Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Aardgas bereikt hoogste peil ooit
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Aardgas bereikt hoogste peil ooit

    Nu Europa voor zijn energiebehoeften steeds minder op Rusland probeert te rekenen, zal de aardgasprijs wellicht blijven stijgen.

    Nu Europa zich probeert los te maken van zijn afhankelijkheid van Rusland voor energie, is de vraag naar aardgas uit andere delen van de wereld toegenomen. Bovendien zal er, nu de zomermaanden op het noordelijk halfrond naderen, meer vraag zijn. Er wordt echter gevreesd dat het aanbod het niet zal kunnen bijbenen. Als gevolg hiervan bereikten de aardgasprijzen vandaag all time new highs en de prijs sprong meer dan 8% omhoog.

    Op 26 oktober 2021 bereikte Natural Gas nieuwe hoogtepunten op 6.427 en trok helemaal terug naar 3.572 begin december 2021. De prijs begon toen weer hoger te gaan en op 11 april werden de vorige hoogste waarden bereikt. De prijs steeg op parabolische wijze toen het meer en meer duidelijk werd dat Europa zou proberen om haar afhankelijkheid van Russische energie te verminderen, en uiteindelijk te stoppen. De aardgasprijs kwam tot stilstand net onder de 161,8% Fibonacci extensie van de highs van 6 oktober 2021 tot de low van 6 december 2021, op 8.057. Op dat moment was de RSI overbought bij 86.50. RSI-waarden boven 80 worden als overbought beschouwd en de prijs zou moeten uitkijken voor een terugval. De aardgasprijzen trokken inderdaad terug toen de RSI terugschoof naar neutraal gebied, maar de prijs hield de vorige highs vast op 6.427 op 25 april. Sindsdien is de prijs in beweging en vandaag bereikte de prijs een nieuwe all-time high op 8.083. De eerste weerstand boven de nieuwe high is de eerder genoemde 161.8% Fibonacci extensie op 8.191.

    Daggrafiek Natural Gas (bron Tradingview)

    Natural Gas

    Download het gratis Nanotrader demoaccount

    Op een 240-mintuten tijdsframe bieden de Fibonacci uitbreidingsniveaus van de high van 18 april tot de low van 25 april de volgende weerstandsniveaus. De 127,2% Fibonacci extensie kruist op 8.518 en de 61,8% Fibonacci extensie kruist op 9.10. Merk echter op dat de RSI met de prijs divergeert op het 240-minuten tijdsframe, een indicatie dat de prijs klaar zou kunnen zijn voor een korte-termijn pullback. De eerste horizontale steun ligt bij 7.413. Daaronder kan de prijs handelen naar de laagste koers van 29 april bij 6.721 en vervolgens naar de laagste koers van 24 april bij 6.379.

    4-uurs Grafiek Natural Gas (bron Tradingview)

    Natural Gas

    Download een gratis trading demo rekening van WH Selfinvest

    Nu Europa voor zijn energiebehoeften steeds minder op Rusland probeert te rekenen, kan de prijs van aardgas blijven stijgen. Voeg daarbij de warmere temperaturen, waardoor zowel de vraag als de bezorgdheid over een mogelijk gebrek aan aanbod toeneemt, en de aardgasprijzen kunnen hoog blijven.






    "Risico ontstaat als je niet weet wat je doet."

    - Warren Buffett
Working...
X