Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Warren Buffett heeft een positie in dit Amerikaans tech aandeel
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Warren Buffett heeft een positie in dit Amerikaans tech aandeel

    Snowflake Inc. maakt deel uit van de portefeuille van Buffett's investeringsmaatschappij Berkshire Hartaway. Snowflake Inc. is een cloud-gebaseerd bedrijf.

    interessante aandelen warren buffett

    Het aandeel bevindt zich sinds het derde kwartaal van 2020 in de portefeuille van Buffett. Qua omvang staat deze positie op de 25e plaats in de portefeuille met een weging van 0,38%. Hieruit blijkt hoe betrekkelijk klein grote beleggers posities kunnen meten.

    Dit Amerikaanse aandeel is nog betrekkelijk jong, en het koersverloop sinds de beursintroductie is hieronder weergegeven. Sinds 17 november vorig jaar bevindt het aandeel zich in een neerwaartse correctie en dit neerwaartse trendkanaal is nog steeds intact. Het beginpunt van de correctie is de horizontale weerstand op 357$. Sinds november vorig jaar heeft zich een neerwaarts trendkanaal gevormd, waarvan de bovengrens zich momenteel rond 185$ -195$ bevindt. Toch beweegt de koers zich sinds mei zijwaarts in het intacte dalende trendkanaal. Er heeft zich een kleine bodem gevormd. Na zulke sterke neerwaartse correcties moet men echter een beetje voorzichtig zijn. De eerste kleine pogingen om een bodem te vormen worden vaak teniet gedaan.

    Het Amerikaanse cloud softwarebedrijf presenteerde eergisteren in de Amerikaanse nabeurs zijn kwartaalcijfers en verwacht een afgezwakte groei van de productverkoop, die het grootste deel van de totale omzet uitmaakt. De inkomsten van Snowflake stegen in het vierde kwartaal met 101% (t.o.v. vorig jaar) en overtroffen daarmee de verwachtingen. Tegelijkertijd was het de traagste omzetgroei sinds 2019. Op woensdag kondigde Snowflake aan dat het Streamlit overneemt voor 800$ miljoen.

    Ik vergelijk het verloop van een neerwaartse trend in een onderliggend aandeel graag met de situatie van een sneltrein. Als je als belegger tegen de neerwaartse trend ingaat en koopt in de hoop dat het niet nog lager kan, is dat vergelijkbaar met iemand die op het spoor staat en naar de aanstormende sneltrein kijkt. Dat kan niet goed gaan. Ik ben een voorstander van wachten tot de koers stabiliseert.

    Snowflake Inc., daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel snowflake

    Test het kosteloze demo account van WH Selfinvest

    Last edited by SignalRadar; 01-07-2022, 09:50.
Working...
X