Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Ruwe olie stort in door toenemende vrees voor recessie
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ruwe olie stort in door toenemende vrees voor recessie

    De prijzen voor ruwe olie zijn zojuist gecrasht omdat de bezorgdheid over de afnemende vraag de vrees voor een krap aanbod begint te overtreffen.

    Een groeiend aantal analisten verwacht dat veel van 's werelds leidende economieën in de komende maanden te maken zullen krijgen met een negatieve groei, en dat dit de VS in een recessie zal meeslepen. Centrale banken over de hele wereld hebben nu één mandaat en voeren een agressief monetair beleid in een poging de inflatie onder enige vorm van controle te brengen. Zij moeten de inflatie naar beneden krijgen, zelfs ten koste van een recessie. De Fed heeft zich zeer duidelijk uitgesproken voor een zachte landing van de economie. Ze durven het beetje geloofwaardigheid dat ze nog hebben niet verliezen.

    Nu beleggers vrezen dat er een recessie op komst is, verkopen ze alles: ruwe olie, koper, aandelen, crypto's - noem maar op. Het lijkt erop dat beleggers ook verwachten dat de potentiële recessie een langdurige recessie zal zijn.

    Europa zit al in een recessie, als je bedenkt hoe slecht de Duitse economie het de afgelopen maanden heeft gedaan.

    De neergang in de VS zou mogelijk op een later tijdstip kunnen plaatsvinden dan in de eurozone, afgaande op de recente macrogegevens.

    Hoewel sommige economen slechts een lichte vertraging in de VS verwachten, is er geen garantie dat deze niet lang zal aanhouden. Door de hoge inflatie zou de Fed zelfs kunnen aarzelen om de broekriem weer aan te halen. Dit kan betekenen dat de potentiële recessie langer aanhoudt dan anders het geval zou zijn.

    Met al deze zorgen op de voorgrond in de gedachten van beleggers, zullen de ruwe-olieprijzen waarschijnlijk nog een tijdje op een hellend vlak blijven. We zullen nu waarschijnlijk zien dat beleggers verkopen in de rips in plaats van de dips te kopen, vooral omdat DEZE trendlijn is doorbroken:

    Daggrafiek Crude olie (WTI) (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

    Crude WTI 1D


    Vanaf hier zou ik een oversold bounce nu niet uitsluiten. Maar als en wanneer de verkoop hervat wordt, dan zou het 200-daags voortschrijdend gemiddelde net onder de $93.00 het volgende doelwit kunnen zijn voor de beren.




    "Elke trader heeft sterktes en zwaktes. Sommigen zijn goede houders van winnaars, maar houden hun verliezers misschien iets te lang vast. Anderen snoeien hun winnaars misschien wat kort, maar nemen snel hun verlies. Zolang je je aan je eigen stijl houdt, krijg je het goede en het slechte in je eigen aanpak."

    - Michael Marcus -
Working...
X