Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Wat volgt er nu voor Snap aandelen?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wat volgt er nu voor Snap aandelen?

    Door de aantrekkingskracht van Snapchat op jongere gebruikers en de sterke groei buiten Noord-Amerika en Europa presteert Snap beter in vergelijking met zijn concurrenten.


    Wanneer zal Snap de winst over het eerste kwartaal bekendmaken?

    Snap, de eigenaar van social media-platform Snapchat, zal de winst over het eerste kwartaal bekendmaken na het sluiten van de Amerikaanse markten op donderdag 21 april.

    Snap Q1 2022 winstvoorspelling


    Verwacht wordt dat Snap in het eerste kwartaal 11,3 miljoen dagelijks actieve gebruikers (DAU's) heeft toegevoegd en de periode heeft afgesloten met 330,3 miljoen in de boeken. Dat is gebaseerd op een single-digit groei in Noord-Amerika en Europa en snellere double-digit stijgingen in de rest van de wereld.

    De gemiddelde inkomsten per gebruiker (ARPU) zullen naar verwachting met meer dan 18% stijgen ten opzichte van vorig jaar tot 3,24 dollar, dankzij stijgingen van 30% in Noord-Amerika en Europa en een milde groei van 3,7% in de rest van de wereld, waar de DAU's veel sneller blijven groeien. Hoewel de ARPU met dubbele cijfers blijft groeien, wordt verwacht dat deze in de eerste helft van 2022 zal worden afgeremd door de privacywijzigingen die Apple vorig jaar heeft ingevoerd en die het moeilijker hebben gemaakt om advertenties te richten en te volgen wat gebruikers doen.

    ​De aangepaste Ebitda - Snap's belangrijkste winstmaatstaf - zal naar verwachting uitdraaien op een winst van 24,7 miljoen dollar in het kwartaal, ten Snapchat Logoopzichte van het kleine verlies van 1,7 miljoen dollar een jaar eerder. De markten rekenen erop dat Snap zijn eigen verwachtingen zal overtreffen, aangezien het bedrijf aangaf dat het break-even zou draaien op het niveau van de aangepaste Ebitda. Verwacht wordt dat Snap er een aangepaste winst per aandeel van slechts $0,01 uit zal persen, hoewel dit beter zal zijn dan het verlies van $0,19 van vorig jaar.

    Snap heeft in 2021 voor het eerst een volledig jaar met een positieve vrije cashflow achter de rug en zal in het eerste kwartaal naar verwachting 199,0 miljoen dollar aan cash hebben gegenereerd - het beste cijfer ooit.

    De vooruitzichten voor het tweede kwartaal zullen van cruciaal belang zijn om te bepalen hoe de markten deze week op de resultaten reageren. Momenteel denkt Wall Street dat Snap in het tweede kwartaal 13,4 miljoen DAU's kan toevoegen en 28% jaar-op-jaar groei in inkomsten kan rapporteren tot $1,26 miljard, terwijl de aangepaste Ebitda naar verwachting met meer dan 19% zal stijgen tot $140,0 miljoen.

    Wat is de volgende stap voor Snap-aandelen?


    Snap-aandelen staan onder zware druk sinds afgelopen oktober, toen voor het eerst bekend werd dat de advertentie-inkomsten negatief werden beïnvloed door de privacywijzigingen van Apple. Het resultaat was dat Snap in de afgelopen zes maanden meer dan 57% van zijn waarde verloor.

    De huidige neerwaartse trend blijft stevig intact, met het aandeel dat lagere pieken en lagere dalen blijft neerzetten. Als dit zo blijft, zullen de aandelen waarschijnlijk onder de bodem van $27,67 van de laatste neerwaartse etappe zakken, maar het laagste punt in 19 maanden van $24,32 dat begin februari werd bereikt, moet worden beschouwd als de bodem voor het aandeel.

    De RSI blijft in bearish gebied en de kortere termijn voortschrijdende gemiddelden zijn sinds begin 2022 blijven divergeren van de 200-daagse sma, wat suggereert dat het aandeel onder druk zou kunnen blijven staan, maar de handelsvolumes zijn de voorbije week gedaald met het vijf-daags gemiddelde volume dat op dat moment bijna een derde onder het 100-daags gemiddelde ligt, wat aangeeft dat de huidige downtrend op zijn einde zou kunnen lopen.



    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders



    Last edited by SignalRadar; 21-04-2022, 08:36.
Working...
X