Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Een gids voor het kopen en verkopen van Meta - Facebook aandelen
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Een gids voor het kopen en verkopen van Meta - Facebook aandelen

    Meta (voorheen Facebook) heeft de voorbije jaren heel wat controverses gekend. De aandelenkoers kende dan ook vele ups en downs. Ontdek alles wat je moet weten over Meta-aandelen en hoe je de aandelen kunt (ver)kopen.

    Meta - facebook aandelen kopen of verkopen?



    Wat je over Meta moet wetenMeta Platforms, het nieuwe moederbedrijf van Facebook, wordt momenteel nog op de NASDAQ-beurs verhandeld onder zijn oorspronkelijke ticker FB. Naar verwachting zal de FB ticker in de eerste helft van dit jaar veranderen in tickersymbool META. De nieuwe ticker moet de verschuiving van de focus van het bedrijf naar de metaverse weerspiegelen.

    Facebook ging in mei 2012 naar de beurs, in een rampzalige IPO. De aandelen van het bedrijf daalden in de daaropvolgende maanden tot een historisch dieptepunt van 17,73 $. Het duurde meer dan een jaar om terug te keren naar de koers van de beursgaang, 42 $. In september 2021, bereikte het aandeel Facebook een historisch hoogtepunt van 382,18 $.

    Op 5 april 2022 had Facebook 2,37 miljard uitstaande aandelen en een beurswaarde van 636,63 miljard.

    Waarom heeft Facebook zijn naam veranderd?

    In oktober 2021 werd gemeld dat Facebook van plan was zijn naam te veranderen om "zijn focus op het bouwen van de metaverse te weerspiegelen". Dit is een virtuele wereld waarin gebruikers communiceren via avatars en technische hulpmiddelen zoals virtual reality-headsets.

    Een andere reden voor de naamsverandering was een poging om de controverses rond Facebook achter zich te laten. De laatste jaren heeft de sociale media gigant heel wat schandalen gekend over het (wan)beheer van de gebruikersgegevens.

    Van welke merken is Meta eigenaar?

    Wanneer je handelt in Meta-aandelen, ben je ook blootgesteld aan de andere merken die het moederbedrijf van Facebook bezit. Bekende namen zijn WhatsApp en Instagram.

    De activiteiten van Meta zijn nu opgesplitst in twee delen:
    1. Family of Apps (FoA), dat de sociale mediaplatforms bevat, en
    2. Reality Labs (RL), dat de augmented en virtual reality-producten bevat.

    Naast Facebook zelf zijn de twee bekendste merken onder de Meta-paraplu Instagram en WhatsApp. Instagram werd gekocht in 2012 voor 1 miljard $. WhatsApp werd overgenomen in 2014 voor 19 miljard $. Sinds 2005 heeft Facebook naar schatting meer dan 23 miljard $ uitgegeven aan overnames van tech-, apps- en softwarebedrijven. In totaal werden niet minder dan 70 bedrijven opgeslokt.

    Naast Instagram en WhatsApp maakte Meta het meest lawaai rond de overname van Oculus, een virtual reality-bedrijf. Oculus is de drijvende kracht achter Facebooks sprong in de Metaverse. Het betreden van de digitale metaverse leefwereld vereist immers specifieke software en hardware. Oculus maakt virtual reality headsets en metaverse platforms, zoals Horizon Worlds. CTRL-labs, een start-up op het gebied van neurale interface, en LiveRail, een platform voor videotoelevering, zijn andere opmerkelijke overnames voor Meta.

    Meta in cijfers

    In het voor boekjaar 2021 noteerde Meta een netto-inkomen van 39,37 miljard $, een stijging van 35% t.o.v. het jaar ervoor. Niet minder dan 97%(!), oftewel 32,8 miljard $, waren inkomsten uit de verkoop van publiciteit. Deze omzet komt exclusief van de FoA afdeling. Als zodanig concurreert FoA dus met andere advertentieplatforms zoals Apple, Alphabet en Tencent Music Entertainment, maar ook met sociale mediasites zoals Twitter en TikTok.

    Voor het eerst in de geschiedenis meldde Facebook dat het bedrijf in het vierde kwartaal van 2021 een half miljoen dagelijks gebruikers had verloren. De dag na deze dramatische bekendmaking, kelderden de FB-aandelen van 323 $ naar 238 $. Hierdoor werd meer dan 250 miljard $ van de beurswaarde van het bedrijf werd weggevaagd. Het was het grootste eendagsverlies in de geschiedenis, volgens de Nasdaq.

    De FoA afdeling boekte echter nog steeds 15,89 miljard $ aan bedrijfsinkomsten voor het vierde kwartaal. Het Reality Labs-segment is slechts goed voor 3% van de omzet en rapporteerde een operationeel verlies van 3,3 miljard $ voor boekjaar 2021. De meta visie van Zuckerberg levert dus momenteel niets op, in tegendeel ze kost geld. Is dit zaaien om te oogsten of een vertwijfelde poging om een FB vervanger te vinden? De toekomst zal het uitwijzen.

    Wie is de eigenaar van Meta - Facebook?

    Facebook werd opgericht door Mark Zuckerberg. Hij heeft iets minder dan 13% van Meta in handen en is zo de grootste individuele aandeelhouder is. Voor de dramatische daling van de Facebook-aandelen in februari 2022 behoorde Zuckerberg steevast tot de tien rijkste mensen ter wereld, maar de daling heeft 85 miljard dollar van zijn rijkdom geveegd, waardoor hij nu op de 13e plaats staat.

    Meta aandelen kopen

    Met het aanbod van broker www.freestoxx.com kunnen beleggers Amerikaanse aandelen kopen zonder commissies te betalen. Je kunt de dienst eens proberen door middel van deze mooie GRATIS demo met real-time koersen.




    "You don’t have to see the whole staircase, just take the first step."

    – Martin Luther King, Jr.

  • #2
    Meta aandelen dalen vandaag in de aanloop naar de winst over het eerste kwartaal die na de bel wordt bekendgemaakt. Dit winstseizoen blijkt een enorme uitdaging te zijn voor Big Tech als geheel, maar de grootste test is voorbehouden voor Facebook-eigenaar Meta.

    Gaat het Meta aandeel verder dalen?

    We hebben Meta aandelen meer dan 43% zien instorten sinds de laatste winstcijfers begin februari werden gepubliceerd, toen het voor het eerst in een kwartaal een daling van de dagelijkse actieve gebruikers (daily active users = DAU) rapporteerde en zowel de resultaten als de vooruitzichten de markten teleurstelden. Dit heeft de waardering doen kelderen van meer dan $ 880 miljard begin februari tot minder dan $ 492 miljard vandaag.

    De gebruikersaantallen zouden dit kwartaal moeten opveren, maar de winst zal naar verwachting dalen te midden van een groot aantal tegenwind voor het bedrijf. Ook de zwakke resultaten van concurrent Alphabet, doen het ergste vrezen.

    Meta aandelen kopen

    Met het aanbod van broker www.freestoxx.com kunnen beleggers Amerikaanse aandelen kopen zonder commissies te betalen. Je kunt de dienst eens proberen door middel van deze mooie GRATIS demo met real-time koersen.




    "You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself any direction you choose."

    – Dr. Seuss
    Last edited by SignalRadar; 27-04-2022, 17:27.

    Comment

    Working...
    X