het aandeel Unilever stijgt 0,4% voor opening van de markten nadat Ben & Jerry's het moederbedrijf aanklaagde, omdat de beslissing om het merk in Israƫl te verkopen zou zijn genomen zonder overleg met de onafhankelijke raad van bestuur van het ijsbedrijf. Een rechter wees de poging van Ben & Jerry's om een tijdelijk verbod te krijgen af, maar de rechtbank heeft Unilever gevraagd om te verdedigen waarom een verbod niet zou moeten worden uitgevaardigd. De deal werd gesloten om het merk in het hele land verkocht te krijgen nadat Ben & Jerry's vorig jaar stopte met de verkoop ervan in bezette gebieden.

    Unilever

    Yum Brands daalt 0,1% na de aankondiging dat het in gesprek is over de verkoop van zijn KFC-restaurants en franchiserechten in Rusland aan een lokale koper. Het heeft ongeveer 1.000 vestigingen in het land, die bijna allemaal worden gerund door onafhankelijke ondernemers.

    Het aandeel Snap daalt vanochtend met 0,8% op $14,26, nadat Barclays zijn koersdoel met meer dan de helft heeft verlaagd van $42 naar $20 en waarschuwt dat er een "perfecte storm op komst is" nu de groei van digitale reclame dit jaar onder druk komt te staan door de zwakke economische vooruitzichten en de toenemende concurrentie met bedrijven als TikTok. Snap-aandelen zijn in





    "Wat voor de meerheid te hoog en te riskant lijkt, wordt meestal hoger en wat laag en goedkoop lijkt, wordt meestal lager."

    - William O'Neil -
Working...
X