Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Tarwe Futures - update van prijslimieten
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tarwe Futures - update van prijslimieten

    De CME Group heeft onlangs meegedeeld dat de prijslimieten voor tarwe zijn gewijzigd.

    tarwe futures​​
    Vanaf 7 maart 2022 heeft CME Group de dagelijkse prijslimiet verhoogd tot 0,85 $ per bushel en de verlengde prijslimiet tot 1,30 $ per bushel. Dit tot de periodieke herziening van de dagelijkse prijslimiet in mei 2022. Deze wijzigingen zijn van invloed op de Tarwe, KC Tarwe, Mini-Sized Tarwe en Mini-Sized KC Tarwe contracten. De vorige dagelijkse prijslimiet was 0,50 $ en de verlengde 0,75 $.

    Waarom brengt de CME Group deze veranderingen aan?

    Gezien de extreme marktvolatiliteit in de wereldwijde tarwehandel, kenden de Chicago Wheat en KC Wheat futures grote prijsbewegingen, wat resulteerde in meerdere handelsdagen waarop de prijzen werden gestopt aan de dagelijkse prijslimiet. Meervoudige limietdagen kunnen de prijsvorming beïnvloeden en traders ervan weerhouden te hedgen. De CME verwacht dat deze wijziging de prijsvorming en de algemene efficiëntie van haar tarwemarkten zal helpen verbeteren.

    Hieronder ziet u een weekgrafiek van de tarwe futures.

    tarwe futures
    Wilt u graag de tarwe future verhandelen?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    Last edited by SignalRadar; 10-03-2022, 10:06.

  • #2
    Door de escalatie van de oorlog in Oekraïne is de tarweprijs speculatief omhoog geschoten. Aan het begin van de week werd tarwe verhandeld op een nieuw recordniveau van ongeveer 1.364 US cents per bushel. De laatste keer dat de graangrondstof op dit niveau werd verhandeld, was in februari 2008.

    Intussen heeft winstnemingen de prijs teruggedrongen tot onder de 1.200 US cent. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft zijn prognose voor de wereldwijde tarwevoorraden aan het eind van het oogstseizoen 2021/22 namelijk verrassend naar boven bijgesteld met ruim drie miljoen ton tot 281,5 miljoen ton.

    De reden voor de toename van de voorraden is dat de uitvoerprognoses met 4 miljoen tot 20 miljoen ton zijn verlaagd. De oorlog, die tot sluiting van de Oekraïense uitvoerhavens aan de Zwarte Zee heeft geleid, doet zich hier voelen. Voor Rusland heeft het USDA de uitvoerraming met drie miljoen ton naar beneden bijgesteld tot 32 miljoen ton. De prognose voor de eindvoorraden is daarentegen met 2,5 miljoen ton verhoogd tot 13,1 miljoen ton.

    Verwacht wordt dat de tarweprijs aanvankelijk tot rust zal komen. De huidige hoge volatiliteit zal echter waarschijnlijk aanhouden. De lagere uitvoer uit Oekraïne en Rusland zal wellicht niet worden gecompenseerd door de hogere uitvoer uit andere landen. Verwacht wordt zelfs dat de VS minder tarwe zullen uitvoeren dan eerder was voorspeld.
    Last edited by SignalRadar; 11-03-2022, 14:40.

    Comment

    Working...
    X