Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
TWITTER aandeel – Hoe moet het nu verder met de TWTR aandelen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • TWITTER aandeel – Hoe moet het nu verder met de TWTR aandelen

    Twitter accepteert de overname door Elon Musk ter waarde van 44 miljard $. Twitter heeft een definitieve overeenkomst gesloten om te worden overgenomen door Elon Musk voor 54,20 dollar per aandeel, waarmee het social media-platform wordt gewaardeerd op 44 miljard dollar. Als de deal wordt afgerond, zal Musk, de oprichter van Tesla en SpaceX, Twitter van de beurs halen.

    De twee partijen hebben een overeenkomst bereikt na een ijzige start van hun relatie. De Raad van Bestuur van Twitter had een gifpil goedgekeurd om te voorkomen dat iemand anders meer dan 15% van het bedrijf zou verwerven. Dit nadat Musk een voorstel om toe te treden tot het bestuur had afgewezen op voorwaarde dat hij zich ertoe zou verbinden zijn aandeel in het bedrijf te beperken.

    Overname aandeel Twitter

    Het aandeel Twitter

    Is Twitter 44 miljard $ waard?

    Het bod van 54,20 $ per aandeel vertegenwoordigt een premie van 38% ten opzichte van de 39,00 $ waarop Twitter aandelen werden verhandeld voordat Elon Musk voor het eerst onthulde dat hij op 1 april een belang van 9,2% in Twitter had gekocht.

    Het prijskaartje is aanzienlijk lager dan de all-time high van 77 $ die Twitter-aandelen in februari 2021 bereikten, maar het is belangrijk om op te merken dat Twitter aandelen zelden boven de biedprijs van Musk verhandelden sinds het in 2013 naar de beurs ging. Het aandeel noteerde niet zeer lang boven deze koers. Twitter genereerde iets meer dan 5 miljard $ aan inkomsten en rapporteerde een operationeel verlies van 493 miljoen $ in 2021. Deze cijfers, in combinatie met de slechtere vooruitzichten voor de inkomsten, die grotendeels afhankelijk zijn van online advertenties, doet denken dat de koers niet snel aan de door Musk geboden prijs zou geraken.

    "Het bestuur van Twitter heeft een doordacht en uitgebreid proces uitgevoerd om het voorstel van Elon te beoordelen met een bewuste focus op waarde, zekerheid en financiering. De voorgestelde transactie zal een substantiële premie in contanten opleveren, en we geloven dat het de beste weg vooruit is voor de aandeelhouders van Twitter", aldus Bret Taylor, de onafhankelijke voorzitter van Twitter.

    Hoe financiert Musk zijn overname van Twitter?

    Musk heeft al onthuld dat hij zich heeft verzekerd van $46,5 miljard aan financiering voor zijn overname van Twitter. Dat bestaat uit 25,5 miljard $ aan schuldfinanciering en 21 miljard $ aan eigen vermogen dat van Musk zelf zal moeten komen, tenzij hij enkele partners kan overtuigen om hem te helpen de deal te financieren. Iets minder dan de helft van de schuldfinanciering is afkomstig van een margelening tegen zijn aandelen in Tesla.

    Nu de financiering al rond is, zijn er volgens Twitter "geen financieringsvoorwaarden voor het afronden van de transactie".

    Elon Musk overname Twitter.

    Wanneer is de overname van Twitter afgerond?

    De raad van bestuur van Twitter heeft de overname unaniem goedgekeurd en de enige grote horde voor de deal is dat de aandeelhouders de deal moeten goedkeuren. Ervan uitgaande dat ze dat doen, zal de transactie in 2022 worden gesloten. Het is echter nog onduidelijk of er nog andere potentiële hindernissen kunnen opduiken. De grootste vraag is nu waar Musk de 21 miljard $ van de financiering vandaan haalt. Er is ook gesuggereerd dat toezichthouders zouden kunnen ingrijpen, en verschillende prominente politici hebben zich in het debat gemengd, uiteraard op Twitter.

    Opmerkelijk is dat Twitter aandelen vandaag in de vroege premarket-handel hoger worden verhandeld, maar onder de biedprijs blijven, om aan te geven dat de markten nog steeds enige twijfels hebben of de deal zal worden gesloten.

    Wat gaat Musk doen met Twitter?

    Musk wil Twitter van de beurs halen omdat hij gelooft dat het bedrijf belangrijke veranderingen moet ondergaan die niet kunnen worden gerealiseeerd in een beursgenoteerd bedrijf dat zich moet concentreren op waardegroei. Musk heeft al gezegd dat de economie van de deal hem "helemaal niets kan schelen" en dat hij Twitter wil veranderen in een vertrouwder platform dat meer inclusief is.

    "Vrije meningsuiting is het fundament van een functionerende democratie, en Twitter is het digitale stadsplein waar zaken die van vitaal belang zijn voor de toekomst van de mensheid worden besproken", aldus Musk in een verklaring. "Ik wil Twitter ook beter dan ooit maken door het product te verbeteren met nieuwe functies, de algoritmen open source te maken om het vertrouwen te vergroten, de spam-bots te verslaan en alle mensen te authenticeren. Twitter heeft een enorm potentieel - ik kijk ernaar uit om samen te werken met het bedrijf en de gemeenschap van gebruikers om het te ontsluiten."

    Jack Dorsey, de oprichter van Twitter die het bedrijf vorig jaar verliet, verwelkomde de overname en zei dat Twitter had geleden doordat het werd ondersteund door reclame en op aandringen van aandeelhouders, en verklaarde dat "het bedrijf terugnemen van Wall Street de juiste eerste stap is".



    Wat is de volgende stap voor Twitter?

    Er zijn een heleboel onbeantwoorde vragen voor Twitter. Er is weinig inzicht in wie Musk zal aanstellen om het platform te leiden. Er is ook bezorgdheid over hoe het personeel zal reageren op het feit dat het bedrijf in handen is van iemand die zich zeer kritisch heeft uitgelaten over het platform. Met beloften om de moderatie te verminderen en de deuren te openen voor vrije meningsuiting, zullen sommige werknemers zich zorgen maken of ze nog wel een baan zullen hebben na de overname.

    Er is ook interesse in hoeveel tijd Musk zelf zal besteden aan zijn ambities bij Twitter, en hoe dit hem zou kunnen afleiden van zijn groeiend imperium dat al gigantische bedrijven omvat, waaronder Tesla, SpaceX, de Boring Co en Neuralink.

    Hoe zullen gebruikers reageren op de overname door Elon Musk en de veranderingen die hij doorvoert? Sommigen hebben gesuggereerd dat er een abonnementsmodel zou kunnen worden ingevoerd, wat de vraag naar het platform drastisch zou kunnen veranderen. Musk heeft getwitterd dat hij hoopt "dat zelfs mijn ergste critici op Twitter blijven, want dat is wat vrije meningsuiting betekent". En hoe zullen de toezichthouders, die de sociale-mediaplatforms er voortdurend op wijzen dat ze meer greep moeten krijgen op de inhoud, reageren op het plan van Musk, vooral omdat hij de afgelopen jaren al meermaals met hen in de clinch is gegaan?

    We hebben dan wel een deal, maar er blijft nog veel onzekerheid voor Twitter naarmate de overname vordert.

    Twitter winstvoorspelling Q1

    Het lijkt erop dat het bestuur van Twitter een beslissing wilde nemen over het bod van Musk voordat het de resultaten van het eerste kwartaal na het sluiten van de markten op donderdag 28 april bekendmaakt. Er bestaat geen twijfel dat de overname de primaire focus zal zijn wanneer de resultaten worden vrijgegeven, maar het is opmerkelijk dat het bestuur zei dat de gebruikelijke conference call niet zou plaatsgrijpen als gevolg van het bod.

    Wall Street denkt dat Twitter het eerste kwartaal zal hebben afgesloten met 226 miljoen gebruikers op het platform, vergeleken met de 217 miljoen die het had aan het einde van 2021. Dat zou de snelste opeenvolgende groei in meer dan 18 maanden betekenen. De omzet zal naar verwachting met 19% j-o-j stijgen tot 1,23 miljard $ en de aangepaste winst per aandeel zal naar verwachting dalen tot 0,03 $ per aandeel van 0,16 $ een jaar eerder.

    Wat is de volgende stap voor de Twitter aandelen?

    Twitter aandelen werden gisteren laat stilgelegd terwijl de markten wachtten op de aankondiging van het grote nieuws. Vandaag wordt er weer gehandeld. Nu de 54,20 $ in wezen vastligt, zal dit het plafond voor het aandeel zijn zolang de overname op tafel ligt. Het is altijd mogelijk dat een nieuwe verrassingsbieder met een hoger bod op de proppen komt. Dit kan de deur openen naar een hogere koers.

    Voorlopig wegen de neerwaartse risico's zwaarder dan het opwaartse potentieel. Twitter aandelen handelden dichter bij 39 $ voordat werd onthuld dat Musk in het bedrijf had geïnvesteerd. De aandelen zouden snel terug naar dit niveau kunnen zakken - of mogelijk zelfs lager naar 31 $ (de laagste koers in 20 maanden) als de deal voor serieuze uitdagingen komt te staan of om welke reden dan ook mislukt.

    Twitter, daggrafiek (bron TradingView)

    Twitter

    Trade Twitter aandelen met de GRATIS trading demo



    “The hardest thing in the world to understand is income tax.”

    ― Albert Einstein
    Last edited by SignalRadar; 26-04-2022, 17:47.
Working...
X