Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Tarwe: Koers daalt na hoop op vrede
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tarwe: Koers daalt na hoop op vrede

    De tarweprijs blijft dezer dagen sterk schommelen. Op het hoogtepunt was de prijs reeds opgelopen tot ongeveer 1.370 dollarcent per bushel, het hoogste niveau in veertien jaar. Onlangs hebben "verlichtende signalen" in de oorlog in Oekraïne de prijzen korte tijd onder de grens van 1.000 Amerikaanse cent geduwd.
    Tarwe
    ​De daling tot onder de 1.000 biedt vlugge beleggers nu een nieuwe koopkans. De scherpe daling ging gepaard met hoop op een wapenstilstand of een spoedig einde van de oorlog in Oekraïne. Na het nieuws van een voorgenomen gedeeltelijke terugtrekking van de Russische troepen uit de Oekraïense hoofdstad Kiev, kwamen de prijzen onder aanzienlijke druk te staan.

    Rusland heeft sindsdien echter benadrukt dat het niet om een staakt-het-vuren zou gaan. Het valt evenmin uit te sluiten dat Poetin de troepen gewoon zal herschikken en elders zal inzetten. Het zal dus waarschijnlijk langer duren voordat de tarweleveringen uit het Zwarte-Zeegebied zich weer zullen normaliseren.

    Egypte, 's werelds grootste tarwe-importeur, neemt een soortgelijk standpunt in. Het land stuurt volgende week een delegatie naar India om de invoer van tarwe te bespreken. Het persbureau Reuters meldt dat het land tot 12 miljoen ton Indiase tarwe zou kunnen kopen. Egypte koopt zijn tarwe gewoonlijk van Rusland en Oekraïne.

    Conclusie : Na de dynamische terugval lijkt de tarweprijs zich nu te stabiliseren op de grens van 1.000 US-cent per bushel. Beleggers op korte en middellange termijn kunnen de terugval gebruiken om opnieuw in de markt te stappen.



    "Geld investeren is het proces waarbij middelen op een strategische manier worden ingezet om een specifiek doel te bereiken."

    - Alan Gotthardt -
    Last edited by SignalRadar; 01-04-2022, 13:54.
Working...
X