Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Futures verminderen winsten, Rusland in beeld
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Futures verminderen winsten, Rusland in beeld

    De krantenkoppen over Rusland blijven het risico-sentiment aanwakkeren en trokken de futures weg van de hoogste niveaus.


    Russische troepenaantallen blijven stijgen
    Kyiv, Oekraïne, Zaterdag, Jan. 22, 2022. Beeld: AP Photo/Efrem Lukatsky
    oekraïne russland soldaat invasie leger trainingDe Amerikaanse futures bewegen voorzichtig hoger, na de sterke verliezen van de vorige sessie, nu het risico-sentiment verbetert.

    Terwijl de vrees voor een Russische invasie in Oekraïne Wall Street één van de ergste dagelijkse dalingen van het jaar bezorgde, gaf optimisme rond een vreedzame oplossing vandaag een boost aan risicovolle activa en hielp het de futures hoger, alvorens weer te dalen.

    Een geplande ontmoeting volgende week dinsdag tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken en de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov was de katalysator om de marktvrees te kalmeren. De algemene verwachting is dat Rusland tussen nu en dan niet zal binnenvallen. Berichten dat Rusland 190.000 troepen aan de grens heeft verzameld, ondanks beweringen dat de troepen worden teruggetrokken, verontrusten beleggers echter.

    Het risicosentiment is aan het wankelen door de krantenkoppen over Rusland en Oekraïne en dit zal naar verwachting volgende week aanhouden.
    Er is vandaag geen Amerikaanse datapublicatie met een grote impact. In plaats daarvan zijn er genoeg Fed-sprekers om meer licht te werpen op waar de Fed heen gaat met het monetaire beleid. Fed-beleidsmaker James Bullard sprak gisteren en versterkte zijn standpunt dat de Fed de rente in juli met 1% moet verhogen. De toespraken van Charles Evans, John Williams en Lael Brainard zullen aandachtig worden beluisterd om te zien waar zij staan op de hawkish-schaal, in het achterhoofd houdend dat de notulen van de laatste Fed-vergadering minder hawkish waren dan verwacht.


    Wat nu voor de S&P 500?

    Nadat de koers er opnieuw niet in slaagde om boven 4590 te breken, breidt ze haar daling lager uit. De koers handelt onder haar dalende trendlijn en onder haar 50 & 100 sma op de 4 hour chart.

    De RSI onder de 50, gecombineerd met de 50 sma die onder de 100 sma kruist, houden verkopers hoop op verdere verliezen.

    De prijs test 4360, het laagste punt van gisteren en een niveau dat eind februari bij diverse gelegenheden steun heeft geboden. Een daling hieronder zou de deur openen naar 4275, het laagste niveau van eind januari en begin oktober, en 4220, het laagste niveau van 24 februari. Een doorbraak hieronder zou belangrijk zijn en zou een diepere selloff kunnen uitlokken.

    Aan de bovenkant is een beweging boven 4475, de 50 & 100 sma, nodig om 4530, de high van 11 februari, in beeld te brengen.


    FX markten USD vlak, GBP wint

    De USD handelt vlak, maar stevent af op wekelijkse verliezen, nadat de notulen van de FOMC minder scherp waren dan verwacht en de claims op werkeloosheid in de VS stegen, ondanks de verwachtingen op een daling.

    GBP/USD zit in de lift en is op weg naar een wekelijkse winst na sterke detailhandelsverkopen. De detailhandelsverkopen in het VK stegen in januari met 1,9% op jaarbasis, na een daling van -3,7% in december. De verkopen veerden op toen de angst voor de Omicron afnam. Dit was het derde sterke bericht deze week, na de banencijfers en de inflatie eerder deze week. De BoE zou de rente in maart kunnen verhogen.


    Olie daalt naar $90 nu deal Iran - VS nadert

    USA Iran vlag
    De olieprijzen stevenen af op het eerste wekelijkse verlies in negen weken. Beleggers wegen de verminderde vrees voor Rusland en Oekraïne af tegen het vooruitzicht dat Iraanse olie opnieuw op de markt zal worden gebracht.

    De nucleaire gesprekken tussen de VS en Iran zijn aan de gang. Een akkoord over een ontwerp-akkoord zou het begin kunnen zijn van een reeks gebeurtenissen waardoor Iran zijn olie weer legaal zou kunnen exporteren.

    De vrees voor een diplomatieke oplossing voor de problemen tussen Rusland en Oekraïne neemt af en de hoop op een oplossing neemt toe.




    Bent u een actieve belegger?
    • Ga naar www.whselfinvest.com en probeer een demo of open een rekening.
    • Gebruik de TradeWizard in het NanoTrader platform om uw eerste order te plaatsen.
    • Bescherm uw posities met automatische bracket orders

    Last edited by SignalRadar; 18-02-2022, 19:16.
Working...
X