Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
IBM aandeel – Nieuwe cijfers doen het goed
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • IBM aandeel – Nieuwe cijfers doen het goed

    De IT-gigant IBM heeft met zijn cijfers van het laatste kwartaal de marktverwachtingen overtroffen. De omzet groeide met acht procent tot 14,2$ miljard, zo maakte IBM dinsdag na het sluiten van de Amerikaanse beurs bekend. Analisten hadden 13,85$ miljard verwacht. De winst bedroeg 662$ miljoen ten opzichte van 403$ miljoen vorig jaar. Het was het eerste volledige kwartaal na de afsplitsing van de infrastructuurbeheeractiviteiten in Kyndryl. De softwareactiviteiten groeiden vorig kwartaal in totaal met 12,3% tot 5,8$ miljard. De consulting divisie zag een stijging van 13,3% tot 4,8$ miljard.

    IBM, 1 dag grafiek (Bron: Godmode Trader)

    evolutie IBM aandeel
    Test het kostenloze demo account

    In de nabeurs- en premarket-handel stegen het IBM aandeel met ongeveer 3%. Gisteren was een belangrijke handelsdag, want een sluiting boven 131$-132$ gaf een koopsignaal met een koersdoel van 140$. Daarmee zou niet alleen de EMA200 worden heroverd, maar zou het IBM aandeel tegelijkertijd ook de neerwaartse trend vanaf het begin van het jaar doorbreken.

    Indien de slotkoers daarentegen onder 131$ zou blijven, zou een daling tot ongeveer 125$-120,00$ mogelijk zijn.

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    "Brede diversificatie is alleen nodig als beleggers niet begrijpen waar ze mee bezig zijn."

    - Warren Buffett

    Last edited by SignalRadar; 21-04-2022, 09:48.

  • #2
    De cijfers voor het eerste kwartaal werden in het vorige artikel besproken. Beleggers waren er enthousiast over en de aandelenkoers maakte op zijn hoogtepunt een sprong van bijna 10%. Op basis van de geschiedenis van de laatste maanden had men hier winstnemingen kunnen verwachten, maar beleggers tonen geen ambitie om hun aandelen op de markt te gooien. Zal het directe koopsignaal nu volgen?

    evolutie aandeel IBM

    De eerder afgetopte dalende trendlijn werd overwonnen via een winst gap-up. Tegelijkertijd werd een poging ondernomen om een gap te sluiten op 140,70$. Indien deze hindernis nu eindelijk kan worden overwonnen, resulteert dit in een koopsignaal met koersdoelen op 144,92$ en 153,35$. Wanneer de doorbraak van 153,35$ ook succesvol zou zijn, zou dit zelfs een koopsignaal voor de middellange tot lange termijn kunnen triggeren. Maar dit is nog ver weg. Voorlopig moet een terugval zoveel mogelijk worden vermeden om het huidige opwaartse momentum verder uit te buiten.

    IBM, daggrafiek (Bron: Godmode Trader)

    evolutie aandeel IBM
    Download een gratis demo account

    Indien dit niet lukt en er een terugval komt tot onder 135$, zullen wij ons moeten herbezinnen. Door de daling onder de dalende trendlijn, inclusief de hamer candle van gisteren, zou een bearish scenario met een neerwaarts koersdoel op 130$ de voorkeur verdienen.

    Kies uw broker met zorg

    Actieve beleggers kunnen kiezen voor broker www.whselfinvest.com Deze broker is populair door zijn vlijmscherpe tarieven, verbluffend trading platform (het beestje heet NanoTrader) en een legendarische service.

    "Ik ben altijd tevreden met het beste."

    - Winston Chruchill
    Last edited by SignalRadar; 26-04-2022, 11:09.

    Comment

    Working...
    X