Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Grafiek van de week: Manz
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Grafiek van de week: Manz

  Rond de maandwisseling doorbrak het Manz-aandeel de neerwaartse trend die al bijna een jaar aanhoudt. Een paar dagen geleden overwon het aandeel ook een belangrijke technische weerstandszone. Dit is een break-up signaal dat kan worden gevolgd door beleggers met een grafiek-technische oriëntatie. De grafiektechniek suggereert een snelle stijging naar oude hoogtepunten.

  Eind juni vorig jaar noteerde het Manz-aandeel nog op het hoogste niveau in zes jaar tegen een koers van ongeveer 72,00 euro. Maar sindsdien heeft een langdurige neerwaartse consolidatie een stevige greep op de koers van het aandeel. Medio mei van dit jaar was de koers van het Manz-aandeel gedaald tot een dieptepunt van 34,45 euro. Gemeten aan het hoogtepunt in juni had het bedrijf in iets minder dan een jaar tijd ongeveer 52% van zijn marktwaarde verloren.

  Manz Logo

  De neerwaartse trend was betrekkelijk onspectaculair en zonder grote opvallende kenmerken. Maar nu heeft zich een sterke tegenbeweging ontwikkeld. Sinds bijna een maand stijgen de prijzen van de high-tech machinebouwer weer sterk. Binnen enkele handelsdagen stegen zij aanvankelijk met maar liefst 35% tot 47,20 euro. Snelle winstnemingen deden de aandelenkoers vervolgens met ongeveer 10% dalen tot 41,65 euro.

  De tegenslag was een nieuwe instapmogelijkheid voor de investeringsgemeenschap. De koers van het Manz-aandeel is sindsdien met nog eens 20% gestegen tot een piek van meer dan 50 euro. In de loop van deze uiterst dynamische koersstijging heeft het aandeel niet alleen de neerwaartse tendens die het een jaar lang had gevolgd, overwonnen. Het aandeel heeft zelfs de weerstand op 47,50 euro overwonnen. Als Manz dit huidige hoge koersmomentum aanhoudt, zouden we snel koersen boven de 58 euro moeten zien.

  Conclusie: Technisch georiënteerde beleggers kopen het Manz-aandeel en zetten in op een aanhoudend hoog opwaarts momentum. Het eerste koersdoel ligt rond 58 euro. Als het aandeel, tegen de verwachtingen in, terugvalt in de oude dalende trend, dient een stop rond 42 euro om het risico te minimaliseren en de verliezen te beperken.





  "Het is niet wat we af en toe doen dat ons leven vorm geeft, maar wat we consequent doen."

  - Tony Robbins -
  Last edited by SignalRadar; 10-06-2022, 15:21.
Working...
X