Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Kan Zilver het volhouden?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kan Zilver het volhouden?

    Zilver (XAG/USD) is sinds 18 april meer dan 19% gekelderd.

    Toen het coronavirus China trof in februari 2020, verkocht zilver (XAG/USD) en bereikte een dieptepunt van 11,64. Echter, in de week van 3 augustus van datzelfde jaar, toen goud all-time highs maakte, veerde zilver op naar zijn hoogste niveau sinds februari 2013, nabij 29,85. Sindsdien beweegt zilver zich lager in een dalende driehoek, met uitzondering van de week van 1 februari 2021, toen de mensen van Wall Street weddenschappen kregen op het metaal en de prijs kort boven de bovenste trendlijn dreef naar een nieuwe lokale high van 30,08. Met de stijgende rente en de stijgende dollar in de afgelopen 3 weken is de koers van zilver echter naar beneden gedraaid. Deze week is de prijs door de onderste trendlijn van de dalende driehoek gegaan en bereikte haar laagste niveau sinds juli 2020 en net boven horizontale steun die dateert van de week van 1 juli 2016, bij 21.14.

    Weekgrafiek XAG/USD (Bron: Stone X & TradingView)

    XAG/USD 1W


    Download het gratis demo account

    Op een daily timeframe, kan men een duidelijker beeld krijgen van hoeveel zilver is gedaald sinds 18 april, toen de prijs handelde op 26.22. Sindsdien heeft het edelmetaal meer dan 19% verloren! Als de prijs door het horizontale steunniveau van 21,14 kan breken, kan het dalen naar de 261,8% Fibonacci verlenging van de low van 6 april tot de highs op 18 april nabij 20,74. Daaronder kan de prijs dalen naar het 200 weeks voortschrijdend gemiddelde bij 20.22 (zie weekly chart). Merk echter op dat de RSI in het oversoldgebied staat, een indicatie dat de prijs klaar zou kunnen zijn voor een bounce. Horizontale weerstand vanaf de low van 2 mei ligt net hierboven bij 22.12. Wanneer de prijs hierboven breekt, dan ligt er aanvullende horizontale weerstand op 23.28 en dan het 200-daags voortschrijdend gemiddelde op 23.69.

    Daggrafiek XAG/USD (Bron: Stone X & TradingView)

    XAG/USD 1D


    Zilver Futures en CFDs handelen in de Nanotrader (Demo)

    Zilver (XAG/USD) is sinds 18 april meer dan 19% gedaald. Zal de daling aanhouden, of zal de beweging van gisteren een valse breakdown blijken onder de horizontale lange-termijn steun van de dalende driehoek? Als de prijs de bodem van gisteren van 21.18 en de lange-termijn steun kan vasthouden, is er misschien wat hoop voor het edelmetaal!





    “Om te voorkomen dat fouten in rampen uitmonden, is het belangerijk verliezen te aanvaarden wanneer zij klein zijn en dan verder te gaan.”

    - Belegger Marc Minvervini –
Working...
X