Top Ad
Collapse
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Tech aandelen wetenswaardig – APPLE, AMAZON, META, SNAP, AIRBNB
Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tech aandelen wetenswaardig – APPLE, AMAZON, META, SNAP, AIRBNB

    APPLE aandelen bleven deze week onder druk staan, nu de Financial Times meldt dat een adviesgroep van topaandeelhouders Apple beleggers heeft aangeraden tegen het loon- en bonuspakket van 99 miljoen dollar te stemmen dat vorig jaar aan CEO Tim Cook is toegekend. Institutional Shareholder Services zegt dat er "grote bezorgdheid" is over de toekenning van de bonus aandelen. Dit zijn de eerste APPLE aandelen die sinds 2011 aan Cook worden gegeven.

    AMAZON heeft deze week bekendgemaakt dat het een brede en wereldwijde overeenkomst heeft bereikt met betalingsgigant Visa, nadat de twee in 2021 uit elkaar waren gegaan over kosten. Visa is weer beschikbaar in alle online winkels van Amazon over de hele wereld, en de toeslag die in bepaalde landen zoals Australië en Singapore werd aangerekend voor betalingen met Visa, is geschrapt.

    Het aandeel META blijft lijden na een duik van bijna 36% sinds de publicatie van de laatste reeks teleurstellende resultaten. Daaruit bleek dat de groei van het aantal gebruikers was gestagneerd. Ook de reclame-inkomsten worden getroffen door verschillende nadelige factoren. Het bedrijf, eigenaar van Facebook, Instagram en Whatsapp, is heden ten dage 565 miljard dollar waard. Begin februari was Meta nog 880 miljard dollar waard.

    Snap aandelen kopen of verkopen?

    De koers van Meta concurrent SNAP blijft daarentegen gestaag stijgen sinds de laatste reeks resultaten. Hieruit blijkt dat het niet met dezelfde problemen te kampen heeft als Meta. De gebruikersaantallen blijven groeien en de inkomsten blijven binnenstromen.

    De resultaten van het andeel AIRBNB waren voor een aantal brokers een aanleiding om hun koersdoelen te verhogen. Gemiddeld zien brokers een stijginspotentieel van 9,8% t.o.v. de huidige aandelenkoers. Het koersdoel is 201,62 USD. Het aandeel bereikte deze week een hoogste koers van 2022 en sloot laatst op 183,60 USD. AirBNB onthulde dat de boekingen met 79% zijn gestegen op jaarbasis. Er heerst enige bezorgdheid dat Airbnb moeite heeft om het aantal verhuurders op zijn platform te laten groeien om aan de stijgende vraag te voldoen. Vorig jaar waren 6 miljoen panden beschikbaar. Dit is niet veel meer dan de 5,6 miljoen panden van het jaar daarvoor. Airbnb verklaarde dat de stijgende inflatie meer verhuurders zal aanmoedigen om hun panden aan te bieden.


Working...
X