Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Bank of America aandeel - Wat zijn de vooruitzichten?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bank of America aandeel - Wat zijn de vooruitzichten?

    Bank of America Q1 preview: Wat is de volgende stap voor het BAC aandeel?

    Bank of America krijgt in het eerste kwartaal te maken met moeilijke vergelijkingspunten.

    evolutie bank of america aandeel

    Wanneer zal Bank of America de resultaten voor Q1 2022 bekendmaken?

    Bank of America zal op maandag 18 april vóór de opening van de Amerikaanse beurzen haar resultaten over het eerste kwartaal bekendmaken.

    Bank of America Q1 2022 winstverwachting

    Bank of America boekte recordresultaten in 2021. De divisie retail van Bank of America opende miljoenen nieuwe kredietkaarten en betaalrekeningen dankzij een grotere online betrokkenheid. De divisie vermogensbeheer rapporteerde recordklantenstromen en de sterkste klantenwervingscijfers sinds het begin van de pandemie, terwijl actieve markten, met name in aandelen, Investment Banking en Global Markets een recordjaar hielpen te boeken.

    Wall Street verwacht dat de inkomsten van Bank of America in het eerste kwartaal met 1,3% zullen stijgen tot 23,2$ miljard, tegen 22,9$ miljard een jaar eerder, terwijl de winst per aandeel naar verwachting met 13,5% zal dalen tot 0,74$, tegen 0,86$. De winst zal onder druk komen te staan door de moeilijke vergelijkende cijfers van vorig jaar, toen de winst werd opgestuwd door de vrijmaking van voorzieningen voor mogelijk slechte leningen tijdens de pandemie. Bank of America zal naar verwachting doorgaan met het vrijgeven van voorzieningen en reserves, en het niveau van de vrijgegeven cijfers zal de markten helpen inschatten hoeveel vertrouwen de bank heeft in de economische vooruitzichten, gezien de vele onzekerheden in de komende 12 maanden. Volgens de consensuscijfers van Bloomberg zal een terugname van voorzieningen ter waarde van 350$ miljoen in het eerste kwartaal de winst van de bank verbeteren, maar dat zal minder zijn dan de 1,9$ miljard een jaar eerder en de 500$ miljoen in het vierde kwartaal. JPMorgan kondigde aan dat het in het eerste kwartaal opnieuw voorzieningen was gaan aanleggen vanwege de grote onzekerheid die was ontstaan door de op hol geslagen inflatie en de oorlog in Oekraïne.
    Bij Bank of America zal de nettorentemarge naar verwachting voor het derde achtereenvolgende kwartaal verbeteren tot 1,71%, wat zal resulteren in een stijging van de nettorentebaten tot 11,6$ miljard, een stijging met 14% ten opzichte van een jaar geleden en een stijging ten opzichte van 11,4$ miljard in het voorgaande kwartaal.

    De nettoinkomsten van Consumer Banking zullen naar verwachting met 0,9% dalen tot 2,7$ miljard. Er zal bijzondere aandacht worden besteed aan de kredietverlening, na de indrukwekkende sequentiële kredietgroei van de bank in het vorige kwartaal, die te danken was aan de groei van de consumptieve kredietverlening en een nog grotere toename van de zakelijke kredietverlening. De kredietverleningsactiviteiten van Bank of America zijn meer op het bedrijfsleven gericht dan sommige van haar concurrenten, die meer op de consument zijn gericht. De markten zullen nauwlettend toezien op de vooruitzichten van de bank voor de groei van de kredietverlening en op de vraag of het recente momentum aanhoudt.

    Global Banking zal de nettowinst naar verwachting met 22% zien dalen tot 1,7$ miljard, terwijl Global Markets de nettowinst naar verwachting met 38% zal zien dalen tot 1,3$ miljard. Het lichtpuntje zal Global Wealth & Investment Management zijn, dat in het eerste kwartaal naar verwachting een stijging van de nettowinst met 28% zal rapporteren tot 1,1$ miljard. Ook de kosten zullen onder de loep worden genomen omdat zij in de gehele sector stijgen. De vergoedingen van de bank zijn aanzienlijk gestegen na een recordjaar 2021, terwijl ook de niet-rentekosten zijn blijven stijgen. De vergoedingen zullen in het eerste kwartaal met 3,2% op jaarbasis dalen en de niet-rentekosten zullen dalen tot 15,2$ miljard, tegen 15,5$ miljard een jaar geleden, hoewel dit een stijging is ten opzichte van 14,7$ miljard in het vorige kwartaal. Een bovengemiddelde kostenontwikkeling zou door de markten positief worden onthaald omdat beleggers hopen dat de bank de uitgaven kan beperken om de winstgevendheid te beschermen tot later in het jaar hogere rentevoeten een rol gaan spelen.

    Wat is de volgende stap voor het BAC aandeel?

    Bank of America aandelen hebben sinds begin 2022 bijna 16% verloren, en de laatste etappe van de downtrend die eind maart begon, blijft intact. Opmerkelijk is dat het 50-daags voortschrijdend gemiddelde, na vorige maand onder het 100-daags voortschrijdend gemiddelde gedoken is, zojuist voor het eerst in meer dan 16 maanden onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde is gekruist. Een nieuw bearish signaal dat de aandelen verder onder druk kunnen komen te staan.

    Dit wordt versterkt door de bearish RSI. De handelsvolumes zijn de voorbije vijf dagen echter gedaald ten opzichte van het 100-daags voortschrijdend gemiddelde en de RSI staat op het punt om in het oversoldgebied te komen, wat in het verleden al een trendombuiging was. Dit suggereert dat het laagste punt in zeven maanden van 38,20$ dat in maart werd bereikt, kan standhouden als een bodem voor het aandeel om het volgende neerwaartse koersdoel van 37,50$ te vermijden.

    Als de bodem standhoudt, moeten de aandelen de 50-daags en 200-daags SMA convergeren op 43,40$ om vertrouwen op te bouwen dat ze weer hoger kunnen gaan en zich kunnen richten op de 100-daags SMA op 44,50$, die grotendeels samenvalt met de high van maart. De 28 makelaars die het aandeel volgen, zien een enorm opwaarts potentieel en denken dat Bank of America in de komende 12 maanden de 50$ per aandeel kan overschrijden - ongeveer gelijk aan de all-time high die in februari werd bereikt.

    evolutie bank of america aandeel
    Download een gratis demo account

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    "Brede diversificatie is alleen nodig als beleggers niet begrijpen waar ze mee bezig zijn."

    - Warren Buffett
    Last edited by SignalRadar; 18-04-2022, 13:51.
Working...
X