Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Fedex boekt winststijging
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Fedex boekt winststijging

    De CEO van Fedex, Frederick W. Smith, is bijzonder tevreden met de kwartaalresultaten van het bedrijf en de daaruit voortvloeiende stijging van de bedrijfswinst. Smith prees zijn medewerkers wereldwijd voor hun voortdurend goede prestaties in een snel veranderende mondiale omgeving. Op de grafiek lijkt het aandeel zijn bodem te hebben gevonden, gestimuleerd door de resultaten. Een omgekeerde SKS is met succes opgeheven in de kooprichting.

    Stijgende olieprijzen blijven aanbodketen verkrappen


    Logistieke bedrijven zoals Fedex zitten momenteel gevangen in een ongewoon spanningsveld tussen sterk stijgende olieprijzen en een goede vraagsituatie. De vraag wordt aangewakkerd door de capaciteitsopbouw in de produktiesector.
    Frederick W. Smith vermeldt ook de hoop op een spoedige vreedzame oplossing van de oorlog in Oekraïne. Het gevolg hiervan zou waarschijnlijk een versoepeling van de aanbodsituatie in de energiesector zijn, waardoor de olieprijzen zouden dalen. Dit zou op zijn beurt een positief effect hebben op de marges van Fedex. Een groot deel van de winst in de kwartaalresultaten is immers toe te schrijven aan een netto brandstofvoordeel. Dit hielp om de verliezen op te vangen die door de Omicron-variant werden veroorzaakt.Dus hoe doet Fedex het in deze turbulente tijden van geopolitieke risico's, een pandemie die ook nog niet voorbij lijkt te zijn en een olieprijs die nog steeds tot onvoorstelbare prijsstijgingen zou kunnen leiden?

    Volgens Raj Subramaniam, COO (Chief Operating Officer) van FedEx Corp, hebben de strategische investeringen effect. FedEx heeft geleverd op het gebied van e-commerce, wat vooral duidelijk is in de piekmaand december. De aandacht blijft gericht op kostenverlaging door middel van efficiëntie- en effectiviteitsverbeteringen, waardoor de aandeelhouderswaarde verder wordt verhoogd.
    Beleggers lijken van deze focus te houden, vanuit grafiekperspectief is het Fedex-aandeel intussen uit de bodem gebroken en gaat richting stijgende koersen.
    Fedex PNG

    Fedex lost omgekeerde schouderkopformatie (SKS) op


    De daggrafiek van het Fedex aandeel toont een omkeerformatie in de grafiek, een zogenaamde omgekeerde schouderkop formatie. De halslijn van de SKS is licht hellend voor het Fedex aandeel. De twee schouders van de formatie zijn " relatief symmetrisch". Dit geeft de formatie het voordeel dat ze door veel handelaren kan worden waargenomen.

    De uitbraak uit de formatie vond plaats op 16 maart 2022. De aankondiging van de kwartaalcijfers op 17 maart 2022 gaf ook fundamentele kracht aan de uitbraak. Het aandeel wist zich goed boven de neklijn te handhaven. Dit wijst erop dat er kopersinteresse is, die verdere investeerders en handelaren zou kunnen aantrekken met gevolg dat het huidige momentum zal aanhouden.

    Een sterk momentum maakt het voor traders altijd wat ongemakkelijk om in een aandeel te stappen. Waarom is dat? Er is altijd een gevoel van najagen van stijgende prijzen, of een gevoel dat het aandeel al te duur is. Het is belangrijk te onthouden dat een aandeel niet te duur is zolang het nog verdere highs maakt. Aangezien het Fedex-aandeel de voorbije week sterk is verkocht, is er zeker potentieel voor een herstel. Voorzichtigheid is geboden als de hogere low op 208 dollar wordt onderboden. Een mooie trading entry long op de 4-uurs grafiek zou een pullback kunnen zijn naar het gebied tussen de 10 en 20 moving averages. Beide gemiddelden staan al op één lijn in de kooprichting.




    "I believe in analysis and not forecasting."

    - Nicolas Darvas -
    Last edited by SignalRadar; 18-03-2022, 20:47.
Working...
X