Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Het aandeel ALIBABA – Kopen of verkopen?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Het aandeel ALIBABA – Kopen of verkopen?

    Alibaba zal morgen naar verwachting haar resultaten over het vierde kwartaal bekendmaken. Dit zou een directe impact moeten hebben op de richting van het momentum vanaf een belangrijk steunniveau waar het zich momenteel boven bevindt.

    aandeel evolutie alibaba

    De Chinese aandelenmarkten bleven vandaag onder verkoopdruk staan. Dit was deels te wijten aan het negatieve wereldwijde sentiment rond de Russische invasie in Oekraïne, maar ook aan de vrees dat Peking hard zal blijven optreden tegen vastgoed- en technologiebedrijven. Eerder deze dag maakten de Chinese staatsmedia opmerkingen over de "buitensporig snelle groei van de vastgoedsector" en over het feit dat de buitensporige versoepeling van het monetaire beleid in het oog moet worden gehouden om de vastgoedprijzen niet te snel op te drijven. De opmerkingen komen nadat de People's Bank of China (PBOC) in de afgelopen twee maanden haar rentevoeten op één en vijf jaar had verlaagd. De CSI 300 is ongeveer -3% gedaald, terwijl de Hang Seng slechts -0,2% is gedaald.

    alibaba

    De Hang Seng daalde tot onder de $24.000

    De Hang Seng stortte gisteren in en brak onder de 24.000 en onder de trendsteun. De terugval heeft zich gestabiliseerd rond het laagste punt van 31 januari en wordt momenteel verhandeld in een smalle bandbreedte in afwachting van de winstpublicatie van Alibaba morgen. Een doorbraak boven de high van gisteren zal waarschijnlijk leiden tot een run naar 24.000 door het dichten van de gap. Zolang de prijzen onder 24.000 blijven, zijn de kansen op een uiteindelijke doorbraak onder 24.470 en een beweging naar het laagste punt van september.

    alibaba
    Probeer Alibaba CFD's met deze GRATIS trading demo

    Potentiële kop en schouders op Alibaba

    Alibaba's shorten is geen nieuw idee. Het bedrijf bevindt zich al meer dan 16 maanden in een sterke neerwaartse trend en heeft in die tijd bijna 70% verloren. Toch blijft het een koopaanbeveling, met gemiddelde ramingen voor een stijging van bijna 40% in de komende 12 maanden. Volgens Reuters behoudt Alibaba een algemene Buy rating, met 13 analisten die kiezen voor een "strong buy", negen voor een "buy" en zes voor een "hold". Geen van de analisten in het onderzoek heeft momenteel een verkoopaanbeveling.

    Laten we hopen dat ze gelijk hebben, want het bedrijf heeft twee van zijn laatste drie winstramingen niet gehaald, waarbij de cijfers van september 11,9% onder de verwachtingen uitkwamen. Maar wij denken dat het succes of de mislukking van het winstrapport van morgen een directe impact zal hebben op de richting van het momentum vanaf zijn belangrijkste steungebied rond $10.

    aandeel alibaba
    Test het de GRATIS trading demo

    Na in december een dieptepunt in 4,5 jaar te hebben bereikt, is het aandeel tegen deze trend ingegaan, maar het momentum wijst weer naar beneden. De MACD heeft een verkoopsignaal gegenereerd en de prijzen zijn dicht bij een belangrijke steunzone, waarvan de doorbraak een omgekeerd kop-schouder patroon bevestigt. Indien succesvol, heeft het patroon een koersdoel rond 84,42.

    Een doorbraak onder 108,70 impliceert een voortzetting van de downtrend. Afhankelijk van het tijdsframe, zouden bearish traders short posities onder dit niveau kunnen overwegen of kijken of het niveau wordt bevestigd als weerstand bij een pullback. Hoewel de setup uitgaat van een koersdoel rond 82, kunnen wij onderweg tijdelijke steun verwachten rond 100 en 90.

    Wanneer de prijzen stijgen vanaf de 108.70 - 110.38 steunzone, wordt 120 een doelwit voor kopers, terwijl een doorbraak boven RS (129.45) waarschuwt voor een trendombuiging.

    Last edited by SignalRadar; 25-02-2022, 09:49.

  • #2
    Alibaba onder 100. Ons bearish koersdoel blijft zeer actueel. In februari toonden we het 'head and shoulders top' koerspatroon in de grafiek van Alibaba.

    De omzet van het vierde kwartaal was een teleurstelling, waardoor de markt een gap onder de neklijn maakte. Het Alibaba aandeel handelt nu onder de 100 $. Beleggers hebben terug wat meer zin in risico en het aandeel maakte een sprong op de HKEX. De dalende trend blijft echter uitgesproken. Na de daling onder de belangrijke steun van 108 - 110 $ vorige maand, blijft ons neerwaarts doel van 83 $ realistisch. Pas wanneer de koers van Alibaba voet zou vinden boven 111 $ is de prognose van 83 $ niet langer geldig.

    Alibaba, daggrafiek (bron TradingView)

    Het aandeel Alibaba.
    Trade Alibaba CFD's met deze GRATIS demo

    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    Comment


    • #3
      Het aandeel Alibaba sloot vrijdag in de VS op een nieuw historisch dieptepunt van $ 86,70. Het aandeel heeft meer dan 70% van zijn waarde verloren sinds het in oktober 2020 zijn hoogste punt bereikte, omdat de strenge regelgeving en een vertraging van de consumentenbestedingen in China op het sentiment blijven wegen. De aandelen van het bedrijf in Hong Kong kelderden vandaag met bijna 11% nadat de Wall Street Journal meldde dat Tencent een recordboete riskeert voor het overtreden van anti-witwaswetten.

      Tencent's WeChat Pay systeem zou volgens het rapport geldtransfers voor illegale doeleinden hebben gefaciliteerd. WeChat Pay concurreert met name rechtstreeks met Alipay van de Ant Group, waarvan Alibaba een derde van de aandelen bezit. De problemen in China hebben een zware impact op de vraag naar Chinees genoteerde American Depositary Receipts (ADR's). Bloomberg meldde vandaag dat de Nasdaq Golden Dragon China-index, die de prestaties van in de VS genoteerde Chinese ADR's volgt, vorige week voor het eerst in zijn 22-jarige geschiedenis op opeenvolgende dagen 10% is gezakt.

      Bent u een actieve belegger?
      • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
      • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
      • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

      Comment


      • #4
        Het aandeel Alibaba stijgt vanochtend met 4,9% nu de Chinese ADR's hoger noteren na het nieuws dat China bereid is om een regel te wijzigen die bedrijven met een overzeese notering verbiedt om gegevens te delen met buitenlandse toezichthouders, waardoor de bezorgdheid dat Chinese bedrijven hun notering in de VS zouden moeten opgeven, afneemt.

        Alibaba aandelen.

        De koers van talrijke Chinese bedrijven met een notering in de VS werd gedrukt door de dreiging dat Chinese regelgevers hen zouden kunnen dwingen hun overzeese notering op te geven. Dit is de afgelopen weken tot bedaren gekomen nu beide landen een voor beide partijen aanvaardbare manier proberen te vinden om bedrijven te controleren. De regel in kwestie houdt momenteel in dat Chinese regelgevende instanties alle inspecties ter plaatse moeten leiden, maar dat de Chinese instanties begeleiding toelaten via een grensoverschrijdend samenwerkingsakkoord.

        Dit volgt op berichten van Bloomberg dat China bereid is Amerikaanse toezichthouders toegang te geven tot de volledige auditverslagen van de meer dan 200 Chinese ondernemingen die in het land op de beurs zijn genoteerd. Analisten van Morgan Stanley noemden dit "een belangrijke stap in het verduidelijken van China's houding in het auditgeschil", maar zeiden dat ze niet gehaast waren om "ronduit bullish te worden op Chinese aandelen", gezien het feit dat er nog een definitieve overeenkomst moet worden ondertekend.

        Bent u een actieve belegger?
        • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
        • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
        • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

        Comment


        • #5
          De resultaten van het aandeel Alibaba worden morgen gepubliceerd. De verwachting is dat de kwartaalomzet zal stijgen. Volgens Reuters schatten analisten de omzetstijging gemiddeld op +6,3% (CNY 199,256 miljard) en wordt een winst van CNY 7,39 per aandeel verwacht. Dit is een daling ten opzichte van de 10,32 in hetzelfde kwartaal vorig jaar.

          De analisten raden Alibaba aan

          Van de ondervraagde analisten hebben er 44 een "buy" signaal, waarvan 38 zelfs een "strong buy". Slechts 3 analisten hebben een "sell" aanbeveling.

          Bent u een actieve belegger?
          • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
          • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
          • Bescherm uw posities met automatische bracket orders


          Comment

          Working...
          X