Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Grondstoffen breken lager door toenemende bezorgdheid over de vraag
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Grondstoffen breken lager door toenemende bezorgdheid over de vraag

  Na een drukke week met vergaderingen van de centrale banken en scherpe bewegingen op de financiële markten, zijn de aandelenindices in Europa vanochtend sterker aan de nieuwe week begonnen, dankzij short covering en koopjesjagen. Grondstoffen gaven echter een ander beeld te zien. We zagen de ijzerertsprijzen vannacht kelderen, terwijl koper zijn dalingen verlengde na een daling van meer dan 6% op vrijdag. Op vrijdag zagen we ook ruwe olie instorten, waarbij Brent bijna 5% verloor en WTI 6%. Beide oliecontracten zijn de nieuwe week ook op een laag pitje begonnen. Meer verliezen voor grondstoffen zouden in het verschiet kunnen liggen.

  De bezorgdheid over de vraag neemt toe als gevolg van de groeiende verwachtingen dat de wereldeconomie in de komende maanden een sterke vertraging zal kennen, waarbij China - een belangrijke importeur van grondstoffen - een belangrijke bron van zorg is.

  Het lijdt geen twijfel dat de vraag naar grondstoffen sterk is gedaald door de problemen in China. In tegenstelling tot de rest van de wereld is China, 's werelds op één na grootste economie, er niet in geslaagd het coronavirus achter zich te laten. Als gevolg daarvan is het land herhaaldelijk op slot gegaan, wat vertakkingen heeft gehad in alle sectoren van zijn economie, niet in het minst de vastgoedmarkt. Hierdoor daalt de vraag naar metalen zoals koper en ijzer, die in de bouwsector worden gebruikt.

  Wereldwijd is het besteedbaar inkomen van consumenten sterk gedaald door de sterke stijging van de inflatie, waardoor sommige opkomende markten bijzonder zwaar worden getroffen. Het is mogelijk dat de vertraging ernstiger zal zijn dan verwacht, en dat is waar beleggers zich het meest zorgen over maken. Als je kijkt naar recente prijsacties in activaklassen - van aandelen tot crypto's - wijzen ze allemaal op hetzelfde.

  Brent ruwe olie heeft nu een potentieel steungebied bereikt nabij het $110 handvat, waar de lange termijn trendlijn op zijn plaats komt:

  Daggrafiek Brent Crude Olie (Bron: WH SelfInvest Webtrader)

  Brent Olie 1D


  Een kleine opleving hier komt dus niet als een grote verrassing. Maar als de trend breekt, zouden we een scherpe daling kunnen zien naar $105 in eerste instantie, gevolgd door $100 daarna.

  Koper is nu onder de $4.00 gekomen en creëerde daarmee een nieuw lager dieptepunt:

  Daggrafiek Koper (Bron: WH SelfInvest Webtrader​​​​​​​)​​​​​​​

  Koper 1D


  Koper blijft binnen een bearish channel, dus wij blijven uitkijken naar fade rally's naar weerstand en verwachten dat supportlevels zullen breken. De Fibonacci uitbreidingsniveaus op de grafiek zouden het volgende neerwaartse objectief voor de beren kunnen zijn.

  "Zelfvertrouwen is niet "Ik zal winst maken op deze trade." Zelfvertrouwen is "Het komt wel goed als ik geen winst maak met deze handel".

  - Yvan Byeajee -
  Last edited by SignalRadar; 24-06-2022, 08:03.
Working...
X