Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Herstel van indexverliezen van vorige week mogelijk na de top tussen Biden en Poutin?
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Herstel van indexverliezen van vorige week mogelijk na de top tussen Biden en Poutin?

    De Amerikaanse aandelenkoersen zijn maandag gestegen na berichten dat Joe Biden en Vladimir Poetin "in principe" overeenstemming hebben bereikt over een topontmoeting.

    Het overheersende thema voor de wereldwijde indexen was vorige week eigenlijk heel eenvoudig: aandelen verkopen. Wall Street daalde voor de tweede week op rij toen de spanningen tussen Rusland en Oekraïne escaleerden, na berichten over beschietingen van de grens met Oekraïne. Het negatieve sentiment resulteerde in een daling van alle belangrijke Amerikaanse indices met meer dan -1%, maar hierbij moet opgemerkt worden dat de volatiliteit voor de week onder het gemiddelde lag. We kunnen ervan uitgaan dat het negatieve nieuws uit Rusland bijna is ingeprijsd. En als de geopolitieke spanningen afnemen, kunnen de markten zich herstellen.

    Prestaties indices

    De daling van de S&P 500 kwam tot stilstand net boven de 'close' low van januari. Dit is belangrijk omdat er verschillende mislukte pogingen waren om onder 4340 te breken, wat resulteerde in lagere lonten (of 'kopersstaven'). De futuresmarkten zijn lager gedraaid op het nieuws dat Biden en Poetin 'in principe' een topontmoeting zijn overeengekomen, en als dit een ontdooiing van de geopolitieke spanningen betekent, dan zou vrijdag ook een belangrijk swing low kunnen betekenen.

    Daggrafiek S&P 500 in USD (bron TradingView)

    SP 500

    Probeer deze GRATIS trading demo en handel Futures of CFD's


    Europese beurzen houden stand

    Hoewel Europese aandelen ook te maken kregen met verkoopdruk, was de uitverkoop minder diep in vergelijking met hun Amerikaanse tegenhangers. Zo daalde de STOXX 600 bijvoorbeeld met ongeveer -8,5% ten opzichte van zijn recordhoogte, terwijl de S&P 500 met ongeveer -12,5% daalde. En hoewel de FTSE zelf geen recordhoogte heeft bereikt, noteert ze slechts -2,65% onder haar year-to-date hoogtepunt. Mocht het sentiment verbeteren, dan zouden de Europese indexen het in theorie beter kunnen doen dan de Amerikaanse.

    Weekgrafiek DAX in EUR (bron TradingView)

    DAX weekelijks

    Probeer CFD's met deze GRATIS trading demo

    We kunnen op de weekgrafiek van de DAX zien dat de koersen vorige week tot een dieptepunt van 19 weken daalden, aan de onderkant van een 9-maands range. Ondanks de volatiele week sloot de markt effectief vlak en drukte een potentiële omkeerkaars af (omgekeerde pinbar). Nieuws dat de VS en Rusland een topontmoeting zouden kunnen houden, heeft de futuresmarkten hoger doen openen, dus er is een kans dat we een risk-on rally zouden kunnen zien. Onze kortetermijnvoorspelling blijft bullish boven 14.800 met een initieel koersdoel rond de high van vorige week nabij 15.500. Verder weg kunnen we rekening houden met een meermaandelijks afrondingspatroon van de top, dat zou worden bevestigd bij een doorbraak onder 14.816.





    “Elke handelaar heeft sterktes en zwaktse. Sommigen zijn goede houders van winnaars, maar behouden hun verliezers misschien iets te lang. Anderen kappen hun winnaars mischien wat kort, maar zijn snel met het incasseren van hun verlies. Zolang je bij je eigen stijl blijft, krijg je het goede en het slechte vanzelf in je aanpak”

    - Handelaar Micheal Markus -
    Last edited by SignalRadar; 22-02-2022, 13:47.
Working...
X