Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
COCA COLA aandeel – Warren Buffett zal blij zijn
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • COCA COLA aandeel – Warren Buffett zal blij zijn

    In de afgelopen weken hebben de stieren zich van hun zoete kant laten zien. Als dit momentum nu kan worden vastgehouden, zouden beleggers het aandeel deze week naar nieuwe all-time highs moeten stuwen.

    evolutie coca cola aandeel

    Indien het niveau boven 63$ wordt bereikt, zal het volgende startpunt het Fibo-projectiegebied van 65,80-66,77$ zijn. Als het aandeel deze hoogten bereikt, zou er opnieuw winstnemingen kunnen optreden.

    Coca Cola, 1 dag grafiek (Bron: GodmodeTrader)

    evolutie coca cola aandeel
    Gratis demo rekening downloaden

    Als er echter een terugslag is bij de huidige weerstand, kan hier niet al te veel ruimte voor verliezen worden toegestaan. Ten laatste bij een terugval onder de EMA50 moeten verliezen naar 59,30 tot 56,95 - 57,56$ worden verwacht.
    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    "Elke trader heeft sterktes en zwaktes. Sommigen zijn goede houders van winnaars, maar houden hun verliezers misschien iets te lang vast. Anderen snoeien hun winnaars misschien wat kort, maar nemen snel hun verlies. Zolang je je aan je eigen stijl houdt, krijg je het goede en het slechte in je eigen aanpak."

    - Michael Marcus
    Last edited by SignalRadar; 30-05-2022, 11:03.

  • #2
    De drankenproducent Coca-Cola heeft in het eerste kwartaal van 2022 een aanzienlijke omzetstijging geboekt. De verkoop steeg met 16% tot 10,5$ miljard ten opzichte van vorig jaar. De marge verbeterde aanzienlijk van 30,2% tot 32,5%. Onderaan de streep verdiende Coca-Cola 0,64$ per aandeel, een sprong van 23% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, vooral dankzij de solide verkoop van concentraten.

    evolutie coca cola aandeel

    Analisten hadden een omzet van slechts 9,83$ miljard verwacht. De markt was ook veel pessimistischer over de winst per aandeel van 0,58$. CEO James Quincey bevestigde de jaarlijkse prognose met een verwachte omzetstijging van 7 à 8 % en een winstgroei van 5 à 6 % ondanks de stopzetting van de Russische activiteiten. Hij waarschuwde ook voor toenemende gevaren van inflatie. De consumenten zouden het niet "voor altijd negeren", zelfs niet bij de aankoop van bepaalde dranken. In het voorgaande jaar had Coca-Cola 2,32$ per aandeel verdiend.

    Coca-Cola, daggrafiek (Bron: Godmode Trader)

    evolutie aandeel coca cola
    Test het gratis demo account

    Vanuit technisch oogpunt is de opwaartse trend van het aandeel indrukwekkend, maar ook "oud". Het begin van consolidaties moet op elk moment worden verwacht. Zuiver rekenkundig gezien zou de stijging kunnen eindigen bij 68,24$ en de waarde zou daar kunnen omslaan in een consolidatie. Steun in de vorm van een uitbraakniveau ligt op 63,02$.
    Wist je dit?

    Bij www.freestoxx.com kun je aandelen kopen zonder commissie te betalen


    Last edited by SignalRadar; 30-05-2022, 11:01.

    Comment


    • #3
      Het Coca-Cola Company aandeel, een drankenproducent gevestigd in Atlanta, Georgia, zit in een herstel en heeft de weerstand op 65,35$ bereikt. Stuitert het aandeel hier naar beneden?

      evolutie coca cola aandeel

      Zoals verwacht kon het Coca-Cola aandeel op 20 mei opwaarts stuiteren vanaf de EMA200 en vervolgens een herstel inzetten. In het proces werden de weerstand op 63$ evenals de EMA50 en de EMA10 overwonnen. Het aandeel is tot dusver echter neerwaarts teruggekaatst op de weerstand bij 65,35$. De tweede bearish dagelijkse candle met een lange upper shadow en een klein candle body zou vandaag kunnen gevormd worden. Een signaal voor een koershoog en weer dalende koersen.

      Nieuwe prijsdaling naar EMA200

      Het aandeel zou nu op de neerwaartse weerstand kunnen stuiteren en dan een nieuwe neerwaartse beweging kunnen inzetten. Ondanks het sterke herstel blijft de overkoepelende neerwaartse trend intact met een keten van lagere toppen en lagere dalen. Indien de koers dan ook onder de steun op 63$ daalt, moet een verdere prijsdaling naar de nog steeds open gap van 20 mei op 61,23$ worden verwacht. Gaps worden gewoonlijk weer gedicht en dienen vaak als startpunt voor een nieuwe koersbeweging. Onder 61,23$ zou dan een verdere prijsdaling naar de EMA200 op 59,78$ worden verwacht, zoals eerder het geval was.

      Indien het aandeel er daarentegen in slaagt de weerstand op 65,35$ te doorbreken, kan een verdere koersstijging naar de slechts iets hogere weerstand op 66,50$ worden verwacht.

      Conclusie: Zolang het Coca-Cola aandeel onder de weerstand op 65,35$ blijft, zijn verder dalende koersen en een koersdaling naar de steun op 63$ waarschijnlijker. Wanneer een opwaartse doorbraak boven de weerstand slaagt, zou de volgende doelzone de weerstand op 66,50$ zijn.

      Coco cola company, daggrafiek (Bron: godmode trader)

      evolutie aandeel coca cola
      Test het gratis demo account
      Wist je dit?

      Bij www.freestoxx.com kun je aandelen kopen zonder commissie te betalen
      Last edited by SignalRadar; 30-05-2022, 11:24.

      Comment


      • #4
        Het aandeel bleek de afgelopen weken opnieuw een rots in de branding te zijn. Eén van de standaardbeleggingen dat binnenkort zelfs een uitbraaksignaal kan afgeven.

        evolutie aandeel coca cola

        Warren Buffett is al tientallen jaren trouw aan het Coca-Cola aandeel en zelf een enthousiast consument van de frisdrank. Ongeveer 7% van de portefeuille van zijn investeringsmaatschappij Berkshire Hathaway is momenteel in dit aandeel belegd. En de kans dat het aandeel zijn opwaartse trend zal voortzetten is reëel.

        Neerwaartse trend in focus

        Na verscheidene dagen van onenigheid, herwon het aandeel het 63$ niveau en brak afgelopen vrijdag dynamisch naar boven. Indien het waardeaandeel zich ook boven de trendlijn vestigt, zou de recordhoogte op 67,20$ het eerste doelwit zijn. Iets daarboven ligt het doel van 67,95$. In dit opzicht zou een adempauze tussen 67,20$ en 67,95$ niet als verrassing mogen komen.

        Hedges kunnen bijvoorbeeld in de markt worden geplaatst onder de tussentijdse low op 62,10$. De voorzichtige afdekkingsoptie op middellange termijn zou onder de laagste koers van juni op 58,25$ liggen.

        Conclusie: het aandeel is een kijkje waard als trade of speculatie. Beleggers daarentegen pikken het aandeel op als een standaardbelegging in de VS in zwakke fasen en dus anticyclisch.

        Coca-cola, daggrafiek (bron: godmode trader)

        evolutie aandeel coca cola

        Test het gratis demo account van WH Selfinvest
        Wist je dit?

        Bij www.freestoxx.com kun je aandelen kopen zonder commissie te betalen

        Last edited by SignalRadar; 05-07-2022, 10:34.

        Comment

        Working...
        X