Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Boeing - Terug naar corona dieptepunt?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Boeing - Terug naar corona dieptepunt?

    Boeing is een Amerikaanse multinational die vliegtuigen, raketten, satellieten en telecommunicatieapparatuur ontwerpt, vervaardigt en wereldwijd verkoopt. De recente beperkingen die regeringen in verband met Covid-19 aan het internationale reisverkeer hebben opgelegd, nemen nu wereldwijd af en de luchtvaartmaatschappijen hebben er steeds meer vertrouwen in dat de reiscijfers weer normaal zullen worden.

    Het Boeing aandeel gaat nu een sterke periode van het jaar in. Van 13 april tot 10 juni is het aandeel in de afgelopen 14 jaar 8 keer gestegen. Het gemiddelde rendement over de afgelopen 14 jaar bedroeg +6,37% met een groeipercentage op jaarbasis van 47,66%.

    Last edited by SignalRadar; 21-04-2022, 09:18.

  • #2
    Ook het Boeing aandeel heeft het dezer dagen hard te verduren gekregen en verloor in drie dagen tijd bijna 20% van zijn waarde. Komt er een volledige ineenstorting van het aandeel?

    evolutie aandeel boeing

    Zoals eind april reeds duidelijk werd, is het neerwaarts momentum van de koers van het lucht- en ruimtevaartbedrijf in de afgelopen maanden sterk toegenomen. Dit leidde tot een directe daling tot onder de grens van 120$, maar werd gevolgd door een herstelbeweging. Hieraan kwam echter al een einde op het 141,58$ niveau. Met de verliezen van de voorbije dagen, staat het aandeel nu voor het volgend neerwaarts momentum.

    Terugkeer naar dubbele cijfers

    Alleen de steun op 113,89$ zou de dreigende voortzetting van de sell-off tijdelijk kunnen stoppen. Indien de stieren echter niet slagen, dreigt er een nog grotere sell-off naar 89$. Op basis van de slotkoers van gisteren komt dit overeen met een daling van meer dan 20 %.

    Voor aandeelhouders is de situatie dus meer dan moeilijk. Zelfs indien een verkoopsignaal zou worden verhinderd door korte termijn aankopen, zou dit het aandeel niet opnieuw aantrekkelijk maken op lange termijn. Alleen een stijging boven de weerstandszone bij 141,58$ - 143,48$ zou voor verandering in het sentiment kunnen leiden. Maar voor het zover is, is het waarschijnlijk dat de beren dit voordeel niet zullen laten gaan.

    Conclusie: Het aandeel Boeing blijft een mager figuur slaan. Beleggers maken van het recente herstel gebruik om verder te verkopen. Indien het nu onder 113,89$ zakt, is de volgende daling een uitgemaakte zaak.

    Boeing, daggrafiek (bron: godmode trader)

    evolutie aandeel boeing
    Verhandel de Boeing CFD op het NanoTrader platform.



    "Het grootste probleem van de belegger - en zijn grootste vijand - is waarschijnlijk zichzelf.
    Uiteindelijk is hoe je beleggingen zich gedragen veel minder belangrijk dan hoe jij je gedraagt."


    - Benjamin Graham
    Attached Files
    Last edited by SignalRadar; 14-06-2022, 12:46.

    Comment

    Working...
    X