Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Moderna - Gewoon prachtig om naar te kijken!
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Moderna - Gewoon prachtig om naar te kijken!

    De koers van het Moderna aandeel, specialist in vaccins, is de laatste tijd perfect stijgend. Met dezelfde ontwikkeling hebben de stieren zelfs kans op verdere koerswinsten.

    evolutie aandeel moderna

    Net zoals AMD, vertoonde ook het Moderna aandeel in juni bearish patronen op korte termijn en loste deze bear wedge op in een neerwaartse beweging. Het aandeel bereikte vervolgens ook de belangrijke middellange-termijn steunzone tussen 121,12$ en 117,34$ en vormde daar een twee-candle omkeerpatroon en is sindsdien dynamisch gestegen. In het proces heeft het ook onlangs belangrijke tussentijdse hoogtepunten overwonnen.

    Is er een toegift?

    Shorters en rebound traders hebben waar voor hun geld gekregen. Een deel van deze laatste groep zal nog steeds in positie zitten. Dit is volkomen terecht, want de huidige beweging zou nog iets verder kunnen gaan. Zowel de trendlijn als de interim high op 155,46$ werden overwonnen. Dit betekent dat het aandeel in de komende dagen verder zou kunnen bewegen in de richting van de EMA200 op een goede 184$. Dit is ook de plaats waar belangrijke beslissingen op middellange termijn moeten worden genomen.

    In een andere analyse bewezen we reeds het belang van de steun op 123$. Indien de koers duurzaam daalt, dreigt een aanzienlijk verlies en daarom wordt een strategische afdekking vanuit technisch oogpunt aanbevolen tot uiterlijk onder dit niveau.

    Fundamentele aspecten: het is algemeen bekend dat de omzet en de winst van Moderna vanaf volgend jaar waarschijnlijk zullen dalen. De waarderingsratio's zullen derhalve aanzienlijk verslechteren. Toch vind ik het momenteel interessant dat analisten er nog steeds van uitgaan dat Moderna positieve vrije kasstromen zal genereren, ook in de jaren 2024 tot 2026 (tussen 1,7$ en 2,5$ miljard). Indien deze prognoses juist blijken, zou de nettokaspositie van Moderna tegen het midden van het decennium tot 25$ miljard kunnen groeien. De huidige marktkapitalisatie bedraagt iets meer dan 63$ miljard. Analisten zien de bodem momenteel in 2024 met een omzet van 6,7$ miljard en een winst per aandeel van 2,70$.

    Conclusie: Op de valreep hebben de stieren op korte termijn het tij gekeerd op de Moderna aandelen. Het herstel kan nog aanhouden, maar er zijn tot dusver geen koopsignalen op middellange of lange termijn.

    Moderna, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel moderna
    Test de gratis demo rekening van WH Selfinvest.


    "De enige plaats waar succes voor werk komt, is in het woordenboek."

    - Vidal Sassoon
    Last edited by SignalRadar; 07-07-2022, 13:57.
Working...
X