Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Oracle ziet "hyper-groei" in infrastructuur cloud
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Oracle ziet "hyper-groei" in infrastructuur cloud

    Het Oracle aandeel bevindt zich in een sterk dalende trend sinds zijn hoogtepunt op 106,34$ op 10 december. Het vorige dieptepunt van deze neerwaartse beweging werd bereikt op 70,23$ op 24 februari. Het aandeel begon vervolgens aan een herstel dat op 5 april de hoogste koers van 84,52$ bereikte en daarmee ook de weerstand op 84$. Het aandeel veerde vervolgens weer naar beneden en daalde tot onder de EMA10 en EMA50 en de steun op 81$. Het herstel van de vorige dagen liep opnieuw uit in het gebied van de EMA10, wat de overheersende neerwaartse trend bevestigde. Op vrijdag daalde de prijs weer.

    evolutie aandeel oracle

    Het Oracle aandeel zou nu duurzaam kunnen dalen onder de steun op 78,50$. In dit geval zou het neerwaarts momentum waarschijnlijk toenemen en een verder zwakte signaal zou worden gegenereerd. Het aandeel zou dan kunnen afkoersen op de steunzone rond 73,50$.

    Indien het verder daalt, zou het laagste punt van 24 februari op 70,23$ waarschijnlijk het volgende doel zijn, dat vervolgens onderschreden zou kunnen worden als gevolg van de neerwaartse trend. Onder 70,23$ zou een verdere prijsdaling naar steun in de buurt van 65$ worden verwacht.

    Oracle, daggrafiek (Bron: Godmode Trader)

    evolutie oracle aandeel
    Download het kosteloze demo account

    De situatie voor het aandeel Oracle zou pas weer opklaren zodra een duurzame koersstijging boven de weerstand op 81$ wordt bereikt. In dit geval zou een verdere oploop naar de EMA200 op het huidige niveau van 82,88$ kunnen worden verwacht.

    "Het is niet wat we af en toe doen dat ons leven vorm geeft, maar wat we consequent doen."

    - Tony Robbins -
    Last edited by SignalRadar; 14-06-2022, 12:58.

  • #2
    Het softwarebedrijf Oracle profiteerde in het vierde kwartaal van een sterke groei in de cloudbusiness en verdiende meer dan verwacht. De aandelenkoers steeg met 15% na de handelsuren.

    evolutie aandeel oracle

    Oracle, dat vooral gespecialiseerd is in databases en bedrijfssoftware, heeft in het vierde kwartaal van 2022 zijn omzet met 5% op jaarbasis verhoogd tot 11,84$ miljard, waarmee het de verwachtingen van 11,68$ miljard heeft overtroffen. Gecorrigeerd voor wisselkoersschommelingen stegen de inkomsten met 10%. De non-GAAP bedrijfswinst steeg met 3% tot 5,6$ miljard. Het non-GAAP nettoresultaat daalde van 4,5$ tot 4,2$ miljard, terwijl de non-GAAP winst per aandeel op jaarbasis constant bleef op 1,54$. Analisten hadden gemiddeld slechts een winst van 1,37$ per aandeel verwacht.

    In de snelgroeiende cloud activiteiten stegen de inkomsten met 19% tot 2,9$ miljard. In de infrastructuur cloud stegen de inkomsten met maar liefst 36%. Men is waarschijnlijk "in een fase van hyper-groei beland" zegt Oracle baas Safra Catz.

    Voor het volledige boekjaar 2022 groeide de omzet van Oracle met 5% tot 42,44$ miljard, terwijl de non-GAAP bedrijfswinst met 3% steeg tot 19,6$ miljard. Voor het eerste kwartaal verwacht Oracle een winst per aandeel van 1,09$-1,13$, wat binnen het bereik ligt van de analistenramingen op 1,13$.

    Oracle, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel oracle
    Test het kosteloze demo rekening van WH Selfinvest


    "Het grootste probleem van de belegger - en zijn grootste vijand - is waarschijnlijk zichzelf.
    Uiteindelijk is hoe je beleggingen zich gedragen veel minder belangrijk dan hoe jij je gedraagt."


    - Benjamin Graham -
    Last edited by SignalRadar; 14-06-2022, 13:13.

    Comment

    Working...
    X