Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Devon Energy: in tijden van massale sell-offs, welke aandelen kopen?
Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Devon Energy: in tijden van massale sell-offs, welke aandelen kopen?

  Devon Energy zou één van de kandidaten kunnen zijn om naar te kijken in deze periode van massale sell-offs op de aandelenmarkten. Er zijn momenten waarop het nodig is het gebruikelijke terrein van bekende namen als Microsoft, Tesla of Meta (Facebook) te verlaten en verder te durven kijken dan het puntje van je neus. Er zijn inderdaad juweeltjes die schitteren in donkere beurstijden.

  evolutie aandeel devon

  Devon Energy: een schitterend juweel in donkere beurstijden

  In de energiesector is Devon Energy misschien wel een van die pareltjes. Het is relatief goedkoop in prijs en vertoont een stabiele opwaartse trend. Het Amerikaanse bedrijf, dat gevestigd is in Oklahoma City, houdt zich bezig met de winning, het vervoer en de verkoop van olie en aardgas. In de huidige geopolitieke situatie is dit zeker een ondernemingsklimaat dat een sterke vraag zou moeten genereren. Met Rusland verliest de westerse internationale gemeenschap steeds meer een belangrijke leverancier, wat in het voordeel van Devon Energy werkt. Dit wordt op indrukwekkende wijze bevestigd door de cijfers van het eerste kwartaal. De vaste en variabele dividenden stijgen aanzienlijk met 27%, het programma voor de terugkoop van aandelen kan worden uitgebreid tot 2$ miljard en de balans kan worden versterkt of gestabiliseerd in termen van liquiditeit met meer dan 350$ miljoen.

  Een blik op het groeipotentieel van het energieaandeel zal de fans van de groei-aanpak doen glunderen. Als het op groei metriek aankomt, zijn er momenteel weinig betere aandelen. De snelle groei van de omzet met 210% in de afgelopen twaalf maanden heeft de verwachtingen van analisten opmerkelijk overtroffen. Als Devon Energy blijft groeien, zou het aandeel veel potentiële kopers moeten aantrekken. Bovendien wordt het momenteel verhandeld tegen een zeer aantrekkelijke prijs van 64,66$. De groei van de winst per aandeel springt eruit met een tweejarig gemiddelde van 159,21%.

  Naast groei metriek is ook trend belangrijk. Vanuit dit oogpunt staan alle variabelen in het groen. Of het nu gaat om een rendement op 3 maanden van 26,26% of een rendement op 12 maanden van 137,7%. De argumenten wijzen op een verder potentieel. Toch is voorzichtigheid geboden met dergelijke aandelen. Het vermogen van de onderneming om dit "tempo" aan te houden moet nauwlettend in het oog worden gehouden, want het is algemeen bekend dat de verwachtingen stijgen naarmate succes wordt geboekt.

  Devon Energy - Kan het aandeel naar een nieuw 52-weeks hoogtepunt stijgen?

  Het aandeel heeft nog 7% te gaan voordat het zijn hoogste punt in de 52-week heeft bereikt, maar als de markt als geheel wat sterker wordt, zou Devon Energy daarvan moeten profiteren. In vergelijking met de markt als geheel zijn de energieaandelen relatief sterk. De voorbije momentum beweging is reeds met 50% gecorrigeerd, terwijl de uptrend intact en stabiel is. De prijsactie zelf geeft nog geen teken dat er een nieuwe koopimpuls is getriggerd, wat betekent dat het de moeite waard zou kunnen zijn om de laatste dagelijkse highs nauwlettend te volgen. Als de dagelijkse slotkoers boven de huidige bandbreedte van 67,67$ ligt, is er een goede kans dat het aandeel kopers zal vinden en zo een nieuwe 52-weeks hoogtepunt bereikt worden. De huidige uptrend zet zich voort tot het prijsniveau van 53,17$. Dit prijsniveau is het cyclische dieptepunt dat het aandeel moet handhaven. Lagere slotkoersen zouden de vooruitzichten voor een verdere prijsstijging temperen.
  Click image for larger version Name:	s&p grafiek.jpg Views:	0 Size:	37.1 KB ID:	3702
  “Om te voorkomen dat fouten in rampen uitmonden, is het belangerijk verliezen te aanvaarden wanneer zij klein zijn en dan verder te gaan.”

  - Belegger Marc Minvervini –
  Last edited by SignalRadar; 20-05-2022, 13:51.
Working...
X