Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Netflix kwartaaloverzicht
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Netflix kwartaaloverzicht

    Netflix Q1 preview: Hoe zal het Netflix aandeel evolueren?

    Netflix zal in het eerste kwartaal naar verwachting een aanzienlijke vertraging van de gebruikersgroei zien, maar kan het bedrijf beleggers ervan overtuigen dat zijn langetermijnvooruitzichten rooskleurig blijven?

    evolutie aandeel netflix

    Wanneer zal Netflix de resultaten voor Q1 2022 bekendmaken?

    Netflix zal zijn resultaten over het eerste kwartaal op dinsdag 19 april na het sluiten van de Amerikaanse beurs bekendmaken.

    Netflix Q1 winstvooruitzicht

    De resultaten van Netflix gaan allemaal over groei. Verwacht wordt dat de streaminggigant er in de eerste drie maanden van 2022 slechts 2,5 miljoen nieuwe abonnees bij heeft gekregen. Dat is ongeveer 74% minder dan vóór de pandemie en een aanzienlijke daling ten opzichte van de 8,3 miljoen nieuwe abonnees die er in het vorige kwartaal bijkwamen.

    Dit betekent dat het bedrijf de maand maart waarschijnlijk zal hebben afgesloten met een totaal van ongeveer 224,6 miljoen abonnees. De groei van het aantal abonnees in Noord-Amerika is na de recente prijsverhoging naar verwachting tot stilstand gekomen en er zullen in deze regio naar verwachting slechts duizenden nieuwe gebruikers bijkomen. Verwacht wordt dat de groei het sterkst in Azië zal zijn en het zwakst in de EMEA- en Latijns-Amerikaanse regio's.

    Volgens Bloomberg Intelligence werd de Netflix-app dit kwartaal ongeveer 4 miljoen keer gedownload, wat suggereert dat Netflix de markten kan verrassen. De recente prijsstijgingen en de opschorting van de dienst in Rusland na de invasie van Oekraïne zijn echter belangrijke tegenwind factoren. Bovendien is de concurrentie de laatste jaren toegenomen nadat nog meer streamingdiensten hun intrede deden.

    De vooruitzichten voor het tweede kwartaal van 2022 zullen waarschijnlijk nog belangrijker zijn. Dit voornamelijk voor de reactie van de markt en de resultaten voor het hele jaar te bepalen. Het tweede kwartaal is doorgaans de zwakste periode voor gebruikersgroei, en analisten verwachten momenteel dat de groei opnieuw zal vertragen, met slechts 2,4 miljoen nieuwe gebruikers. Opmerkelijk is dat Wall Street verwacht dat Netflix in de eerste helft van 2022 slechts 4,9 miljoen nieuwe abonnees zal toevoegen, maar dat de groei zal versnellen in de tweede helft van het jaar, wanneer 16,4 miljoen nieuwe abonnees worden voorspeld - wat suggereert dat een lauwe start van 2022 zou kunnen worden gevolgd door een sterker einde van het jaar. De hele streamingsector zal dit jaar op de proef worden gesteld omdat de consumenten naar verwachting de hand op de knip zullen houden in het licht van de ongebreidelde inflatie en de kosten van levensonderhoudcrisis, wat aangeeft hoeveel waarde abonnees hechten aan hun Netflix-account.

    Wall Street verwacht dat de inkomsten in het eerste kwartaal met 11% zullen stijgen tot $7,9 miljard, tegen $7,2 miljard een jaar eerder. Verwacht wordt dat de verwaterde winst per aandeel met 23% zal dalen tot 2,89 dollar, vergeleken met 3,75 dollar een jaar eerder, toen de winst meer dan verdubbelde als gevolg van een stijging van de vraag tijdens de lockdown. De winstmarge van het bedrijf daalde in het vierde kwartaal van 2021 tot slechts 8,2% als gevolg van de sterke vraag de inhoud van de streamingdienst, maar zal naar verwachting in het eerste kwartaal weer opveren tot een normaal niveau van 22,2%. Netflix heeft gezegd dat zijn marge in 2022 gemiddeld tussen 19% en 20% zal bedragen, een daling ten opzichte van de 21% van vorig jaar, hoewel het bedrijf vasthoudt aan zijn plannen om zijn marge in de toekomst jaarlijks met 300 basispunten te laten groeien. Tegen deze achtergrond wordt verwacht dat de marge van Netflix in het tweede kwartaal zal dalen tot 21,6%.

    Netflix heeft drie opeenvolgende kwartalen cash verbrand, maar het zal naar verwachting in het eerste kwartaal een vrije kasstroom van 543,1 miljoen dollar genereren, wat door beleggers zal worden verwelkomd en een teken is dat het bedrijf in 2022 cash kan blijven genereren.
    Beleggers zullen ook dit jaar letten op nieuws over potentiële nieuwe katalysatoren, zoals de stap van het bedrijf in gaming. Netflix heeft gezegd dat dit een langzame ontwikkeling zal zijn, maar aandeelhouders hopen dat nieuwe initiatieven zoals deze kunnen helpen het bedrijf te diversifiëren en de zwakte in zijn kernactiviteiten te compenseren. Vorige maand stemde Netflix in met de aankoop van videogame-ontwikkelaar Next Games, die mobiele en sociaal-georiënteerde games maakt rond populaire series, waaronder Netflix' eigen Stranger Things.

    Hoe zal het NFLX-aandeel evolueren?

    De waarde van het Netflix aandeel is bijna gehalveerd sinds de piek in november vorig jaar toen de snelle groei van het aantal gebruikers tijdens de pandemie begon af te nemen, maar er zijn tekenen dat de scherpe sell-off overdone was.
    Vooral de RSI is sterk gestegen sinds hij in januari diep in het oversoldgebied is gedoken, terwijl de aandelenkoers terrein is blijven verliezen. Deze divergentie suggereert dat de huidige neerwaartse trend aan kracht verliest en dat er een ommekeer op komst kan zijn. Dit wordt nog versterkt door het feit dat het gemiddelde handelsvolume de afgelopen 100 dagen gestaag is gedaald. Als dit waar blijkt te zijn, zou het aandeel Netflix voor het eerst in meer dan vier maanden een duurzame beweging moeten maken boven de 50-daagse SMA, momenteel op 377$. Het zou dan kunnen mikken op de 412$ weerstand die in februari werd bereikt, alvorens een poging te doen om de enorme gap te dichten die werd gecreëerd toen het aandeel in januari daalde. De 46 makelaars die het aandeel volgen, zijn het erover eens dat Netflix die kloof kan dichten en in de komende 12 maanden 504$ kan bereiken.
    Het laagste punt in twee jaar van 330$, dat vorige maand werd bereikt, moet worden gezien als de eerste bodem voor het aandeel. Een beweging hieronder zou de deur kunnen openen naar het volgende neerwaartse doel van 316$, wat een hard plafond was voor het aandeel in de tweede helft van 2019.

    evolutie aandeel netflix
    Download een gratis demo account
    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders
    "De doelloze ondergaat zijn lot - de doelbewuste vormt het!"

    - Immanuel Kant
    Last edited by SignalRadar; 18-04-2022, 12:51.
Working...
X